Followers

Monday, November 29, 2010

Rapunzel 3D - Si Rambut Panjang Keemasan.

balik dari majlis kawen kawan2 aku tu......sampai rumah pukul 5 pm ++.....selak2 paper......sekali laling hubby tanya..nak gi tengok Rapunzel ke tidak? aku jawab " ikut suka ler"...terus dia call Big Cinema Kluang Mall booking tiket utk pukul 7.30 pm nanti.....senang...tak yah beratur2...call jer terus.



Sampai2 jer terus check tiket...laaaa...time booking tu ada ke tak info yang Rapunzel sumer tiket 3D punya....so, sempat ler bertekak laling hubby aku ngan si tukang jual tiket tu....ha ha ha...dia bukan boleh....silap sikit jer mula le dia nak jadikan modal tak lawan mulut...tp sebab aku pi jengah.....baru ler ok....tak pernah tengok 3D...so...aku ckp ok jer kalau tengok....bayar mahal sikitler......and...selalu tu, kalau tengok movie...Batrice mmg we'll tak beli seat...duduk menyelit kat we'll......ambil couple seat...tp sebab 3D nie...spec dpt ikut berapa seat kita beli...makanya...kena gark ler beli seat utk dia...walaupun tak duduk pun....so..total utk 1 - couple seat and single seat + 3 spec 3D = RM44.  hurm....mahal gark erk...tp...nak try punya pasal...ok ajer.......


Mmg tak rugi ler tengok Rapunzel nie...even jalan citer tu biasa2 ajer....tp kelakar ok.......
si kuda nama Maximus nie mmg kuda paling kelakar abad nie...tak tahan aku tengok kemain lagi dia berdendam ngan si Ujin  atau nama samaran dia Flynn si pencuri nie......ha ha ha......giler kelakar arrr.......last2..jadi kawan baik...sbb apa boleh jadi kawan baik? korang pergi ler tengok sendiri.......baru puas hati..tak aci arr kan kalau aku citer kat sini



then si Pascal hijau nie pun boleh tahan gark peel dia....kawan baik si Rapunzel.....hik hik hik.....comel ok. Batrice ckp nie KATAK.....ada gark ler rupa katak tu kan..ngan kaler hijau dia tu.
Rapunzel....sapa tak tahu...citer tentang anak raja yang di culik oleh ahli sihir dan memiliki rambut ajaib yang berwarna keemasan..and..sangattttttttttttttttttttt panjang. Giler kentang panjang rambut dia.......part paling best.....giler tegap kuat rambut dia...nak jer aku tanya dia pakai syampoo apa coz' takde pun gugur ke putus rambut dia.  Aku yg rambut tak berapa nak panjang nie pun pening tengok sana2 sini gugur.....


part paling best bila diaorg tengok lantern nie.........terkapai2 tangan si Batrice nak sentuh lantern2 tu sumer...comel ok....terkekeh2 aku tengok kan tangan dia....bukan takat Batrice..aku pun rassa cam nak sentuh2 jer rambut si rapunzel tu......cantik giler...lembut giler kelihatannya.......


kesimpulannya : pergi ler bawa anak2 korang tengok...confirmed depa khusyuk and tawadduk tengok citer tu sampai habis.....

cuma aku sikit tak puas hati ler ngan Spec 3D tu......yelah.....byr dah ler mahal (RM5 - utk spec tu sahaja) then...utk bebudak yang selalu tu tak payah beli seat terpaksa gark belikan seat walaupun tak duduk (pembaziran) semata2 nak dptkan spec 3D  tu end up......spec tu besar...melorot2 jer kalau si Batrice pakai. Tension aku.....sepanjang tengok movie...aku kena pegangkan spec dia tu....kalau tak pakai ....sian plak dia....tak real plak apa yg dia tengok tu..lagi pun dah bayar kan..... tu belum si Batrice ngadu sakit kat hidung coz' spec tu kan besar, berat plak tu.....so, tekanan utk hidung dia...nasib ler hidung tu ada mancung sikit..ada gark tempat nak bertenggek spec tu...

kot2 ler lain kali bagi ler spec 3D tu ikut size bebudak kalau bebudak ada.......nak2 citer kartun camnie..sure 90% yang masuk tengok bawa anak....alahai......tp nasib baik best! takde ler...makan hati sangat.

