Followers

Thursday, February 16, 2012

Yuk Mandi Laut Yuk!

ewah ewah...dah lama tak balik kampung main air laut....
makanya.....adik aku dah berjaya meracun aku untuk main2 air kat Tg Leman....masa cuti Maulid Nabi  & Thaipusam yang lepas
padahal Ahad tu majlis SIL aku bertunang....esoknya Isnin...pagi tak pagi lerrrr...around pukul 10 gitewww, kemas apa yang patut....terus balik mersing.

Batrice plak.....dpt tahu nak balik kampung nak mandi beach..kemain suka riang gembira lagi
nak2 dah kena racun ngan pak ngah dia sehari sebelum tu. Mama dia pun happy juga benarnya. Cuma tak tunjuk....



Matahari atas kepala we'll baru sampai.....around pukul 12 lebih gitewwww
takkan nak terjun terus kan...harus ko naik ngan muka sunburn berbelang2...so kasi warm up dulu kat atas.
kebetulan ramai yang join....family maksu dari johor, aku  jer ngan adik ang mak aku sumer pakat turun (kecuali adik kat banting lerrr kan), then family makcik aku yang kat Tenggaroh 2 pun anak beranak turun  di campur tolak ngan family adik pakcik aku...meriah lerrrr


Tok Ayah siap pasang khemah gitewwwwwww


anak bujang sorang nie....memula aku sampai kemain lagi dah landing dlm buai dia...kengkonon nak tido
takde maknanya...bila mama long sampai...jangan harap ler ko dapat lelap mata kan..
last2 keluar dari buai...join kak echa main...


agak2 dah warm up...tukar kan baju Batrice
awal2 kemain sezy ngan bikini dia nie...
pastu en laling hubby bebel takut anak dia kehitaman..
tukar pakai baju biasa...



bab juadah...tak yah risau
penuh atas tikar....nasi lemak, nasi berlauk, ubi rebus sumer adaaaa
sorang sikit bawak........


now, tengah seronok melayan peel si Maman...ada jer peel dia yang buat orang geram ngan dia
tak lama lagi nak jadi Abg Long...habis lerrrr Maman...
btw....baru jer dpt kaki budak comel sorang nie...asyik nak berjalan jer kerjanya......



Around pukul 3 gitewwww......agak2 matahari dah redup sikit....baru ler reramai turun ke laut
Batrice memang dah tak sabar2 lagi nak turun
time nie tak tukarkan baju dia lagi......
dok berlari sebab pelampung dia kena terbangkan angin...
seronok mengejar pelampung dia tu


tu nun di sana...ngan mak tok sekali turun ke air....
memula ingat malas nak turun gark...uish...tak leh jadi arr
tak tahan godaan...sambil2 layan Batrice last2 ketengah gark ler we'll
air plak tengah surut time tu....cuma ombak kuat lerrrr


puas main air...penat layan ombak
memasing naik...tu pun bila Ajib husband my sepupu kena obor2 kat tangan
bahaya2......sebelum kena jom kita naik.....
sakit perit oo kena obor2 nie...

Naik, mandi, tukar baju...
bergelimpangan memasing atas tikar
nak2 angin sepoi2 bahasa bertiup....
nak balik tak boleh coz' para jejaka2 macho pergi memancing...
kena ler tunggu depa balik dulu baru leh gerak balik rumah

So, apa lagi anak dara aku
main pasir ler diaaaaaa





almost nak ke maghrib baru ler memasing kecoh angkut barang semua balik rumah
he he he........seronok bila berkelah reramai mcm nie..

8 comments:

norhidana said...

best nyer ko... dulu masa keje kt utm skudai penah gk lah gi tanjung leman tuh... skrg nih mmg udah jauh la...

kalu gi berkelah2 ni beramai2 makanan mmg meriah... huhui...
seronok si batrcie... berlari2an lagi... lupe dh kt cici ngn cimo dia

lieyalatif said...

wahhhh ko sakan hah!!! sanggup balik mersing tu....kalo aku pun sanggup zana kan...syok dpt piknik gini...dgn makananye yg meriah....fuh mmg syokkkk.....

betul ko tang sunburn tu buat risau kooooo...abis kulit gebus gebas anak dare ko kang....tapi tgk gaye tu takde laa sunburn sgt kan....okey le tu.......

wah dah nak dpt anak buah lagi yeak zana....laju kooooo.....alhamdulillah...meriah le kuarga pakcik nordin gituuuu!

akiratoriza said...

la ko pn kt tjg leman ari senin 5hb kan?? aku pn g gak tp naper lh kte xjmpe ae... aku smpi ptg dlm kol 5..

Lily@MamaZaraZareef said...

beshnye die piknik n layan mandi laut yek..ramai2 plak tuh..teringin nk wat aktiviti cenggini ngan family tp masing2 takde mase terluang..huhu

KSWSK said...

siap pasang khemah tu yg best

Salina@IbuAqil said...

Uishhhh!!
Sonoknya berkelah..
;)

Neeza.Areef said...

suke nya dia mandi lautt..dah lama x bekelah sambil mandi laut..

rasp said...

berkelah mmg harus ramai2...
baru best...
dah tu ada khemah lak...
mmg baeeekk tul kalo dpt landing2 tu hehehehehe