Followers

Wednesday, April 23, 2014

Oats Cryspy Chocolate yang Glamer

glamerrr cekedis nie kannn
kalau kat FB tu....sana sini citer pasal oats cryspy choco nie....
den pun terjebakkk garkkk
memula x jumpa yg dlm paket tu....jumpa yg dlm kotak tu jerr

ok..mmg sedappp
bagi yg diet tu mmg sesuai....
yang penting ada LECITHIN dlm ingredient dia.....
leh bakar lemak...keh keh keh keh...

petang semalam...sempat singgah lagi kat kedai jajan auntie tu...
ada plak yang dlm packet plastik tu...
beli sepaket dulu....nak tau rasa dulu kan..
ok..sedap garkkkk...kurang manis..
tp Zana lagi suka yang dalam kotak tu..

kat sekolah kakak Batrice pun ada jual ok
kemain dia yg excited..masuk2 kereta balik dari school tengok seplastik mama dia borong..
siap cakap..

"hah....yg nie ler echa suka tuu"

hamboiii koooo....

 

Tuesday, April 22, 2014

kakak n homework

kakak bila buat homework
jarang dia nak menulis atas meja....
nie peel mmg ngikut mama dia time2 sekolah dulu
berlingkar bila siapkan homework or buat nota...

alhamdulillah ler.....senang bila bab buat2 homework nie...
x yah tanya pun dia pandai selongkar beg sendiri siapkan homework dia...
sejak ada adik nie...masa utk kakak sangat2 terhad...sian kan.....
takpe kakak...mama tahu kakak faham kan...
kakak pun jenis berdikari...


yerk...mama dia dulu bila time nak siapkan homework or buat nota....
wajib melingkar camnie....
port paling best tepi tingkap panjang (sapa rumah felda tahu ler kan tingkap panjang tu camner.....)
almaklum rumah papan dulu2....
pastu dengar radio......
sambil buat kerja sekolah......usha2 pakwe naik motor lalu....ha ha ha  ...gatal kan!
selalunyer petang ler.....dah comel2...tocang rambut 2....mula ler kuarkan semua kerja sekolah...cari port baik tepi tingkap..on radio..x pun dengan walkman.....diam ler Zana tekun siapkan kerja sekolah semua.....x suka buat kerja sekolah malam.....tak feeling....

bila tengok pic Batrice
alahai sayu jer hati...besar dah anak dara sorang nie....

 

Sunday, April 20, 2014

Happy Sunday

yuhuuu
salam hari AHAD.....
warga JOHOR...selamat bekerja yerk.....kalau dulu ada mood MONDAY BLUES..sekarang kena tukar jadi SUNDAY BLUES plakkk...

lite entry utk hari nie...
muka budak x puas hati......


diam tak diam...dah 7 tahun umur POOH tu...
sama usia ngan kakak Batrice....
now jadi kawan adik plak..

So.....happy SUNDAY yerk auntie gojess

Saturday, April 19, 2014

Lunch + Tea Time

Menu lunch hari nie...
mood memasak ntah kemana...
maka jadi ler..simple menu utk hari nie..
bendi goreng
ikan caru bakar mak pon
ikan goreng utk anakanda...


sempat gark siapkan puding koktail
lama dah en hubby requested..bahan pun dah ada..
time M nyer besar sangat..
ntah angin apa hari nie..
jadi jugak puding koktail aku..
sedap tak sedap belakang citer.
tunggu respond tea time nanti yerk..

MIL i mmg experted bab puding koktail nie...kat kuah koktail tu dia tambah ais cream soda..
sodappppppppppp


jemput makan
Bismillah.
.

Wednesday, April 16, 2014

Happy 1st Birthday Aryan

alhamdulillah
Gogon genap setahun semalam.....syukur Ya Allah..kurniaan ke-2 terindah buat kami selepas kakak Batrice.
he he he...mama dia ketinggalan keretapi nak update blog.....
kelam kabut coz' petang tu check up dia setahun..kena sedas injection....muka releks jerr...bunyi sikit pun tak.....mama dia yang terkejut....coz' tau2 nurse dia siap inject dia
pastu on the way balik ...tetiba school kakak Batrice called suruh bawa Batrice balik...anak dara tu demam rupanya...fuh! udah ler dari parking ke pejabat @ class Batrice kemain jauh..berpeluh2 dukung si Aryan....ngan panas teriknyer lagi..xpe..panas dunia..ye tak...

tu dia....1st photo Gogon....
putih merah time keluar tu.....berat 3.7kg..terkejut mama dia..coz' last dpt tahu berat dia just around 3.5kg..rupanya2...3.7kg..beza almost sekilo dari kakak Batrice dulu....


1st day ....otw balik Kluang..
1st day jumpa Kakak Batrice....


after a few day....
ya Allah ..senang sangat jaga Aryan....bangun nangis coz' perut lapar jer....
setiap 2 jam sekali nak menyusu......tempoh 3 bulan tu..memang mama jadi burung hantu ler...
tido malam kejap2 bangun coz' anak bujang nie kuat menyusu...tp yang syukur nyer ..dia nangis sebab nak menyusu jer...xde nangis tak tentu hala.....


and now....alhamdulillah...setahun....cepat betul berlalu setahun nie...
11 bulan Aryan dah pandai berjalan
11 bulan gigi dah 8 batang....

cuma...bila dah dapat kaki nie....kerjanya berjalan jer.....nasib baik ler time tido tak boleh nak jalan...
kalau tak harus gark ler dia berjalan...x berhenti..x reti duduk diam....
tu yang badan makin susut...

setahun...berat 9.8kg...x jejak 10 kg pun
xpe..yang penting sihat....
cuma penambahan ketinggian tu memang ketara....nampaknyer adik tinggi orangnya..

and new achievement : bila yak yak..buka seluar...dah tahu dah...terkedek2 jalan menuju ker bilik air.... he he he..comel sangatttt....


alhamdulillah dik
mama n papa sentiasa gembira dengan setiap perkembangan anak2 mama...adik n kakak

Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa sebagai pelindunga
Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa untuk berkongsi rasa kasih dan sayang
Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa untuk memberikan pendidikan yang terbaik buatmu
Terima kasih sayang kerana pilih mama n papa sebagai ahli keluarga mu

Kami insan terpilih untuk membimbingmu, melindungimu, memberi pendidikan yg terbaik buatmu dan berkongsi kasih sayang untuk mu.

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN YANG PERTAMA
MUHAMMAD ARYAN ISKANDAR.

MAMA & PAPA & KAKAK BATRICE
SAYANG ADIK DUNIA AKHIRAT