16 comments:

LyNn HaMzAh said...

bila la kak lynn dapat bawa qistina nie tgk wayang...dia tak berani la zana masuk panggung wayang nie...huhuhuhu...

norhidana said...

wahaaaa tgk ko nyer komen nih pun dh bt aku jeles... aku ntah sempat ntah tak nk tgk rapunzel nih... ujung minggu lps tak sempat... bz ke sana ke sini...

kt sana berapa sorang 3d nyer tkt?kalu kt tgv sorang rm22 wei...

☆ lieya latif ☆ said...

mmg best kan!!! sweet gile cite ni....eugene tu hensem gile (walaupun katun hahaahahahahah)....

aku ni zana, walau cite 3D tapi mmg tak penah bawak yg 3D punye..sebab mahal....ha ha ha (mak kan kedekut)

Dee said...

ramai dh tgk eh..x taulah bila leh tgk..hehehe..

ieda said...

wah2 dah x yah tgk dahhh hehheh
dah pueh ati dgn ringkasan cite dari zana nie hehhehe

akak nie beli DVD jer lahhh huhuh

Sham Ummi Echa said...

best giler kan rapunzel. x rugi pi tgk. wei aku pon x penah bwk echa tgk 3D. cos aku konpem dia msti xmo pakainyer spek tu. so watpe mmbazir. tp bukan dia refund balik ke duit kalo kita pulang balik spek tu?

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak lyn - alahai..ruginyer...try ler bw qistina..mula2 tu maybe dia takut2 ler coz' gelap and bising kan..tp insya allah..later dia ok

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dana - pergi dana...sat lagi ko terbayang2 termimpi2 plak....

sini utk 3D dia charge RM5,couple seat - RM11 x 2 - RM22. Then batrice punya single seat - RM 7 kot...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

lieya - hensem kan..he he he....comel sungguh time aku tengok dia bergaduh ngan si maximus tu.....kelakar ok

ala..kat sini pun 1st time ada 3D..tu yg try tu.....coz' utk rapunzel mmg 3D jer ada..yg biasa2 tu takde. so, kena gark ler ambil yg 3D walaupun mahal..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dee - time zana tengok tu pun, penuh panggung

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak ieda - wah wah wah....rugi ler kak...kalau tengok kat panggung lagi feel..nak2 lyn yg 3D punya..

we'll selalu beli dvd citer melayu jer...tak kuasa nak layan kat panggung

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sham - kan kan kan....berbaloi2 walapun byr mahal utk 3D...kat sini rapunzel dia buat 3D, takde tayangan biasa tu...tensen jer laki aku..

ye ker....takde plak dia pulang rm5 we'll tu..haish..3 org dah rm15 tu wei....

lily azliyana @ mama zara said...

bestnye dpt tgk 3D!!!!!teringin nk tgk yg 3D gak arituh tp tak yakin Zara leh tgk ngan tenang nnti..kompem die tk mau pakai2 spek tu kan..huhu

lily azliyana @ mama zara said...

tmbah lagi..arituh mase tgk citer ni pon Zara dok gelar si Pascal tu as 'katak'..hihi

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mahal ek 3D.. akak beli tiket biasa, 2 seat adult dan 1 kids baru Rm30 ajer..

akak dan anak2 dah pernah tengok 3D masa menang peraduan Toy Story haritu. tp kami tak berapa selsa tengok wayang 3D.. tu pasal dah tak mau tengok 3D lg.. leceh pakai spek tu

betul zana, emily selama ni kalau tengok wayang, selalu sejam pertama jer baik, pastu meragam.. tp kalni dia khusyuk bin tawaduk tengok, tak bergerak2 dari seat. heheheh

Anonymous said...

erm nk tnyer..ending citer ne mmg flynn rider tu mati ker??sbb tgk kt wyanag tibe2 je abis mcm tu jek...????