Followers

Tuesday, July 28, 2015

looking for ROYAL BLUE theme ....ha ha ha

yeaayyy ..... dah seminggu raya baru vacuum rumah...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin untuk kamu ..kamu ...kamu and kamu .....
haaa ...untuk kamu laaaaa

So, apa kaler tema korang tahun nie?

Biru?
Pink?
Kuning?
Merah?
Itam?
Kelabu?
or
Hijo?

ha ha ha ....
tp memang confirmed semua cun melecun hensem vouge di pagi raya kan.....
di sunatkan memakai pakaian yang terbaik di pagi 1 Syawal ...wah giteww

Tahun nie tema Family Tok din
ROYAL BLUE .....
dari moyang..atuk ..nenek ..anak..menantu bawa ke cucu semua biruu ....



tengok memasing upload pic raya kat FB .....ramai yang sedondon sama kaler...
2015 tema ROYAL BLUE win ....yeaahh

So ...sapa lagi yang sama tema ngan kami..cer komen sikit ...

yang lelain pun komen ler sekali .....nak tengok korang punya kaler tema ....

 

Tuesday, May 5, 2015

Pelam Asam Boi vs Pelam kicap cili

jangan maraaaahhh naaaa

nie yang paling heaven....
kalah Harum Manis...ha ha ha

Pelam cicah sambal kicap cili letak....gula and belacan sikit....
habaq hangg....thumb up lerrrrrrr
kasi pedas2 gitew.......
lupa yang x leh makan belacan...demi mu colet.....


mak den plak buat  pelam asam boi. ...lagi lerr meleleh ayaq liur
pelam ranggup krup krap krup krappp....
tangan dok ngutip..mata tengok tv....
sekali toleh..LICINNNNNNNNN

Tuesday, April 14, 2015

Malam Berinai and Suprise for FIL

2nd episode :

ha ha ha ha..kemain lagi si Lieya Latif & Dana dok  nyakat yerk kata mak labah2 semua dah lari..
baik ler  my dear frenz...akan ku update sekerap mungkin..

Siangnyer dah nikah bagai..malam plak majlis berinai .....johor kalau bab2 majlis kawen nie memang meriah..3 hari 3 malam pun x habis...

malam berinai tema nye oren.......



dapat ler merasa menepung tawar pengantin...sambil2 buli pengantin kan...bila lagi..
tp pic takde ler.....


then kebetulan 27th tu besday my FIL so....kitaorg pakat2 ngan MIL buat suprise untuk ayah...
he he he he ...puas berposing bagai atas pelamin....ayah pun tengah syok2 borak ngan kawan2 dia...
MIL suruh ambil kek bawa keluar...

Terkejut ayah time tu....he he he..priceless betul tengok muka ayah ku.....
anak2 cucu menantu semua dok nyanyikan lagu besday untuk dia...


ini ler ayah mertua terbaik........alhamdulillah.....

tau tak...patutnyerrr potong2 kek utk FIL tu lepas majlis nikah petang nyer...tp memandangkan memasing sibuk....terus terlupa pasal kek tu.....mlm baru ler teringat..nasib baik ingat..buat nyer lupa terus...ha ha ha...

Wednesday, April 8, 2015

Majlis Pernikahan Athirah & Fariq

Assalamualaikum....
he he he he....setelah sekian lamanya blog x berupdate....
hari nie tuan tanah mencemar dulu membersihkan segala sawang mawang yang ada.....

alhamdulillah....
last majlis perkahwinan belah en hubby...my last adik ipar...lepas nie hadir majlis sepupu2 and anak2 sedara jelah gamaknyer....

So, kepenatan nye tu..Ya Rabbi....7 hari 7 malam tak habis2 lagi...
almaklum ler....anak menantu sulung......ha ha ha ha

So, my adik ipar nikah on 27hb April tu...selang sehari dari tarikh aku nikah..ha ha ha Zana n Hubby on 26 April ...so, next next next year....26 & 27 tu boleh sambut sekali..plus besday FIL ....

26th tu....mcm biasa ler..orang johor mmg tak lari dari adat kan..
my MIL buat majlis khatam quran and berzanji utk adik ipar...
buat simple2 jer..jemput jemaah wanita taman Matahari...walaupun simple2....
jemaah yang hadir..kus semangat..penuh rumah .....


sambil2 tu..ku menumpang buat akikah utk Aryan....hutang sekor kambing lagi so, tu yang menumpang ....
1st kambing dulu buat kat umah my mum masa majlis Aqiqah Aryan ...so the balance lagi sekor ...tumpang ler majlis maksunyer....alhamdulillah....tertunai dah salah satu tanggungjawab kami sebagai IBU & AYAH untuk Aryan. amin...jadi anak yang baik yerk dik...


dan malam tu jugak pelamin siap di pasang...
wah gitewwww...penyumbang idea kaler tema tau...
auuwwww .......
meriah tak kaler dia....hik hik hik hik





esoknyer 27th jumaat lepas asar majlis nikah plak...buat kat surau...
ambil berkat gitew...surau pun bukan ler jauh mana pun dari rumah MIL....depan jer...


ini ler mak2 pengantin......my MIL yang tudung pepel while yang tudung hijau tu makcik ku...


alhamdulillah....sekali lafaz jer pengantin lelakinya...
so...memperkenalkan our new ahli keluarga ...AYID ....
jaga Thirah bebaik yerkkk





hantaran from belah lelaki


yang nie plak air tangan my MIL ....dari thirah kepada Ayid


muka suka dah selamat ...HALAL ...kemain korang kan..
si Aryan tu muka blur coz baru bangun tido...
orang gi Surau ..dia terbongkang ke penatan....


Syukur....dah selamat jadi ISTERI orang pun adik ku nie..
moga jadi ISTERI yang baik yerk maksu...
maksu kesayangan BATRICE .....lepas nie dah xde tempat nak manja2 dah..
maksu bermanja ngan uncle AYID a.k. Pit Pit ....panggilan dari Aryan


ok.....now time to ronda2 kata Aryan..
ngan atuk angkat dia...kemain tiap2 petang pajak atuk mail naik motor keliling taman...
dgr jer bunyi motor atuk mail dia....dia dah kelam kabut nak sarung kasut....
kalau atuk mail jalan kaki gi surau..dia buat sombonggg jerrrr ..
bertuah sungguh budak nie...

Sunday, October 26, 2014

Gentleman gitew ...

Pencinta Wanita sungguh kan

ha ha ha......kemain lagi suap anak dara orang......
nie kena sign contract jdi menantu nie ...cukup tahun kawen!
ha ha ha ha...

Rania and Aryan


Rania pun kemain lagi ngan Abg Aryan
dia dulu Usha Aryan.....hik hik hik