Followers

Tuesday, January 11, 2011

Music Class for Batrice - Kiddie Course

satu lagi impian mama dia buat anak dara nie tercapai.  Aku mmg bercita2 nak masukkan dia sekolah musik....and akhirnya....ahad lepas....sambil jejalan kat Kluang Mall tu...ada music exhibition ...terus survey kot2 ada kiddie course punya...and, alhamdulillah...ADA...terujaaaaa...and yang pasti minah kecik nie pun sibuk2 nak main2 piano yang ada tu......terus aku daftarkan.

Selama nie ingat, course music utk bebudak nie sure mahal kebaboommm harganya.....tipycal punya pemikiran kan....alahai......rupa2nya takde ler mahal mana pun..or maybe bergantung gark kot.....for Kiddie Course Batrice nie registration cuma bayar RM10 plus RM20 untuk beg and RM2 utk buku kedatangan and buku yuran . So, total utk registration nie cuma RM32 sahaja.  Monthly fees = RM60...murah kan.....kelas every Saturday Morning 10.20 - 11.20 am....


Solid Sound Academy of Music. Kat mana tempat nie...? kot2 ler ada orang Kluang yang nak hantar sama anak2 korang masuk sini kan.....senang jer......bangunan depan sekolah menengah Chong Hwa Kluang.  Bawahnya ada restoran Cina.

17 comments:

ibuayahdamia said...

wahhh..memang murah sesangat lah zana...ayu tak sangka lak ader yg murah ni..sebab yg alesya punya pendaftaran pun dah cecah RM300__ :( huhu..

apa2 pun smoga batrice pandai main piano yer nanti..leh cipta lagu utk mama ngan papa nanti...hehe

shidah said...

x lama lg batrice dah blh dedicate lagu tuk mama dia la...hehehe

Dee said...

murah betul..kalo kt KL x dptnyer harga tuh..lps ni batrice leh nyanyi sambil main piano khas utk mama dan papa nyalah ye..so sweat..eh..so sweet..hahaha..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

bagsu tu zana.. mmg elok pun kelas muzik utk anak ni...aku pun teringin tp x nampak plak kt area umah aku ada kelas muzik ke hapa... klu dpt rega cam ko dpt ni mmg kompom aku anta maryam gak...kan best klu aku dok kt area umah ko..hahaha bleh maryam kawan ngan batrice :)

atty's said...

murah tu zana..lepas ni balqis mesti terror main muzik.bagus gak..musician leh jadik kaya gak selain mengasah bakat..

onniesham said...

murahnyer zana. besnyer kalo kt kl ni ada yg murah mcm tu. konpem aku pon nk hantar ko. bdk2 kan suka bnda2 mcm ni. besnyer. pasni leh la batrice nyanyi lagu besday smbil petik piano kt ko.

Jasfyra said...

mmg murah betol tu weh..aku ada gak survey kelas muzik tok anak..mahey2 sumanya.untung ko.batrice nanti cipta lagu tok aunty ek..hehe

Ain said...

bagusnyaaaa....

memang murah sesangat, rugi kalau rebut peluang ni...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Ayu - uish...berganda2 dari yg Batricenyer course....sebab murah tu terus register utk batrice ayu...lagipun, tengok aleeysa masuk kelas music, tu yg makin berkobar2 nak masukkan dia jugak tu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

shidah - insya allah....kot nanti auntie nak suruh batrice main piano utk batrice pun bleh..tp charge erkkkk

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Dee - tu lah dee...murah kan...tak sangka gark memula yg kelas music utk bebudak boleh dpt murah mcm tu

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Sue - mai pindah sini....seronok batrice nanti boleh geng ngan maryam.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak atty - murah kan...tu pasal trus jer register kan Batrice....tp takde ler nak suruh dia pandai sampai jadi musician kak....tahu asas tu kira ok ler..lagipun music nie bagus utk perkembangan minda anak2..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Sham - ko buat aku berangan ler sham...besday aku dia nyanyikan lagu besday sambil main piano..sure sweet giler kan...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Zuera - tu lah zuera..aku pun tak sangka boleh dpt murah mcm tu...kira ok ler kan utk bagi basic kat dia dulu.....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

Ain - mmg rugi ain...rasanya katluar pun tak dpt harga mcm nie punya murah

Wati3qv3 said...

waaa bestnye batrice.... mama kita x nak nak antar pi belajar music pasal mama kita kata mahal hehehe

from cik my4 hehehe (ada2 jek mama my4 nie)