Followers

Wednesday, January 25, 2012

Happy 5th Birthday my Princess

update secara laju2 k

alhamdulillah......on 23rd...Batrice genap 5 tahun... cepat betul masa berlalu......
dan sebagai memenuhi permintaan sang puteri....buat ler birthday party secara kecik2lan.....
panggil sedara mara, adik beradik and kawan2 dekat datang.....alhamdulillah....walaupun tak meriah mana....janji Batrice happy.

Fuh penatttt..........di tambah aku start demam hari jumaat tu...so, memang melepak kat rumah jer lah...hari Sabtu ahad pun melepak kat rumah...and kemas and susun atur balik perabut kat rumah tu bagi ruangan luas sikit....

Hari Ahad baru sibuk2 beli bahan2 nak masak.....plan asal aku nak order jerrr...tp en laling hubby nak gark suruh masak2 sendiri...dah ler isteri dia tak sihat lagi.....nasib baik ler my mum & MIL datang tolong.......my mum siap datang tido rumah lagi ngan adik aku......

Kronologi :
Ahad - pukul 11 pagi keluar ke Econsave beli bahan2 untuk masak and barang2 yang sepatutnya.  Pastu siap ke nursery cari pokok2....hubby aku ler nie......penuh kereta di borongnya pokok2 hiasan. Pastu siap pergi Ayer Hitam lagi tu cari pasu idaman hati dia.....letih mak melayan...ngan badan yang tak berapa nak sihat lagi.....tetap gagahkan gark lerrr....Batrice tinggal rumah nenek dia...coz' si Yaya ada.....so, memang tak ingat kat mama papa dia lerr.......main sampai pengsan.

Pukul 6 lebih balik rumah....mak n adik aku pun sampai..ngam2 ....then mlm prepared apa yg patut.

Isnin - pukul 7 pagi dah celik mata....padahal malam tu tido lewat.....jiran keliling pakat bakar mercun...pung pang pung pang....layan kan jer lah...dah raya depa kan......potong2 bawang...blend lada...buat ler apa yang patut.....majlis start pukul 4 pm........hari tu memang tak ingat makan dah......dalam kepala otak nie...dok pikir sempat ke tidak......alhamdulillah......before 4 pm sume dah settle.


simple decoration.  Bagi nampak2kan jer feeling nak sambut besday tu. Niat di hati nak buat sendiri jer banner tu....tp masa tak cukup.....so, beli kat giant jerr...RM9.90..murah!

Pukul 2 lebih kek baru sampai rumah....he he he...akhirnya.....
Gedik anak dara tu tengok kek angry bird dia.....


Seronok dia....mak dia pun tumpang seronok sekali lerrrrrr


nenek dia tanya naper tak pakaikan baju gown.....haish..camner nak pakaikan kalau geng baik dia ada...
dari dia berlenggas ngan baju gown...baik pakaikan tshirt dan seluar jer......lagipun kek angry bird....rasa cam tak sesuai plak ngan gown kan...he he he he..lagipun mama dia tak sempat belikan dia gown baru...hu hu hu hu.......


menu yang ada...tp maaflah yerk.....tak nampak rupa menunya..coz' bertutup ngan surat khabar bagai.....
me just masak mee hoon goreng, laksa penang, ayam goreng rempah and nugget...then di tambah ngan cream puff......tu jerrrr buah plak potong2kan tembikai..


So, before potong kek....kita baca doa selamat yerk...moga anak dara aku nie terpelihara....jadi anak yang baik....boleh berbakti pada kami nanti......dan bijak dalam pelajaran. Amin


sebahagian jemputan...yg lelaki2 dok kat luar......ala, jemput pun just jiran sebelah menyebelah, rombongan cik kiah (he he he..kengkawan nenek batrice lerr tu), sedara mara...then adik beradik yang ada ...tu jer pun.



Lepas bacaan doa....baru ler boleh potong kek.
suka tengok muka excited Batrice time potong kek......rasa berbaloi2 walaupun penat


jadi ler kan...majlis kecil2an untuk Batrice.
Sabtu nie.....nak buat kat School dia plak.......

19 comments:

Lynn Hamzah said...

dah 5 tahun batrice ek...semoga batrice jadi anak yang cemerlang dunia dan akhirat...insyaallah...

sue zainun said...

hepi belated besday to batrisya

lieyalatif said...

alhamdulillah....membesar sebagai anak yg sihat dan bijak....semoga terus membesar dgn baik yeak batrice.....


meriah le ni zana oit..... suke tgk batrice yg hepi sakan tuh...dpt die kek idaman die yeak....betul ckp ko ...pakai gaun mcm tak kene plak....mcm nipun dah okey pada aku...

munna said...

happy birthday buat Batrice

norhidana said...

cpt masa berlalu wei... dh besar panjang dh batrice... walaupun simple tp nampak meriah tu wei, kek dia pun comel banget... hehheeh sesuai la tu ngn pakai simple gitu...

semoga batrice jd anak yg baik,dgr cakap n bijak...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

insya-Allah batrice akan jadi anak yg solehah. amin. hepi besaday sayang :) .... ermm penat tp berbaloi bila tgk senyuman anak kan zana?

maszmadi said...

dah besar anak dara ni, simple pon tp kalu anak gembira, tu dah cukup.. kan

akiratoriza said...

kecik-kecik pun tgk kek dh tau mesti mahalkan... Insyaallah aku pun ada plan nak wat besday Adam taun nih sebab tarikhnyer hadir cuma 4 taun sekali...

Lily@MamaZaraZareef said...

Happy 5th bday Batrice!!! dh 5 taun dh anak dara ni kan..seronoklah die mama buat bday party..=D

sW33tdARLiNG said...

happy burfday batrice.. lawanya kek dia tuuu

MAYA said...

happy birthday batrice.. bestnyer kek dia..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

epi besday shayam!!!
shomel la kek die,
angry birds lagik!.. =)

semoga jd anak yg terbaeekkkkk okes!

Neeza.Areef said...

happy belated bday batrice..jd anak yg taat pd ibu bapa yer..

simple tp meriah itu lebih baik..

mamazana said...

Happy Birthday Batrice yg sweet!!!

Sidratul Muntaha said...

Happy Birthday Batrice!!

Syasmeen said...

Happy birthday sayang...insya-Allah batrice akan jadi anak yg solehah...AMIN

onniesham said...

hepi 5th besday batrice. rasa mcm kejap je masa brlalu kan. dah besor si batrice ni.

meriah besday party..ramai tetamu dtg. kek angry bird tu cantik sgt. ni kalo echa nmpk, konpem dia nk jugak

Maya Mayana said...

Aunty doakan semoga batrice menjadi puteri yg solehah..Amin..

sepit rambut pun angry bird,burung kat atas kek tu boleh makan sekali tk batrice?

byk menu zana masak,rajin betull...untung batrice mama pndai masak :)

rasp said...

happy belated birthday batrice....
semoga menjadik anak yg solehah...

dorang nie sis, asal dpt potong kek dah cukup hepi....
tak kisah ler majlis besar or kecil :)