Followers

Tuesday, February 28, 2012

Maulid Nabi Taman Matahari

macam yang aku citer jumaat lepas...
Sabtu weekend yang lepas...penuh xtvt..
cuti pun mcm tak cuti...

memang dah set dalam kepala yang Majlis Mauild Nabi taman rumah MIL aku tu pagi pukul 8.30
so...bersiap2 ler 3 beranak nie...kata nak ker Majlis Maulid Nabi tu kan
Batrice siap berbaju kurung bertudung pink gitewww
ayu jelita anak mak tau!


siap sedondon anak beranak......


Tapi bila sampai rumah MIL...tengok MIL siap ngan baju kelawar lagi
aku dah buat muka confuse...
aishhh...tak x kan tak siap lagi kot
coz' selalu MIL aku nie orang penting dalam majlis2 macam nie.....
musykil sungguh nie...

Rupa-rupanya majils nyer belah petang
cittt pppoodaahh
misscommunication gitewwwww
adeh!....

So apa lagi...
baik kita pergi sarapan
perut pun dah berkeroncong coz' tak sempat nak breakfast time keluar tu
kengkonon dah lambat lerrr..padahal......majlis belah petang...

Breakfast kat Kluang Railway..
Batrice pun tudung ntah ke mana..
panas katanya


Cam biasa....kalau breakfast kat sini
roti bakar, roti stim, kopi ais, teh kaw...nasi lemak and telur separuh masak
telur half tu memang WAJIB untuk batrice....
2 biji dia sorang yang bedal


gitewww ler citer pagi Sabtu tu
so.....dah jadi camtu....maka plan pun bertukar lerrrrrr
balik rumah siap kan kerja rumah....cuci baju cuci rumah bagai
patutnya join kelab bowling PSR main bowling kat BP Mall
siap ada sijil gitewww.....tp dah jadi camnie
baik ler lupakan hasrat main bowling tu
kita tambah pahala pergi majlis2 yang lebih di berkati

Otw balik, ada budak merajuk pasal nak beli chewing gum tapi mama dia tak kasi
nak tengok muka budak merajuk tu?
meh rapat-rapat meh!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

muncung leh sangkut hanger  8 pcs gitewwww

3 comments:

aanie said...

alahai silap time daa...
xpe, pegi jugak kan?

Neeza.Areef said...

camne ley salah schedule nih..smgt nk pg maulud..bagus2..

muncungnyaaa...haih ikut sape ni..hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

pes picca dh cun dh,
tp yg last mencuka aje.. huhuhuu

cayalah batrice, dabel tu telur separuh..
my alya x makan yg masak separuh, yg penuh pun suke yg putih je