Followers

Monday, June 11, 2012

Xtvt Terjun Kolam

sambung cita di PD yerk...(he he he..cuti 1 hari pun nak citer sampai part by part yerk....aduhai...)

Pepagi..kerah Batrice bangun....nak turun breakfast.....MIL & FIL dah keluar hantar maksu lapor diri....malas nak ikut coz' sure ramai umat manusia kat sana.......

anak dara ngan berbaju tido sempat basuh muka jer.....turun gi breakfast..nasib baik mama papa dia mandi...ha ha ha ha..


cam biasa ler breakfast kan.....macam2 ada....banyak gark pilihan....nak selera melayu...selera orang putih...yang takde selera india and cina jer....


mee hoon goreng tak sedap...keh keh keh.....jadi pelanggan kena jujur, kalau tak sedap cakap tak sedap...ye tak....nie tak sedap di tekak aku ler...kalau kena ngan tekak korang rasa sedap...tu lain citer..


pancake comel dia sedap....ambil 2 ketul ingatkan cukup...rupanya tak cukup


kuih yang di ambil oleh en Laling Hubby....almaklum, tekak melayu


Batrice ikut tekak mama dia.....selera orang putih......coco crunch ngan susu...tu pun berpaksa makan coz' mood dia dah nak terjun kolam jer tu


pemandangan dari meja kami.....maunya anak dara tu tak sabar nak terjun kolam....pukul 8 am kolam dah almost penuh....



bubur. masin...he he he.....orang pandai terlebih curah kicap masin...


so...apa2 kita layan perut dulu erk.....

lepas breakfast.......naik bilik balik salin baju....
anak dara tu dah tak sabar nak terjun pool..



kalau dah jumpa air.....mmg tak yah risau ler ngan anak dara tu...pandai jer dia bawa diri...


aksi terjun kolam...fuh!.....orang lain dok ngan pelampung...dia selamba jer terjun...
kolam tu dalamnya paras dagu dia tau....




dah puas kat kolam besar...
tukar ke kolam kecik plak....air dok paras2 lutut dia jer pun kolam yang nei..


naik turun naik turun jer kerjanya...



tak lama lepas tu.......mak tina dia turun ngan bala tentera......usop and sofea...
maka......dia jadi tukang jaga adik2 dia plak..
bagus anak mama...leh masuk pencalonan kakak mithali  sungguh..


see....tadi jaga adik usop kat kolam kecik....pastu tukar jaga adik sofea dia plak kat kolam besar...


kemain bersungguh dia tarik pelampung sofea nak bagi ke tepi..




lama gark ler berendam....
dari pukul 8.30 sampai ke pukul 11 baru memasing naik....
rentung anak dara tu sebab lupa nak sapu kan sunblock...

balik bilik....sambung main air dalam bathup plak...
layan kan jer lah....


6 comments:

Nana said...

berani batrice kan xpakai pelampung

Jasfyra said...

selagi namanya bdk2...mmg swimming pool tu kwn karib diorng la kan..hihi.tu yg smpai mkn pun xlalu

norhidana said...

boleh tahan gk bfast tu nmapk best je.... muke batrice toya je time bfast tp time dpt terjun kolam punyalah hepi...

lieyalatif said...

KEMAIN LAGI batrice hah..siap ade terjun tiruk lagi hah...ni kalo mia tgk ni suke laa die sbab ade geng penerjun tiruk hahahaahaha....

betul ko zana...kalo dah pool depan mate konpem anak tak senang hati nak mkn....hati dah sibuk nak terjun main air kan heheehehehe....seb baik nak gak die mkn...time ni laa nak ugut die kan heheeheheheh

acara mandi dlm bath up plak wajib kalo hotel ade bathup...dpt mandi buih air suam2....nyaman nye lahai raserrr....

ellynadyra said...

amboi, kemain lagi anak2 mandi...seronoknya derang terjun sana sini....budak2 ngan air memang tak leh dipisahkan.....

onniesham said...

budak2 mmg pantang nmpk air kan. time tu makan minum sumer x hirau dah.. tau nk berendam je.

mmg ada ciri2 kakak mithali, pndai dia jaga budak kecik tu