Followers

Monday, May 28, 2012

Kain Baju Raya

Akhirnya
setelah ada drama merajuk2...keh keh keh..nak beli kain buat baju raya pun siap ada drama merajuk2 erkkk
bukan apa.....dari minggu ke minggu en Laling Hubby dok berjanji nak pergi kain baju raya
tak pergi2 gark..mak sentap lerr kan....
coz' dah berjanji ngan auntie tailor nak hantar
sat lagi lelambat.....auntie tailor tutup kedai..
tak ke haru...

Maka...sabtu lepas...balik dari kenduri kawen adik sepupu kat Kulai
terus ke Batu Pahat meneruskan misi
ewahh...misi ler sangat

Dari Nagoya ke Gulati's pastu ke Jakel...last2 ke Nagoya balik
dapat gark baju raya kami
baik2 plan kaler tema lain.....last2 jadi lain
takpe.....
dah settle nie..kira lega ler...
hari nie leh hantar ke kedai auntie tailor...


Jgn tak caya.....sepasang sorang jer memborong kat Nagoya tu...
kain murah2 jer pun
pastu esoknya aku pujuk en Laling Hubby gi Nan Yuan Kluang plak
menambak koleksi untuk aku..
keh keh keh...
dapat ler lagi 3 pasang......


maka, hari Isnin leh masuk office dengan muka ada senyum


*** korang sure dah siap hantar kat tailor memasing kan. 
So....apa tema tahun nie...? kami...ahaks! kena tunggu pic2 raya yang bakal menyusul lagi 3 bulan erkkk

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

akut hun ni kena buat 2 pasang since adik aku nak kwin bulan 7 ni.
kena cari color pisau pucuk pisang
lepas tu ingat thun ni nak buat akler purple lembut.
ko rasa kena2 tak dgn kaler kulti kau yg jawe peliket nih?!
ahahha

norhidana said...

heheheh nsblah lps dh sentaap terus dpt... siap boleh tambah2 lg heheheh... tahun ni kami tema kelabu, kain kosong je... aku dh plan nk letak bunga shifon... heheheh best2

Neeza.Areef said...

x tau kaler ape lg sbb mmg akan pg bli ready made..pg 1 butik pilih 1 family pnya..siapp

LYAfrina said...

yang lya dh hantar akhir bln lps..y fain x htr2 lg kat tailor bju melayu dia

rasp said...

sis leh sentap2 slalu...
dpt 4 pasang tu heheheheeh...
w'ouls tahun nie raya,
pakat pakai baju yg akan dipakai masa wedding jun nie...
malas dah nak pikior2 pasal tema raya :D

lieyalatif said...

sengih hah si bini dpt kain yg dihajatkan hahaahahah...kene sentap2 dulu yeak baru dpt ....adoi laa ...biase latu zana, laki kite ni mmg amik mudah...kite ni pikir takut tailor tak mo amik dah kalo buat lambat2...tapi dieorg ni amik senang jek.....

laki aku excited tahun ni sbb dayyan dah pandai berjalan kan...so die yg excite ngajak aku cari kain...tahun ni tema aku ngan anak2 pompuan baju bercorak, n laki aku ngan dayyan baju kosong...auwww...yg penting tudung fareeda dah cari bersedondon ngan baju wakakaakakakaak...

ishh terus tak sabar plak nak beraye bile ko cite pasal kain baju raye nieh....

onniesham said...

knmain brbunga2 bila dpt bli kain baju raya yeh. betul la tu, kena bli awal sbb nk hntar kat tailor lg. aku punya dah hantar kat tailor last month. hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

dh anto tailor 3 psg awal bln br ni,
tp tataw la nk wat raye ke idop..
hahha, kl siap awal.. ngetest r dlu..
ekekek..
tp yg asben n anak blom beli lg,
ntah ape lop tema thn ni..
nk raye pn mood msh bersedih..