Followers

Tuesday, May 29, 2012

Mildia : Acne Set

Aduhai...
aku sangat ler jeles bila tengok muka korang yang halus mulus licin tanpa sebarang cela
serius.......kulit aku dulu bukan jenis bermasalah....tp since dah bertambah umur nie...(dah kertuuuuu.....) makin byk plak problem kat kulit nie....
padahal masa sekolah2 dulu...jerawat payah betul nak singgah...kalau singgah pun seketul time datang period.....sekarang nie.....sepanjang tahun dia nak keluar gark....

see....ini lah kulit muka aku tanpa secalit make up pun waima krim muka...
muka fresh lepas cuci muka...
nampak tak bintik2 merah tu...


ok....kasi close up sikit...
ngeri erkk.......tp yg untungnya kulit aku nie..
walaupun jenis jerawat tak berhenti keluar....tp bab kesan jerawat tu bukan jenis yang berlubang2 tu...
cuma bekas2 merah melata penuh kat muka....and pori2 kulit tu takde ler besar2.......

 
Macam-macam produk dah aku try...
dari Sendayu Tinggi, ke Olay ke NV ke Natasya  pastu apa ke benda namanya yang ada white2 tu....adeh! hilang ingata ler plak.....last2 before nie aku pakai safi kaler hijau tu jerrrrr.....
geram tak geram ler.......dari harga yang boleh kata mahal ler bagi aku yang gaji tak seberapa nie kan....terus pakai yang paling murah........
tp camtu gark..

Episode paling tak best masa aku try pakai NV....serius..muka aku teruk time tu..
jadi cam luka2.......
tulah...orang nak kulit halus mulus putih melepak ....aku pun nak.......
tp masalahnya....kulit orang lain tu sesuai.....tp kulit aku tak sesuai.....
bab2 mengelupas nie mmg nampaknya kulit aku tak boleh terima ler.......so, zana...jangan ko berharap ler nak kulit putih mulus tulus  yerk.....dpt hilangkan bekas2 jerawat and stop kan jerawat dari membiak pun dah cukup bagusss

and Now...aku try MILDIA plak..
hope serasi ler....
btw.....ada 2 produk aku nak try...

1st - TABITA.......tp bila ada kawan cakap TABITA nie lebih kurang cam NV tp kesan dia lagi kuat....terus aku cancel.....coz' dah tahu outcome dari guna NV kan.....bila dah namanya lebih kurang NV....maka tak payah berangan......
and
2nd - MILDIA.........nie pun baru jer aku tahu pasal produk nie last week......tengok macam ok...then aku tanya kat tukang jual tu..pasal pengelupasan.......dia ckp produk MILDIA tak menyebabkan pengelupasan if ada pun just mild2 jer......and tak ketara.......terus aku decided try produk nie.  harap2 serasi lerr yerk.



for permulaan nie....aku try trial set utk Set Acne dulu....
ada 4 barang....cleanser , toner , day cream and clarifying cream.

Baru 5 hari aku try......
apa yang best....he he he he........yang paling best......bila guna produk nie...rasa sejukkk jer...and ada bau peppermint......so, bila cuci muka tu..rasa cam..iskh..nak geget2 jer........toner dia pun sejuk jerr pakai....cuma bila sapu clarifying cream tu kat area jerawat ada a bit pedih2 sikit ler.......dan yang penting minyak kat muka dah berkurangan......suka suka suka.......

tapi......tak boleh nak excited sangat....yelah.....baru 5 hari pakai kan...
kita tunggu sampai set trial nie habis....if jerawat aku bekurangan kira produk nie lulus piawaian kulit muka aku yerk

Kelebihan Set Acne nie:-
* mengecut dan mengeringkan jerawat
* mengecilkan saiz liang pori
* mengimbangi lebihan minyak pada wajah
* menghaluskan dan mencerahkan parut jerawat
* membuang sel-sel kulit mati
* Mencerah
* Menyegar
* Memberi tona kulit yang sekata
* Menghalus dan menganjalkan kulit wajah
* Mencerahkan bintik-bintik hitam
* Memulih parut jerawat



 

10 comments:

Citarasa Rinduan said...

okey,. sebulan lagi kamu syer pic terbaru..

kalau berjaya..
kak nak try juga

Zana Md Nordin said...

Citarasa Rinduan - he he he..ok kak ayu....after a month zana share pic terbaru erkk...

norhidana said...

ko ngn aku kn se umur... kang jgn lupe tayang muke selepas pakai sebuln set tu yek
aku takde masalah jerawat, kalu ada pun sebulan sekali lah sebutir dua... tp aku nih jenis kulit berminyak.... skrg nih aku gune produk neutrogena... n msh setia lg...

LYAfrina said...

LYA RSA FAKTOR CUACA SKARANG GAK YMYEBABKAN KULIT NI BMASALAH. SAMA DGN LYA..KULIT LYA DULU MMG X PNH NAIK JRAWAT N BMASALAH.. TP LATE NI.. SNG J NAK ANIK.. NTAHLA..MYBE GAK HORMON MKN MNINGKAT KE

Lily@MamaZaraZareef said...

kite plak maslah utama kulat kusam n tone tak sekata..tp isunye jenis malas nk tepek krim2 sume tuh..cmner kulit nak cantik..huhuhu..untutngnye org2 yg kulit semulajadi licin gebu tu kan..=((

mummy_ayu said...

tu la..bab pencuci muka nie..memang susah sikit..kena cari yg betul2 ok ngan kulit kita ..

Jasfyra said...

aku lak ada prob kulit kusam.hihi.pastu jenis takut nk try product2 pengelupasan ni.so aku pakai bio essence je.so far sesuai ngn muka.alhamdulillah

ieda said...

semoga ianya ok ngan kulit wajah zana .. susah juga kalau kulit wajah sensitif nie ..huhuhu kena selalu berhati2 ..

ellynadyra said...

sis pun sama.....muka yang susah nak naik jerawat ni naik jerawat bagai nak rak....mmg rasa cuak gak la....sis memang guna SKII, so memang cuak pesal muka teruk....rupanya akibat stress tak berkesudahan...now tengah wat treatment kat Rees Skin....seksanya wat treatment tu...harap2 treatment tu oklah kekdahnya!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

nnti review balik ye,
camne ok ke tak..
heheh, bab kosmetik n penjagaan wajah ni..
ai laju jer.. ;-p

sofar, sy guna SF tuk sabun muka, krim malam + safi rania eye treatment tu + kdg² nutrimetics facial foam + scrub elianto, kdg² scrub st ives.. heheheh, so far jerawat nek time nk peyet, tp yg kecik2 je..