Followers

Friday, April 12, 2013

The Truth

Assalamualaikum

Salam jumaat...penghulu segala  hari...hari yang penuh dengan keberkatan...

last entry pasal Batrice will jadi kak long...in syaa allah..
thanks pada doa-doa kalian..
sangat terharu....betapa walaupun kita cuma kenal di alam maya...tp ramai kawan-kawan yang sentiasa mendoakan kesejahteraan kita...alhamdulillah....
Moga kalian juga di limpahi dengan keberkatan dan terpelihara dari segala keburukan..amin

Btw....1st of all....Zana nak minta maaf....
bila ada yang mengucapkan tahniah....mendoakan kesihatan rasa bersalah sangat pada kawan-kawan coz' hakikatnya tak seperti yang kalian fikirkan....
and memang ada niat untuk reveal perkara sebenar bila dah sampai waktunya...tp rasa bersalah tu menghantui plak.....so, sempena hari jumaat yang penuh berkat nie...Zana bagi tahu perkara sebenar k.  Hope korang still sokong dengan keputusan yang kami buat.....

berita Batrice nak jadi kak long tu..in syaa allah....moga dipermudahkan urusan kami..
but..bukan Zana mengandung...hu hu hu hu..doakan yer moga sampai ketika dan masanya untuk saat-saat indah itu berulang kembali.

Ceritanya....
Kami ambil anak angkat...and In Syaa Allah....dalam seminggu dua nie baby bakal di lahirkan....

Plan nak ambil anak angkat nie memang dah lama.....cuma mungkin xde rezeki dan tak terbuka jalan.....
akhir tahun lepas....macam ada jalan...tp last minit plan di tukar...xpe lah...itu namanya xde rezeki...segala-galanya telah direncanakan sebaik mungkin untuk kita...last few month....ada sahabat yang  membuka jalan buat kami...syukur.....pada mulanya macam tak berharap sangat...macam-macam kemungkinan boleh jadi kan.......kami redha...walaupun terlanjur berjanji dengan Batrice....tp kami cuba buat Batrice faham....bukan apa..anak dara tu teringin sangat nak ada kawan.....statement yang selalu Batrice ucapkan 

" naper echa xde adik beradik"

aduhai anak.....berderai rasa hati mama.....so, keep promosing kat dia In Syaa Allah, one day kakak ada adik......and selalu ckp ngan Batrice minta dia berdoa pada Allah agar hadirkan adik untuk dia.....alhamdulillah....doa anak yang still suci bersih nie Allah perkenankan...walaupun bukan dari mama dia sendiri...tp at least dia rasa ada adik.....kita redha dengan ketentuan dariNYA....

So, sebulan lepas....sahabat tu called lagi untuk confirmedkan betul ke nak ambil...pucuk di cita ulam mendatang......orang nak beri dengan senang hati kami menerima....alhamdulillah.....rasa happy sangat.....
sapa tak happy kan.....nak terima ahli keluarga baru....syukur alhamdulillah..

and now...kami sedang menunggu dengan penuh debar kelahiran baby baru kami...In Syaa Allah....ikut scan....it BOY...he he he...ada geng papa tengok bola....walaupun sebenarnya sekarang nie pun dah ada geng.....Batrice penyokong tegar CHELSEA......ha ha ha..menyampah....makin bertambah ler ahli kumpulan bola kat dalam rumah......

and In Syaa Allah....zana plan nak menyusukan baby....sedang mecari-cari info berkenaan penyusuan anak angkat....dah dpt a few info.....and baru start belajar guna breast pump...he he he....hope usaha ini dirahmati dan di permudahkan........

So, buat semua kawan-kawan ....Maaf sekali lagi.....
buat yang ucapkan tahniah tu...thansk sangat-sangat...terharu rasa hati...moga ucapan itu menjadi satu doa buat zana...amin.

14 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

zana..rasa nak nangis bc entry ni..sucinye niat murni zana n suami nk amik anak angkat tu..terharu gak ngan niat zana nak menyusukan bby..all the best ye zana..ikut x sbr nk tgk adik batrice..:-)

norhidana miswan said...

takpe zana, walaupun anak angkat aku ttp nk ckp tahniah jugak kt ko, mana tau pas pelihara bby nih betul2 batrice dpt adik lg kan...
mana tau bby nih pembawa rezeki dpt bby sendiri kan...

zmn skrg nih ada mcm cara nk susukan bby kan, insyallah ko boleh nyer...
tp ko jgn lupe pastikan sume urusan pengambilan anak angkat itu ikut peraturan nyer,menyenangkan pihak ko gk..

atty's said...

salam zana..x kira apa pun..kty ucapkan tahniah jugak..semoga allah merahmati zana dan family..

niat zana utk menyusukan ,mmg tindakan yg bagus..

mama tisya said...

tkpe zana..niat yg baik insya allah dipermudahkn..sure batrice tk sbr nk dpt baby

Ismaliana Sulaiman said...

tahniah zana...spt biasa akak akan sentiasa mendoakan yg terbaik utk zana n family..

x sabar nak tunggu bby lahir kan...mesti echa happy nnti. :)

Sidratul Muntaha said...

zana
no matter what you do..
ikhlaskan niat demi Allah
demi keluarga and demi echa..
semoga diberkati Allah selalu
take care dear..
kalau ade yg menghakimi
pulangkan penghakiman itu pada Allah
:)

Dee said...

zana je tahu apa yg terbaik utk keluarga zana kan..

k dee doakan semuanya berjalan lancar..moga urusan penyusuan baby utk mengelakkan masalah mahram juga berjalan dengan baik..

membahagiakan anak juga pahala zana..x sabar nak tgk baby boy zana dan adik batrice tu nanti..

akiratoriza said...

Sedih aku bc zana, dh nk tumpah airmata nih.. Insyaallah hajat ko akan dimakbulkan Allah. Aq pon dh msk 3 taun tgu rezeki dr Allah tp xmuncul2..

Nad MamaZN said...

Oo ye ke.. Maaf salah pemahaman
Apapun keputusannya
Saya doakan yg terbaik buat zana dan keluarga
Moga segala urusan berjalan lancar
Moga semuanya dipermudahkan
Apapun sekali lagi tahniah
Niat yg sungguh murni!

Anonymous said...

Hey there! I could have sworn I've been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it's new to me.
Nonetheless, I'm definitely glad I found it and I'll be bookmarking and checking
back often!

Also visit my web blog: hoodia appetite suppressants

Huda Ahsin 2 said...

Assalamualaikum...

Kita doakan semoga semua usaha berjalan lancar dan berjaya Insyaa Allah...

Hirda Ibrahim said...

takpe ko..
makes no diff pun...
at the end of the day, the baby is still urs if ko dpt susukan dia.

congrats & i am proud of u!! xoxo

onniesham said...

sedihnya baca entry ko ni.. xpe zana mebi blom rezeki lagi. allah maha mengetahui segalanya. apa pon aku doakan yg terbaik utk ko... tahniah ok dpt bby boy.. insyaallah ada rezki ko dpt susukan dia... aminn

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

takpe zana, sama je..
atleast batrice ade geng..
sy pun rindu nk pegang baby gak tp jalannya masih kabur..
Insya Allah one day nnti..

i tot awak pegnen maklumle lama jugak x blogwalking..

semoga dipermudahkan segalanya ye..