Followers

Sunday, October 26, 2014

Gentleman gitew ...

Pencinta Wanita sungguh kan

ha ha ha......kemain lagi suap anak dara orang......
nie kena sign contract jdi menantu nie ...cukup tahun kawen!
ha ha ha ha...

Rania and Aryan


Rania pun kemain lagi ngan Abg Aryan
dia dulu Usha Aryan.....hik hik hik

Khasiat Apple Ciger Vinegar

Assalamualaikum
Salam tahun baru Islam
1st entry di tahun baru....meh nak share something yang ku rasa baik untuk di kongsi bersama

Dulu kak Mimi ada citer yang Apple Cider nie bagus untuk proses diet...tapi ku buat pekasam ilmu tu.....masuk telinga kanan kuar telinga kiri...he he he he....

Baru2 nie dok  borak2 dlm group tele...sorang lagi kawan bagitahu kebaikan dan khasiat apple cider nie....
Malam tadi balik dari Tenggaroh....singgah Kip Mart and terjumpa ler Apple Cider nie....terus den beli...


Antara kelebihan Apple Cider Vinegar ini ialah:

DETOX & KURUSKAN BADAN 

Detox atau dalam bahasa mudahnya mengeluarkan toksin yang berlebihan dalam badan. Oleh itu secara tidak langsung membantu mendapatkan badan yang ideal....

Selain dari itu bahan ini mengandungi lecithin yang membantu meningkatkan metabolisma lemak dan menukarkan lemak menjadi tenaga. selain dari itu lecithin juga membantu meningkatkan daya ingatan.
  
GOUT & ARTHRITIS

Gout, arthritis dan sakit-sakit yang melibatkan sendi dan sengal-sengal badan.
 
 
 DIABETES / KENCING MANIS

Apple cider atau cuka epal boleh mengurangkan kadar gula dalam darah, seterusnya berupaya mencegah penyakit kencing manis dan arthritis. 


JANGKITAN, SELSEMA & SAKIT TEKAK

Meredakan  selsema, sakit tekak dan jangkitan kuman. Sangan berkesan untuk asma atau sinus (resdung). Juga menolong menjelaskan penglihatan dan memulihkan sistem pencernaan.

KULIT

Sangat baik untuk kulit yang bermasalah seperti eczema. Merawat kulit berjerawat, tompok hitam yang tak sekata pada kulit dan selulit...

BADAN / MULUT BERBAU

Menolong meneutralkan pH badan/mulut dan membunuh kuman/bakteria penyebab bau busuk ....juga boleh untuk kaki berbau.

KERACUNAN MAKANAN

Jika terkena keracunan makanan, minum 1 sudu  setiap 5 minit selepas serangan keracunan. Juga boleh merawat cirit-birit dan diarrhea kerana bahan ini mengandungi kadar  pectin yang tinggi yang boleh menyelaputi dinding kolon yang terengsa.... (anti-diarrhea)

KOLESTROL

Menolong mengurangkan paras kolestrol dengan adanya pectin yang merupakan sejenis fiber mudah larut dalam air dan juga asid amino yang dapat meneutralkan kolestrol LDL yang teroksida... dengan kata lain mengurangkan kadar kolesterol jahat (LDL cholesterol type) .. kolesterol jahat ini menyumbat saluran darah  dan kalau tidak dibakar mengeluarkan sodium berlebihan dari badan (melalui peluh & perkumuhan)

AWET MUDA

Awet muda dan menaikkan seri (kerana tubuh yg bebas dari toksin menjadikan darah lebih bersih, usus bersih menyebabkan oksigen mudah sampai ke otak. Sel-sel tubuh menjadi segar. 
 
 
Sebenarnya Apple Cider Vinegar ini tersimpan 1001 macam penawar, antara lain:  

- sakit kepala dan migrain yang bepanjangan

- menguatkan tulang (estoporosis)

- merawat sistem pencernaan

- penyakit kulit dan alahan

- insomnia atau sukar tidur 

- keracunan makanan 

- sistem perkumuhan

- menghapuskan kelemumur

- sengugut dan sembelit 

- mengurangkan paras kolesterol dalam badan 

- mengelak dari penyakit kencing manis 

- terdedah kepada pancaran matahari yang terik 

- mengeluarkan  toksin yang berlebihan dalam badan 

- gout, arthritis dan sakit-sakit sendi serta sengal-sengal badan

- membantu meningkatkan konsentrasi dan memulihkan daya ingatan

- untuk masakan bagi menggantikan penggunaan cuka biasa 
 
 CARA PEMAKANAN


Satu sudu Apple Cider Vinegar dicampurkan dengan satu gelas air suam dan diminum sebelum sarapan pagi. (Cuka epal ini juga elok di minum waktu malam sebelum tidur.)


