Followers

Tuesday, October 9, 2012

Ronda Pantai Teluk Kemang, POrt Dickson

sambungan citer cuti-cuti di Port Dickson
dalam sejam 2 lepas lepak-lepak kat bilik.....after check in...after isi perut...
gerak keluar plak.......fuh!..jauh gark ler Tiara nie nak ke area yang happening sikit cam Teluk Kemang tu...
dari kenyang leh lapar balik...

Niat asal nak pergi ke Pasar malam.....tp hajat tak sampai coz' memasing sebenarnya dah penat....jauh plak tu....
maka....kita pusing-pusing kat dataran teluk kemang nie jer pun...ada gark ler gerai2 jualan semata untuk cuci mata apa yang patut..

Turun-turun kereta jerrr...Batrice dah nampak kuda hensem nie...kemain parking lagi....
requested nak naik....ait! ingatkan takut...coz' dulu masa gi Zoo Melaka...kemain takut lagi...aku offer pun dia taknak...kat sini..tak yah offer pun dia yang requested.....
Bayar RM5 untuk sekali round...jauh gark ler dia round....kira berbaloi gark lr bayar RM5 tu kan...


ewahh......mak ko yang gedik tengok ko naik kuda tu kan....
mak ko nak naik...seram-seram sejuk jer rasa coz' tengok kuda tu cam comel jerrrr
bukan takde kereta kuda....tp takat nak naik sesorang...tak happening...en Laling Hubby bukan suka benda-benda macam nie...yang dia suka kalau kena campak kat laut...tu dia hidup......


hensem kan kudanya.....
he he he


penat pusing-pusing...beli pelampong ler bagai.....cari cendol
kat situ pun ada ler gerai2 makan......just sesaja nak isi perut kekdahnya...
padahal sebelum tu dah mentekedarah nasi....


ais krim coklat seketul...tapi tak leh challenge ABC special Sek 2 Shah Alam
yang tu sampai boleh bawa ke mimpi kesedapannya tu...


lepas makan......pusing-pusing sekejap...tengok diaorang buat aktiviti kat tepi pantai
ada banana boat.....ada jet ski...syok plak...
kalau ler ada bawa baju basahan...harus aku rengek2 nak naik banana boat......
he he he he...

time nie pipi sebelah tu dah start membengkak...tp jalan punya pasal...
lupa terus sakit tu....


2nd day - breakfast kat hotel.....
so-so jer pun menunya...tak semeriah menu masa stay kat Selesa Beach Resort....kat Selesa..macam-macam ada......kat sini...boleh ler utk isi perutttt


tu dia...kemain nenek tapau roti untuk cucu-cucu dia
kengkonon nanti lepas mandi takut memasing kebuluran...
lepas breakfast...MIL n FIL ke ambil adik ipar kat PUSASDA.....
maka.....


kami pusing2 jap kat lobby
snap pic...
kira halal lah yerk....ngan muka tak mandi lagi tu..


btw.....lobi nie terpisah bangunan dengan bilik-bilik hotel yang lain....kalau dpt kat bangunan B macam kami nie....agak semput gark ler kalau nak berjalan turun semata nak breakfast kan......nasib baik pagi tu turun naik kereta coz' lepas tu FIL nak gi ambil adik kat PUSASDA kan...kalau tak....rerasa...memasing nak ke menapak ke cafe kat lobby tu......kenyang makan breakfast..leh lapar balik bila sampai bilik..

ini budak kasi warm up dulu sebelum terjun kolam
baju aku kasi tinggal kat atas dulu...kalau tak...breakfast kemana...dia sibuk nak terjun kolam...

5 comments:

norhidana said...

tak tkt ek batrice naik kuda tu... nnti bsr skit blh la ko, try belajar tunggang kuda utk batrice tuh....

nampak penat n berpeluh2 anak dara tuh, msti nikmat lyn abc tuh kan...

LYAfrina said...

seronoknyer dia..berani dia duk kat kuda ye...

Lynn Hamzah said...

kak lynn x berapa suka sangat stay kat TBR nie...huhuhuh...

Wak Gelas™ said...

sonoknyer nek kuda tuuu, wak pon takut nak naek kuda yee.. eeehEE

wanie said...

seronok batrice dapat naik kuda hensem tu...