Followers

Tuesday, January 8, 2013

Snowalk I-City

berkurunnnnnnnn
ok...layan....citer cuti2 bersama keluarga.

Seawal pkul 9 kitaorang keluar dari rumah..
misi hari nie masuk snowalk, museum art and water park..


Bayaran masuk snowalk : RM25 bagi pemegang i/c ler....tp coz' guna card privellege dapat discount lagi..so, masuk cuma bayar RM20 perhead. Act.....we'll dah masuk...my adik pun dah pernah masuk...tp coz' niat nak bagi mak and ayah merasa....kita masuk lagi sekali....x kira...en laling hubby jer tak masuk tunggu kat luar...coz' dia tak tahan sejuk....ceh!..camner nak gi jepun camnie...ahaks....


punya ler beria posing kat sini....sekali ternampak sign kata tak leh pijak kat area situ..maaf ...kami tak perasan...janji pic dah ambil....


anak dara cilik tu kelakar ok....kat luar kemain senyum muka dia kan.....ligat ke sana ke mari....tp nanti kat dalam...dia pun cam ais...beku..nak senyum pun tak boleh...Nuni ooo nuni..


Batrice memang excited.....haish! tiap kali masuk sini...tiap kali tu ler beli glove baru...tutup telinga tu padahal yang pergi Cameron ada beli..nie beli gark lagi.....


posing dulu sebelum sejuk beku kat dalam


Nuni with tok ayah......kemain exsen father i nie ok...orang suruh pakai kasut dia kata takpe..tak sejuk....ayah tahan....tp kitaorang paksa gark.....coz' dah tahu suhu kat dalam tu camner...paksa rela dia pakai kasut phua chu kang tu...


x berapa ramai masa kami masuk..maybe coz' masih pagi lagi.....
tp my personal opinion.....last 2 year pergi lagi bestttttt....coz' time tu...ais batu dalam tu tebal2 lagi....
jalan kat dalam tu pun tak licin lagi...

kami masuk2 jer......ada sorang awek nie terbongkar jatuh coz' jalan licin..
aku pun hampir2 gark jatuh....tp sempat cover lagi..bahaya gark if licin nie...
tp mostly ais2 kat dalam nie dah nipis...tak cam 2 tahun lepas....


Mak tok kemain beria mencangkung dalam iglo nie ngan cucu-cucunya...
serius...time kami pergi tu..memang giler sejuk ler...
x menahan...dulu tahan gark ler pusing dalam tu......
nie...baru masuk 10 minit rasa nak keluar balik....tp kalau keluar cam tak berbaloi bayar memahal.....
layan kan jer lah....


ewah.......

see...boleh nampak dah nipis kan ais-ais tu...
mmg licin....


us.....nasib baik adik aku ada..boleh ler harap suruh ambil gambar..
en laling hubby tak masukkan...


tu dia...orang yang berlagak kengkonon tahan sejuk..x nak sewa kasut...
last2 surrender.....siap tarik tutup apa yang boleh tutup lagi...
my dad......sama kan ngan I.....ha ha ha...
garang ok memuda dulu...puas dah kami adik beradik kena pukul pakai tali pinggang bila buat silap....
tak banyak cakap.....tp sekali naik hangis...habis ler kitaorang...


my chenta hati.....alhamdulillah....suka bila tengok my mum senyum
jadi ler setahun sekali dapat bawa mak and ayah jejalan walaupun tak jauh mana..
janji happy dapat spent time ngan keluarga macam nie..


ha ha ha.....tak tahan sejukkk ler tu..


and.....nasib baik ler ada paksu layan dia naik benda alah nie..
harap mama jangan harap ler....ngeri ok...benda2 laju camnie......


ntah apa ler yang dia belek tu.....


nie pic from tab...gegar sikit.....time nie camera pun naik beku...sebab sejuk gilerrrrrr
nasib baik tab tak beku sama...
Nuni time nie memang dah beku dah...x senyum tak, cakap tak, gerak pun tak....


my chenta hati jugak......paling excited..ntah berapa kali jatuh...tp ada dia kesah..
janji dia seronok...
tp kesian coz' terlupa nak pakaikan stokin...maka time main gelongsor tu...ada ais masuk kasut dia....menggeletis dia kesejukkan....


pendengki gambar...
bertahan tak sampai 20 minit pun kat dalam tu.....terus we'll keluar....sejuk okk.......
kengkonon nak perhangat badan kat luar kejap
kesudahanannya....x masuk balik pun...x tahannn


maka posing2 dulu ngan pakcik santa..


my kembar......orang kata kami cam adik beradik...
padahal tu adik ipar saya.....


tu dia.....keluar2 jer tengok mak i tengak syok urut badan kat kerusi nie..
ayah pun sama....keh keh keh...


ok cukup citer kat snowalk.
kesimpulannya ok ler...tp lagi best pergi dulu2.....tp bagi yang 1st time pergi sure teruja....kami dah kali ke-3..maka ok-ok ajer...

lepas nie layan Art Museum...nie besttttt

.

6 comments:

mama tisya said...

tk smp2 lg icity..mmg nk sgt bw tisya p snowalk tp bila ntah nk pegi

Daddy Ziyyad said...

seronoknya main snow kan....hihihih..saya lalu setiap hari depan I City ni...tapi tak pernah masuk pun....:P

Lynn Hamzah said...

x pernah lagi pergi snow walk nie...

norhidana miswan said...

waaaaaaaaaaaaaa bestnyer, seronok tul dpt bwk mak pak jln2 kan, ko kan anak sulong cam aku kan, msti kite rasa bertanggunjwb kan...

aku gk yg lum sampai snow kt icity nih, dulu masa pg lum ada lg snow nyer

Cik Puan Mimi said...

ayah zana nampak muda la.. masih bergaya lagi. hehehe

btw mmg nampak ye nipis ais tu.. akak pun pergi masa 2 thn lepas masih tebal ais tu dan kurang licin.

lieyalatif said...

wahhh syok2...aku pulak penah sampai sekali jek ...mase baru2 bukak ari tu...best laaa...yg tak best aku pakai sipar...kebas ibu jari aku wakaakakakakaak

wey ko same cam aku...jgn harap le nak main slide gitu....tekencing2 aku gayat hahaahahah....batrice brani betol..sebijik perangai mcm mia!