Followers

Thursday, June 7, 2012

Budak tak sihat dan Roti Jala

Semalam aku cuti...menjaga budak yang tak berapa nak sihat nie
plan awal nak masuk office lambat sikit jer.......pergi hospital then masuk office
tp after balik dari office...anak dara nie merengek tak bagi mama pergi kerja
aduhai....tak sampai hati plak rasanya...
and kebetulan petang tu MIL takde..ke johor atau lebih tepatnya ker PERSADA.....kan ada pertandingan musabaqah alquran kan....so, Wanita UMNO kawasan taman MIL buat rombongan ke sana.


and
pagi-pagi tu...gigih buatkan sarapan utk anak dara and en Laling Hubby
1st time try menebar roti jala...
fuh!...jadi gark lerrr....walaupun rupanya tak seindah mana kan
janji rasa tu tetap ada.
buatkan sekali kari ayam sebagai pencicah....


alhamdulillah....dalam tak sihat tu..habis gark ler 3 keping..
siap tak caya mama dia yang buat
ceh!......


alhamdulillah.....nampaknya pagi tadi dah ok sikit
so......dapat ler pergi office ngan lega sikit hati nie...
and yang penting...asthma dia tak datang...

6 comments:

Neeza.Areef said...

eii geramnye tgk budak suke mkn kari mkn asam pedas bagai..anak dara aku ni tgk je dah mcm suh mkn ape je..

yelah zana klu xde rombongan2 dr kg2 ni mane nk penuhnya pesada tu ha..tgk dlm tv meriah je itu lah org2 yg naik bus memenuhkan..

mummy_ayu said...

ala siannya..tgk muak tak sihat..tapi nasib makan ok.paling risau kalu anak tak sihat & tak nak makan....

lieyalatif said...

kelassss ko pun dah menjala yeak heheeheh...bile buat sendiri tak de le susah mane kan zana...cume aku rimas dok depan dapur lame2 hahaahahah

sian batrice...get well soon yeak ...musim ni kot..cuace pun panas tak menentu..

norhidana said...

alallal sian tul aku tgk muke dia yg baju pink tu wei, ngn muke sayu, ngn bibir keringnyer... tp gambar mkn roti jala tu mmg nampak dh sihat... alhamdulillah... lega kan kalu dia dh sihat kite nk bt keje pun rasa tenang

eB said...

alhmdlh leh mkn.. kalo xsedihnyer. hu3

Mumyshane Qeisha said...

get well soon cute girl..nsb gak dia ada selera makan kan