Followers

Thursday, August 25, 2011

Cerita Batrice dan Persiapan Raya Batrice

Lama dah tak citer pasal anak dara aku nan seorang nie kan...

Bulan posa nie...time hari sekolah....kira dia puasa separuh hari ler...coz' kat sekolah tak makan tak minum kan....balik sekolah pukul 12.....cikgu siap tapau makanan utk bebudak nie..so, balik rumah baru diaorg makan......so, kira jer lah berapa hari dia sekolah dalam sebulan nie.....jadi ler yerk...umur 4 tahun dah boleh tahan lapar separuh hari.....next year kita try puasa 1 hari penuh plak yerk Batrice.


MC seminggu...rutin aku adalah ambil dia dari sekolah....kemain lagi...tiap2 kali balik tu...suara dia jer lah yang paling kuat baca doa utk perjalanan......dia ler yang paling kecoh....balik pun kengkawan dia sibuk nak bersalam2 ngan dia......boleh tahan gark budak kecik nie kat sekolah..padahal dlm kawan2 pompuan tu...dia ler yang paling kecik pun...yang lain sumer umur 5 dan 6 tahun...


Dan seminggu tu jugak aku gunakan masa untuk tambah keperluan raya dia....alhamdulillah dah settle...semuanya. Baju kurung 2 pasang mak tok tolong jahitkan...... yang lelain tu beli sikit sama ada kat shopping malll or shop online jer...


3 pasang gaun beli kat Parkson....brand Just Kid jer.....tu pun dah bertambah lagi 4 pasang aku beli online....


Seluar untuk anak dara tu.....mencari skirt jeans utk dia...sampai ler ke saat nie tak berjumpa yang berkenan di hati......


Tshirt utk dia....aku beli sikit2...bila kat Pacifik ada sale...aku beli sikit..bila kat Parkson ada sales...aku beli sikit...jadi ler....tu pun rasa kena tambah lagi..coz' banyak baju and seluar dia dah ketat....esp seluar dah sampai ke lutut...baik2 seluar panjang jadi seluar 3/4......shirt pun dah sempit tang perut.....orang lain posa kurus...dia posa makin membulat...


dan 2 pasang kasut.....tp tayang 1 jer ..coz' 1 lagi dia dah rasmikan.....hari tu beli, hari tu gark rasmikan.....yang 1 lagi tu brand BumbleGum...



4 comments:

atty's said...

cantik2 baju batrice.

onniesham said...

byknya baju batrice. untung budak2 zman skang kan. preparation pon sumer utk anak2 je yg lebih. baju brpasang2. bkn apa, sonok tgk anak2 hepi pakai bju cntik2 kan

Dee said...

nak dia berkasut ye zana..anak2 dee tak suka..memanjang nak sandal wedges tu je..huhu..

~izan~ said...

awal batrice beraya yer..semua dia rasmikan dulu hihi..

bagus sekolah batrice,siap tapaukan makanan...

takpe nnt thn dpn cuba puasa penuh pulak hehe..padahal anak izan fasya pun sekerat ari aje =)