Followers

Friday, October 8, 2010

Coconut Shake Klebang, Melaka

Patutnyer entry nie keluar dulu b4 entry terjun pool tu...........tp takpelah...pusing2 pun kat situ gark kan.  Lepas check in, we'll keluar ke Mahkota Parade.  Mencari swim suit Batrice.  Papa dia lupa nak bawa.  Lagipun swim suit yang ada tu dah kecik bebenar kat dia.......muat tu mmg muat....tp ala2 sendat ler kan...so, cari ler yang baru utk dia..............

..........salah satu tempat yang WAJIB singgah kalau pergi MELAKA nie.  Gerai COCONUT SHAKE @ area Klebang. Selalu tu, we'll singgah utk tapau jer pun..........tp di sebabkan before nie lieya cakap nasi lemak and karipap dia sedap kat situ.........terus aku ajak laling hubby aku pekena Coconut Shake and Nasi Lemak kat situ....sat lagi kalau tak cuba Nasi Lemak nie...mau aku termimpi2 plak nanti......bahaya!


Coconut Shake dia tu...jgn cakap ler...tengok pun aku dah telan2 air liur nie...rasa dan2 nie gark nak pergi lagi pekena Coconut Shake tu..........Nasi Lemak dia pun not bad.  Yang Penting, sambal tu kena ngan tekak aku........mmg sedap ler...cuma bab Karipap tu aku kurang sikit coz' inti dia inti ala2 serunding......kalau untuk bebudak mmg sesuia ler coz' tak pedas...........tp kalau ikut piawaian tekak mak budak nie...mmg failed.  Tp kuih ala2 cekodok tp kat dlm ada hot dog tu sedapppp.......samapi 5 ketul laling hubby aku belasah......





memang puas hati............aku rasa kalau aku duduk Melaka lah kan...mau tiap2 petang aku singgah situ pekena Coconut Shake dia tu.....hurrm....pindah melaka ler jom!


12 comments:

♥Azie♥ said...

terliur nyer tgk...

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...nak kena pergi juga nie...aduhai...

☆ lieya latif ☆ said...

sedap kan zana...seb baik ko pegi....puaskan mkn kat situ...aku lak mmg wajib gi sini kalo lik melaka....ko tgk kami mkn sure tekejut, shah jek 3 gelas shake special...aku segelas jek, mia pun segelas, mija pun segelas......mmg kembong perut minum...tapi puas hati ....yg tak tahan tu tempat ni dah mule ramai org....lagi2 cina...dieorg suke laa minum kelapa2 nikan......mmg meriah kan!!!

Emy Omar said...

Zana..akak pun suka coconut shake kat klebang tu.Pantang lalu..sure nak singgah..

lily azliyana @ mama zara said...

kat mane gerainye tu Zana..tepi jalan ke..lame tak pi melaka.. area klebang pon dh lupe mane letaknye..hehehe..tp esok nk pi melaka umah kwn kat tjg keling..klu dekat leh gak carik..nmpak sedapppppp jek coconut shake tuh..huhuh

p/s: tantek jek sepit rmbut munga2 batrice tuh..=D

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Azie - sedaappppp, nyamaaannnn jer lalu kat tekak coconut shake tu azie

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lynn - pergi ler...rugi kalau pergi melaka tak pekena coconut shake nie

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Lieya - kg ko kat situ best arr...aku kalau pergi melaka, and lalu kat situ, mmg WAJIB singgah...selalu tu tapau jer....tp hari tu aku singgah gara2 tengok ko pekena nasi lemak dia...sedap errkk nasi lemak dia...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak emy - mmg sedapkan...akak syok ler coz' dekat..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lily - hah...dah otw ke tg kling tu...singgah ler...tepi jalan tu jerrr......

sepit rambut bunga2 tu kejap jer lily...pastu dia sibuk buat main

Sham Ummi Echa said...

sedap sgt ke zana coconut shake tu.. terliur mak tgk.. sib baik x peknen..kalo x skang gak aku kerah laki aku pi sana...kuakakaka

bila la nk ke klebang ni yer.. tingin betul nk mkn kt kedai ko ckp tu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sham - sedaaappp wei. tak caya ko gi tanya mak buyung lieya...dia lagi ler tiap kali balik melaka menyinggah kat situ...rasa nyaman jerr lalu kat tekak.