Followers

Monday, November 12, 2012

Souvenier Comel untuk kawan-kawan

As salam
perasan tak.....perasan tak....mama Batrice nie makin jarang update blog.....
adeh!.....rasa cam nak tampar diri sendiri jerrrrrrr....
tp ada ker yang perasan blog nie sunyi memanjang sejak 2 menjak nieee
ha haha....

Sekolah dah start cuti.....
so, bermula ler rutin baru untuk Batrice and Papa dia...mama dia cam biasa ler kan..
nenek plak dah tolong ayah Hanafi dia kat kedai runcit...maka berumahtangga ler gamaknya dia kat kedai ayah Hanafi dia......cuma if papa dia kurang kerja sikit..maka duduk ler dia ngan papa dia kat rumah

last day sekolah...requested nak bagi something kat kawan-kawan and cikgu dia...
gigih petang khamis balik sekolah tu survey apa yang best...maka dapat ler tempat stationery comel nie.....untuk kenang-kenangan kawan-kawan dia..
next year Batrice dah tak sekolah kemas lagi....
we decided hantar dia ke sekolah tadika swasta..nak bagi pengalaman baru kat dia before masuk sekolah rendah..
Insya Allah..next year kat Tadika Canosian...fully in English...hope anak dara nie boleh ler kat school baru dia next year..


Alhamdulillah......perkembangan dia makin ok...
dah boleh baca...itu yang penting.....
tp as yang kami perhatikan...Batrice lebih suka matematik berbanding bahasa....
if kerja rumah Math tu....laju jer dia siap.....x sibuk tanya-tanya pun..bab kira-kira semua betul
tp if bahasa.....dia macam kurang sikit...
takpelah....at least dia dah boleh baca.....ok ler tu..next year nak lebihkan pada bahasa inggerish plak...


comel kan....
beli murah-murah jer pun buat kenang-kenangan kawan-kawan dia.....
at least tengok bekas comel nie...kawan-kawan dia ingat kat Batrisya..

 

7 comments:

Lynn Hamzah said...

qistina pun lebih menyerlah dlm matematik...membaca boleh tapi lambat sket sebab dia kena mengeja...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

comel.. lebih kurang tabung yang akak bagi masa besday bash haritu.. macam2 design. comel2 belaka

Mila@Rimbun said...

comel.. nak satu hihi

norhidana said...

comei.. acik pun nk satu lah..boleh?

Sidratul Muntaha said...

makin lawa ank dara ko weih..

eRiNsZ said...

almak...eisya saya plak tbalik... ibu babah cgu math tp nmpak nyer cam dak eisya ni lg cndrung bahasa plak... pepun all da best utk batrice comei... pasni tak bzapin la eak...zapin tetap d hati pece yo

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

haah, kemaruk giler org len duk tayang crepe doyan ni kan..
kite pun dh try wat seniri,
puas ati mkn byk sampai sendawa pun bau doyan.. =)