Followers

Tuesday, June 5, 2012

Kluang - Port Dickson (PUSASDA)

Alhamdulillah adik ipar yang bongsu dapat panggilan menyertai Prajurit Muda
so, lapor diri di PUSASDA Port Dickson pada hari Ahad lepas
maka ...........hari Sabtu....anak beranak bertolak ke Port Dickson untuk hantar maksu lapor diri di PUSASDA keesokkan harninya.

Penuh 1 kereta.......MIL and FIL naik kereta kami
while maksu naik kereta Hanafi.
gerak dari Kluang around pukul 11 am gitewww....
nasib baik highway tenang jer...tak banyak kenderaan.

anak dara nie.....masuk kereta terus jerr mintak susu.
sekali dia baring....penuh seat belakang tu....
panjang bebenar dah.....


biasalah....bila dah bosan2 dalam kereta....
anak beranak layan posing2 jap....


lebih kurang pukul 2 giteww sampai ke Port Dickson
we'll keluar kat exit Port Dickson....so...tak jauh pun ...sampai simpang tiga.....belok kiri terus masuk ke kawasan Pusat Latihan Tentera Darat tu........besar gark kawasannya....
dalam kepala dok plan....esok pepagi hantar maksu....pastu leh ronda2 kat area situ
leh ambil gambar kat Muzium Tentera Darat coz' kat situ ada helikopter besarrrrrr


memasing pergi lenggang kangkong .......langsung tak teringat nak booking hotel awal2....
makanya.....berhenti jap kat RnR area2 situ......gi google hotel yang berhampiran...
semua hotel yang di called semua cakap fully booked. maunya tak...2hb tu kan cuti umum......maka sumer pakat cuti2 malaysia ler......
last2 we'll decided....dari dok called asyik sumer kata penuh....baik kita walk in jer....mana2 ada kosong...terus masuk.....





2 - 3 hotel gark ler yang we'll walk in tanya ada bilik kosong ke idak..
last2 kat SELESA BEACH RESORT ada 2 bilik kosong...
connecting room lagi....
hurrrm....x pikir panjang..FIL aku terus jer bayar.....
rate utk hari tu... RM253/room....
he he he......takpe...tong2 3 beranak.
pepandai ler adjust masuk bilik nanti....



lepas rehat2......sembahyang...memasing terus tukar uniform nak terjun kat dalam pool
sian Batrice....aku lupa nak masukkan swimming suit dia...
lantak lerrr.......takde swimming suit dia pun leh gark terjun kolam


puas main air......
naik bilik...bilas, sembahyang...
terus cari tempat makan best...

 

3 comments:

norhidana said...

seronok nyer...walaupun mcm last minit gitu tp sbb ramai2 jd syok... nsb lah dpt gk blik yek... hehehe syok la batrice dpt berendam gk

lieyalatif said...

ni namenye cuti2 tak dirancang heheeh...cuti2 main redaaaahhh keh keh khe ...seb baik dpt gak bilik kosong hah....

oo mak su batrice mmg minat jadi askar ke wey...wah kagum mak....kalo aku dah takut dah kalo kulit rentung wakkaakaka....mak su kene standby mildia atau tabita nie hahaahahah

atty's said...

Nasib baik ada hotel kosong ye zana..sbb tgh cuti sekolah, ngn public holiday lagi