Followers

Wednesday, October 10, 2012

Terjun Pool Time

yeehaaa saat yang dinantik-nantikan oleh dak kecik nie...
terjun pool time.......
kali nie....awal-awal lagi dia dah ingatkan mama dia bawa swimming suit dia.....takut mama dia terlupa lagi cam last time ler tu.....he he he

So..lepas menggedik after breakfast tu..
naik bilik...tukar baju...bawa apa yang patut....
laju jer dia keluar masuk lift..tekan button...siap suruh mama dia cepat-cepat masuk lift lagi..
nampak sangat kepocheee kan..


haissh anak dara....
rentung ler kamu...


turun berdua dulu ngan Batrice...en Papa menyusul kemudian.......
maka......mama jadi tukang skodeng dari tepi jer lah.....
kemain happy muka tu dpt terjun pool......padahal petang 1st day tu dah merasmikan pun..cuma tak dpt lama ler.....


memang saja biarkan dia main puas-puas.....
gi ler ceruk mana pun....terjun ler puas-puas...


tak tahu nak merepek apa lagi
pepandai korang letak caption sendiri ler kan...

btw...time nie...dia turun slide.....si kakak baju biru tu sibuk nak naik dari dpn tu...
tu yang time Batrice turun....cam nak terlanggar dia...tp tak langgar pun....


ada 5 kolam kalau tak silap
2 khas untuk kanak-kanak ribena....1 kolam untuk dewasa
dan 2 kolam untuk family....means...dewasa and kanak-kanak boleh terjun sama

nie 1st kolam utk kanak-kanak....dari sini boleh nampak bilik kami..and dari bilik kami pun leh skodeng ke kolam nie.....




pelampung nie ler yang dok shopping kat dataran pantai teluk kemang tu...
kemain nak pakai /beli pelampung...bila dah ada...on/off pakainya.....
nie time gedik nak pakai pelampung...ada ler dalam 10 minit kot dia pakai pelampung nie..
pastu mama dia tukang hangkut pelampung dia nie...


nampak anak dara tu dok kat gelung2 jaring tu...


kemain lagi...orang lain buat...dia pun buat...
selamba naik slide camtu jer......


ok yang nie salah satu ,kolam utk family....nie yang kat ada air terjun tu ler.....
boleh tahan dalam gark ler....
tapi dah nama Batrice...ikut done dia jer lah....
fuh rentunggg dahhh


baru ler en Papa muncul........1st try berdua ngan en Papa turun kat slide orang dewasa tu....


2nd attempted...dia dah turun sesorang dah....


bila en Papa dah muncul...dpt ler mama dia turun main air sama......
baru ler nampak mama dia muncul dlm picture kan....
ha ha ha ha....gini ler nasib jadi photographer utk keluarga sendiri....



yang nie kat 2nd pool untuk bebudak......


see....umat manusia kemain ramai.....
walaupun bukan hari cuti umum...tetap ler penuh.....


cer tengok apa yang tak kena ngan pic nie...
kecik besar ikut sama beratur nak turun slide nie kan...


tp hakikatnya....slide tersebut hanya untuk kanak-kanak and mereka yang tinggi 4 kaki ke bawah jerr.....
aduhai....pelik gark ngan mereka-mereka nie...tak reti baca signboard ker.....
bukan jauh pun signboard tu...besar terpacak kat situ pun buat selamba turun dari slide tu
bebudak terkebil2 tengok...mak pak akak abang yang over excited turun dari slide tu sambil terjerit2.....
aku yang tengok pun naik meluat....
bukan takde slide untuk orang dewasa.....slide kanak-kanak gark yang nak disibukkan..
full stop.


puas pusing semua kolamm
kita balik semula ke kolam yang 1st nie.....kat sini meriah..coz' mak pak yang kat kolam sini pandai baca signboard...ha ha ha ha.

rentung.....
fuh!

dari kul 8 pagi sampai ke pukul 11.30 berendam dalam pool...mana tak rentung...tu pun nasib baik ler check out pukul 12....kalau check out pukul 2..mau sampai ke pukul 1.30 pun tak naik lagi...

naik bilik......bilas badan.....kemas apa yang patut.....sambung makan balance bekalan semalam...and roti yang nenek tapau....kelaparan memasing.......pastu check out....
pusing-pusing bandar PD....gi Muzium Tentera.....pastu balik...he he he
short trip......coz' maksu dapat pelepasan keluar coz' platun maksu jadi platun terbaik..maka ibu bapa datang boleh bawa pelatih keluar....platun lain pun mak ayah boleh datang melawat...cuma tak boleh bawa pelatih keluar jer lah.....duduk ler berkelah dalam PUSASDA tu jer...so, maksu ada kelebihan sikit ler...boleh outing sampai kul 6 pm....tu yang nenek panjang langkah sampai ke PD tu...

10 comments:

norhidana said...

wah2.... seronok betul aku nengok segala aktiviti berendam tuh... mmg gigih betul lah si batrice tuh, sampai dh rentung, tp nampak tak reti penat... heheheh

Rasp said...

enjoy tul dia sis main air....
mau dlm kete tu dia gedebuss tidorrrr jer...

lieyalatif said...

ni le port anak2 aku suke kalo bercuti kat pd selain kat grand lexis....mmg best..sehari suntuk pun sanggup dok dlm air tu zana oiii....same laa mcm batrice tu...tapi aku suke jek, bile die main air nanti dieorg cepat lapoo....ko suap le ape pun, laju jek mkn hahaahahahaahah

Azueriena Norash said...

kt sini mmg sentiasa ramai....dulu masuk free...skrg dah kena bayar kan....

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Kemain happy tengok batrice dalam kolam mandi.. sesekali bawak budak2 mandi kolam mmg puas hati. betul2 depa enjoy kan.. ha lagi satu, mmg sengal kan kalau ada orang dewasa yang TAK RETI bahasa. dah tau tempat budak2 tetap gak nak main kat situ.. ngalahkan budak2 jek tau. SENGAL..

Lily@MamaZaraZareef said...

Syoknye batrice mandi kolam!! Dkt 4 jam gak menjemurkan diri tu..hihi

Anastasyea Aida said...

Sesekali, seronok jugak tengok budak-budak mandi .. happy ! .. hehehehe =)

www.anastasyea.com

Myra Jay said...

Kemain tersenyum lagi dapat mandi pool :D

Mama Aimi Najla said...

salam perkenalan...seronoknya main air meriah gitu...

eRiNsZ said...

batrice ker mama yg ober ni? hihihiihihihih