Followers

Monday, October 10, 2011

The Cave of The Golden Rose

Uish.....apa nak citer erkk?
ok ok ok...jom kita mengimbau kenangan sikit...

Sapa pernah layan citer THE CAVE OF THE GOLDEN ROSE nie..?
serius...aku pun dah lebih banyak lupa dari ingat pasal citer nier.....tp yang paling2 aku ingat adalah watak Princess Fantaghiro, King Rumouldo and Tarabas......


Rasanya citer nie masa aku last2 tingkatan 4-5 gitewww ler...
bila masuk UiTM ...pakat kengkonon guna nickname Fantaghiro bila buat email ker chatting...keh keh keh keh keh


jangan kan Hero.......si jahat pun hensom ko....
Nie Tarabas....dia nie jahat...
tapi jahat pasal apa aku dah lupa...giler dah berpuluh tahun citer nie...


Yang pasti..masa adegan nie...baru last week aku tengok
ngeh ngeh ngeh...time nie fantaghiro menyamar jadi lelaki coz' nak sahut cabaran King Romualdo....
King Romualdo ajak dia bertanding berenang...coz' time tu dia mcm dah dpt agak si Fantaghiro tu perempuan......


Nie masa si Romualdo kena sumpah jadi batu....
lupaaaa.....pasal apa erkkk?


Giler tak hensem macam nie.....

So, sapa2 kot teringin nak tengok balik citer The Cave of the Golden Rose nie...
sila ler pergi ke TV9 setiap ahad jam 10 malam.....setiap malam 2 episod.
malam tadi aku termissed coz' layan citer JANGAN HANTAR AKU KE NERAKA  kat tv 3....

5 comments:

melor md hodari said...

tersangat lah best cite ni..smpi tarabas bertukar jadi kind of wildboar pun xkesah sbb reality nye dia hensem n jahat..tapi klu tengokkan romaldo tu, muke jek hensem, tapi pompuan jugak jadik hero nk dapatkan ubt hilangkan sumpahan dia tu..fantaghiro yg byk berkorban cz sgt sygkan romaldo tu..smpi sanggup nk kawen ngan tarabas cz nk hilangkan sumpahan kekasih hatinye..sekian sinopsis cerite..hehe..

akiratoriza said...

aku pun ikuti citer nih dulu tp kat tv 9 sekarang aku dah malas nak tgk sebab mata tak menahan nak tunggu citer best tu... huhuhu

lieyalatif said...

uih dulu pemes woo cite nie...tu yg bile siar balik tu kemain lagi ramai yg suke...tapi dulu aku layan ..skrang tak layan dah ko...plan nak tgk gak...tapi si gedek2 aku tu demand...die nak mengempeng time tdo waktu mlm...so tepakse laa aku masuk tido awal ekeekekek

zh-ena said...

wooooo ena mmg layan abis la citer nie rasanya time ena sekolah menengah dulu nie..tgk byk kali pun tak muak, hero jahat pun encem

Citarasa Rinduan said...

tak sangka kita sama2 minat filem ini..
kak kan. sampai masa duduk poli, bila nampak lelaki yang matanya ala2 tarabas terus gelar nama tu..
hahahaha

banyak memory,