Followers

Thursday, October 27, 2011

samb. Majlis Konvo UiTM

ok.....bersambungan lagi yerk.


** saja test skill menembak....**

Turun bas, then we'll contact Hanafi tanya dah sampai ke belum...rupa2nya dia dah check in hotel pun. Terus berdesup gi hotel.


Berpusing2 mencari hotel yang depa dah booking tu.......rupa2nya area Hotel GoodHope jer...berdekatan ngan Pusat Akuatik Shah Alam......kalau bawa swim suit Batrice nie...boleh nyinggah nie....

We'll stay kat Alami Garden Hotel. Hotel nie terletak kat Seksyen 13. Later i citer pasal hotel nie yerk...hotel baru cuma yang tak best nyer...biliknya kecik bebenarrrrr.....

Dah check in....
mandi sumer bagai...yelah....berlenggas dah badan memasing...
pukul 4 lebih keluar balik..coz' MIL called cakap dah settle.


Before masuk tu...pusing2 dulu cari bunga utk Maksu...harga kat dalam tu  mencekik darah sungguh....
lagipun minah kecik nie excited sungguh nak cari bunga utk maksu dia.....


This time....we'll tak parking kat giant tu...terus masuk kereta kat dalam
sure dah ok coz' kereta sessi pagi sumer dah keluar kan....
memang betul pun.....parking byk yang kosong...
so lega.....tak yah naik bas lagi..
tak larat nak menunggu tu benarnya


Sampai2 tengok...MIL & FIL dah keluar...
tp maksu dah keluar2 lagi...

after 5 minit gitewww baru ler nampak batang hidung maksu
dari jauh dan sengih2 coz'  nampak 2 bouquet bunga utk dia...
ceh.....dulu kak long ko nie...dpt 1 jambangan jer tau...
tu pun dari si buah hati...
ha ha ha...sapa buah hati time tu...
hik hik hik
sapa lagi...my laling hubby ler....


sengih lebaq peluk bunga....


Pastu cam biasa arrrrr
sessi gedik2 santai kan....
korang layan kan jer lah yerk.....
last majlis konvo....
lepas nie kena tunggu anak2 punya majlis konvo plak.....





tak cukup kat padang...
sampai atas tangga DATC pun MIL aku heret nak bergambar

Batrice muka masam coz' merajuk
nak ambil gambar guna camera maksu tp nenek tak bagi...
he he he he...


korang tengok....kemain lagi masam muka tu
maksu pujuk pun tak jalan...


Btw....si Hanafi nie benarnya tertinggal keretapi
keluar dari hotel sesama
tp coz' sorang ikut jalan lain
sorang ikut jalan lain..maka terpecah
bila berpecah..gitewww ler jadinya...
we'll dah habis bergambar
baru ler nampak batang hidung dia...
apa lagi..MIL aku memang pantang bab2 bergambar nie..
so, sambung lagi sessi berposing sakan.


hari dah gelap pun we'll tak habis2 posing lagi...
tengok tu...matahari dah nak bersembunyi pun




dah nak turun pun...sempat lagi cari tempat posing..
siap patah balik semula coz' nak bergambar kat sini plak.


orang lain sumer pakat dah balik...we'll still bergambar2 tak hengat.


eceh.........amik mode.


this time...Batrice dah ok..
dah boleh senyum
and
dia yang requested nak posing kat sini...


so, tamat sudah citer2 majlis konvo maksu.
Insya allah...kalau ada rezeki....
kita tunggu majlis konvo Batrice plak yerk..
U mana?....
kena tunggu dia habis belajar ler baru tahu U mana kan...
mana tahu leh rasa majlis konvo kat U oversea plak kan.

Amin.!

6 comments:

norhidana said...

bunge jual time konvo mmg mahal bebeno...baik beli kt luar...

sonok tgk org konvo nih...tingat zaman mude2 dulu

atty's said...

gambar zana ngn hubby tu mcm couple tgh bercinta ...romantis..

atty's said...

gambar zana ngn hubby tu mcm couple tgh bercinta ...romantis..

LYAfrina said...

time mcm ni mmg pjual bunga ambik pluang markup harga..untung3... hehe..

bestnyer time konvo..memori terindah..lya konvo lps pntang dulu.. bdn pon berisi lg time tu.. hehe

Neeza.Areef said...

anto org g konvo pn dah rasa sonok ape lg yg konvo kan

lieyalatif said...

seronok zana!! terus2 aku teringat mase kite konvo...kenangan terindah kan....hepi gile time tu.....walaupun berpanas terik turun naik bas...tetap sonok.....masing2 ngan baju glamer2....adui...sonok!

btw, congrats to mak su....semoga terus sukses dlm kerjaya pule lepas nie.....

*suke tgk muke budak merajuk tu...ha ha ha comel!