Malah Nabi (saw) sendiri suka kepada khall (cuka yang di proses daripada buah, seperti tamar, epal dss).

Seorang sahabat nabi, Ibn Jabir pernah menceritakan bahawa pada suatu hari Rasulullah saw mengajaknya ke rumah baginda. Mereka kemudiannya dijamukan dengan roti.
Kemudian Rasulullah bertanya: "Adakah apa-apa sos perasa (dip)?"
Mereka menjawab: "Tidak, hanya ada cuka."
Nabi berkata: "Cuka adalah sos yang paling baik."

Nabi saw juga pernah meriwayatkan "Rumah yang menyimpan cuka tak akan menderita dari kemiskinan" - Diriwayatkan oleh Ummu, Tarmizi, Baihaqi

 

Sunday, October 19, 2014

Apa yang hebatnya dengan VIVIX Shaklee

Fakta 1: 

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: 
Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: 
Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: 
Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different
foods.

Vivix bertindak dalam 4 cara:
1. Mempertahankan sel (cell defense):
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy):
3. Memperbaiki sel (cell repair):
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)
 
Apakah sebenarnya Vivix ini?
  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

SIAPA YANG  PERLUKAN VIVIX?
  • Individu yang mempunyai masalah diabetis, tekanan darah tinggi, penyakit jantung, 
  • Individu yang mengandungi paras kolestrol yang tinggi dalam badan
  • Individu yang mengalami sakit sendi dan tulang (arthritis/osteoporosis)
  • Pengidap gout
  • Individu yang sering letih dan lemah tak bermaya
  • Individu yang mempunyai kadar metabolisme badan yang rendah (punca lebih berat badan)
  • Individu yang mempunyai masalah kulit (jerawat/jeragat/tona kulit tak sekata)
  • Individu yang mempunyai kadar imunisasi yang rendah (mudah dijangkiti penyakit dan lambat sembuh)
  • Pengidap kanser (khususnya yang sedang dalam proses kimoterapi)
  • Individu yang mempunyai masalah mata (contohnya katarak)
  • Perokok tegar 

Wassap/Tele : 013-7712383
 

Friday, October 17, 2014

Sel otaknya sedang berkembang

susun dik selagi boleh susun.

Korang tahu tak waktu kejadian nie jam dah pukul berapa?
lagi 15 minit pukul 11 ok.....
kakak dah ketiduran....
mama n papa kena tunggu dia buat kerja tak sudah-sudah...

ohoiii....dik....

nie namanya sel-sel otak dia sedang berhubung....wakakkaka

Setiap malam....orang lain mata dah rasa cam nak kena gam ...tp dia kemain ligat cergas....
pengsan mama oiiittt.....



yeaaaayyy
Genap 18 months......another 6 month to go before we celebrate Aryan 2nd Besday....ha ha ha ha...

Selasa lepas gi check up...ikutkan kena inject kan...tp coz' anak bujang nie dah seminggu batuk tak surut2....kahak banyak...so kena tangguh lagi 2 minggu utk inject imunisasi dia.....nie pun kot esok tak kurang jugak batuk dia...kena bawa gi klinik check....takut sakit lain plak nanti. 

 

Thursday, October 16, 2014

Speechless ............

Speechless

Sebegini indah ciptaan Allah...cukup sifat....sihat ....pun masih tidak di SAYANG.  Mana perginya hatimu wahai IBU .....!


Alhamdulillah ......bayi comel nie still bernyawa saat di jumpai....cuma si IBU masih punya AKAL coz' meninggalkan si comel nie di SURAU ......alhamdulillah.....

Jatuh cinta saat menatap wajah si kecil ini......
Sayang....jadi anak soleh , moga hidupmu sentiasa dilindungi, dirahmati dan diberkati...berjasalah pada IBU n AYAH yang bakal menjagamu nanti.......

# jangan dinafikan sebuah kehidupan
# jangan dinafikan sebuah anugerah

Allah....peliharalah anak ini .... moga dia jadi anak yang terbaik.  Amin

MOOD : Pilu