Followers

Monday, December 31, 2012

Banting to IKEA and I-CITY.

yeehaaaa...bersiaran lagi
esok dah 2013....citer-citer tahun 2012 pun tak habis lagi...adeh! makin tua makin lembap plak mama Batrice update blog kan.

meh layan citer meh!!

Last year Cuti Krismas pakat adik beradik cuti-cuti di Melaka..main air kat Melaka Wonderland.
this year...main air gark...tp kat waterpark I-City...tp korum x cukup.  Pak Ngah Iwan dan Mak Ngah Adib tak dapat join...hu hu hu...kurang ler meriahnya....tp takpe...plan harus di teruskan gark.

Alang2 my mum dah mengajak berjalan ke Banting....almaklum Paksu Sanie and Maksu Ayu baru pindah rumah.....pindah ke Jenjarum.....so, kita borong jalan sekali.......

auw...anak dara mak ngan gaya ala-ala Saloma gitew......


Sabtu malam my mum dah datang Kluang...tido semalam then, pagi ahad tu gerak ke Banting.  Perjalanan ok....kereta pun tak banyak kat highway......berhenti lunch kat A&W Rest Jejantas Ayer Keroh....yummy...


tengahari gark ler sampai Banting.....Batrice boring coz' adik Nuni kena culik ngan pengasuh dia...so, tinggal ler sorang2 main kuda adik nuni sambil tunggu adik nuni balik.....


Petang adik nuni balik...kemain semangat dia coz' ada kawan kan...
malam tu memasing kena paksa tidur awal...sat lagi lambat kena tinggal...ha ha ah....ayat kasi takut sikit...


yeehaa....hari utk berjalan-jalan.....
maksu siap buat sarapan nasi goreng lagi.....
lepas sarapan.....tak tahu nak gi mana sebenarnya......nak gi i-city cuaca tak berapa nak terang..coz' mendung...tak best plak nak main air kan...so, kita shopping ke IKEA...yeehaaaa...


Kalau dah sampai IKEA...tahu2 jer lah kalau time cuti nie
parking penuh....berpusing-pusing cari parking.....
tapi bila dah masuk dalam...lagi lerrr pening...umat manusia kemain ramai...
sumer pakat gi IKEA ke time cuti-cuti nie.


Berangan nak kumpul satu set nie....
en Laling hubby jeling2 jer....eceh!..dapur kawasan saya yerk......


anak dara dah buat cam rumah sendiri...siap golek2 atas katil lagi.....cun gark kan bilik cam nie...
kaler dah lebih kurang kaler bilik anak dara tu jer...


oppss..interframe jap...

Masuk IKEA nie...rasa sumer nak bawa balik...semua cun...
tiap kali pergi, tiap kali tu ler snap pic bebanyak....


ala sweet kan......


yang ni ala-ala adventure sikit..


habis pusing keliling......sumer....ingat nak makan meatball....
tengok orang kemain ramai siap ada yang tunggu lagi kat luar.....
mmg xde harapan ler kan.....kita cari makan tempat lain jer lah..


sementara tunggu adik aku kutip barang yang dia borong....
mak aku dah penat dah tu......dgn tak lunch lagi...
sekali tengok jam dah pukul 5 lebih...keh keh kehe
pusing dalam nie pun makan 4 jam....kus semangat
bukan shopping apa pun....



lepas bayar kat kaunter....borong karipap IKEA yang sedap tu plak....
tak cukup ok......sebab sedap sangat.......hik hik hik..nie kalau MIL aku lagi ler....


Pukul 5 lebih baru kedek2 nak cari lunch......memang perut dah berdondang sayang, silap2 dia buat lagu rock kapak dalam perut....
en hubby plak..kemain suggest nasi ayam penyet wong solo nie.....fuh!...hazab tul cari tempat makan..


layan snap2 dulu sambil tunggu order sampai





order sampai jer.....memasing tak tengok kiri kanan dah...
laju jer makan....

aku rasa...ayam penyet bakar kat sini lagiii sedapppdari ayam penyet biasa
tp tetap tak boleh challenge ayam penyet pak chi met bandunggggggg....yang tu terbaeeekkk




Lepas makan......gi i-City...nak bawa my mum and my dad tengok lampu-lampu yang berwarna warni nie..


happy bila tengok my mum happy..
even kaki x larat sangat nak berjalan......tp bila tengok my mum senyum...rasa berbaloi...
cuma kesian ler...my mum tak berapa nak sihat sangat sekarang..
makin kurus....hu hu hu hu...


ada lampu baru kan...cantik bunga-bunga matahari nie....



umat manusia jgn cakap ler......mmg ramai sangat2...nak2 mlm krismas tu kan....
berbas2 datang sini..


tak byk permainan kitaorga main...just naik roda besarrrr tu...then kasi anak dara nie main keretapi tu...






hik hik hik....my mum and my dad......
so...korang boleh agak yerk aku nie ngikut baka mana...baka my mym ke baka my dad..
ha ha ha....for sure baka my dad..besar tinggi...uhuk!...






wa Tamat
lil bunny aku pun dah tak larat nak berjalan.....nak suruh mama dukung mmg tidak ler...tak larat wei..
berat dia dah 23kg....mana mampu mama nak dukung...papa tu pun tahan tak tahan ler nak dukung dia...


aku rasa....semua best kat i-city kecuali tandas...he he he...
tandas tak mencukupi wei....malam tu before balik singgah menumpang tandas KFC...hamik ko.....line orang beratur nak ke tandas sama panjang ngan line orang beratur kat kaunter kfc tu....udah ler tandas KFC tu kecik.....ada 2 jer pun.....memasing tahan menahan jer.....

Tandas awam kat i-city aku tak nampak ler plak...ke aku yang tak perasan...
rasanya tempat-tempat macam nie...kena provided tandas awam bebanyak sikit.....sekali orang datang bukan sikit2...ribu2 ok........


1 comment:

atty's said...

fuh tgk ayam penyet , terliur kty ..tau

tepat sekali i-city kekurangan toilet.harap ada ler tindakan uk bykkan tandas awam..masa memula kty pergi dulu ,baru je bukak..lagi naya..jenuh cari tandas, main tumpang2 kat kedai org je.