Followers

Wednesday, December 16, 2015

Konon-konon bercuti

After majlis perkahwinan di Senawang.....kami singgah melaka...Check in hotel kat Melaka.
Alang2 dah berjalan ...bawa ler anak2 mandi pool ...
dari dulu hingga kini en Laki mmg suka stay kat Everly Resort Hotel tu ....
padahal memacam citer dah ku baca cam Everly Resort tu ...

Time we'll check in tu act hotel tengah under renovation .....reception pun xde ...tp ada ler hotel staff yang uruskan kami check in ...x semua bilik dia open utk stay...mana bilik yang dah ok dia open utk stay .....so, sepatah kata mak mertua den ....luar mcm flat tinggal ...dalam kondo ....
pun boleh ler mak ...janji anak2 seronok dpt mandi pool udah ler...

kami amibl junior room ada 2 bilik ...so, sebilik kami ...sebilik mak pak mertua den ..
check in pun dah lewat around 6 pm ...maka masuk2 bilik ..anak2 mandi ler dlm bath tub tu ....x kan nak terjun pool tengah2 malam pulak kan ...


 lepak2 .....then kuar gi cari makan ....
siap singgah Giant cari makan ....beli roti, beli susu, beli air bagai ..siap beli ayam golek lagi ....
malas nak kuar cari sarapan esok paginyer ....
then dinner kat area2 hotel gark.......

Esoknyer....lepas memasing isi perut ...
baru le bawak anak2 mandi pool ...
dalam pada hotel tengah renovate ....ramai gark ler yang stay situ ...

Moh layan pic yang ada ...
balik2 pun pic muka den ngan anak2 jer ...
kami jer pun yang masuk pool ..
en Laki duduk diam2 kat atas ...




si bujang mak nie ...badan je besar...tp semua nyer takut ...
nak mandi dlm pool pun takut ....keras kejung bawak gi masuk dlm air ...


tu yang dia duduk tepi2 jer ...


kat situ pun jadi ....
adeeehh ....Aryan oo Aryan ....
tak jantan ler dik oitttt..

tu si baju putih tu laki den ler tu.....
jadi pemerhati


dpt kat sini pun dia dah seronok ....



penat kocak2 air ....makan wajib
sebab tu stok makanan pun siap bawak ..tau punya budak gemuk sorang nie..


ha ha ha ...gitew ler citer percutian kami kat melaka ...percutian budget semata nak bagi anak2 mandi pool ..
kemain abang sado mak posing peluk diri ...

Harap2 lepas renovate, hotel nie ok ler balik ...dah 3@4 kali gark ler stay sini sebelum nie ....
bilik nyer besar ... ...pool pun besar ....tu sebab en Laki suka stay sini ...



7 comments:

norhidana miswan said...

zana... everly nih bkn ke hotel yg kite sama2 kursus dulu masa nk msk gomen kan? cantik blik nih... msti makin cantik kan...

geram nengok si hero tu berendam mcm pro je hehehhe

cikgu diba said...

waaa bestnya gogon...bila kita nk pi bercuti lagi ni..huhu

Emy Omar said...

Sekolah akak pernah buat hi tea kat sini,food memang terbaik.Mmg tengah under renovation everly ni..hari tu dia tutup sekejap dekat nak setahun juga kot sekarang agaknya management baru

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

betul sangat dana oit
nie ler hotel tempat kita kursus memula masuk gomen dulu
en laki ku suka sangat stay sini
maybe coz bilik besar ngan ada pool kan
pastu ada laut plak lagi

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

jom mak ngah
kita gi cuti2 nanti

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

haah kak...
dulu stay sini ..mmg food nie best
nie still under renovation lagi..
scary gark ler....
tpi dia open mana bilik yang boleh stay ....

Zie Madini said...

Hahaha... Comel je aryan. Sorg sorg dia layan berendam kat tepi tu. Hihi