Followers

Thursday, June 23, 2011

Chiko and Micko

diam tak diam...dah almost seminggu gark ler aku jadi mama angkat pada 2 ekor nie.. chiko and micko....and now......2 ekor nie aku dah letak dalam sangkar...and parking kat luar rumah....hu hu hu.....3 hari bagi replacement milk tu.....cirit birit si dua ekor nie....pepagi bangun nengok dua2 mandi ngan najis sendiri...dah jadi 1 kerja plak aku nak memandikan depa pepagi buta....so, aku stop bagi replacement milk......ganti ngan makanan kucing basah tu....beli dlm pack kecil2 tu......so, pagi 1 pack......petang karang aku balik kerja 1 pack lagi...hu hu hu..bankrupt ler mama ko.......


dua2 nie kalau posing...leh challenge ncan Batrice oo........rasa cam nak lempang2 jer muka sekor2 tu erkk.


Tiap2 hari...aku balik kerja jer......start ler 2 ekor nie bising dok dalam sangkar......vontot panas nak keluar dari sangkar tu........tp kadang2 kotor gark.....so, kasi mandi dulu.....yang bagusnya...chiko and micko nie...dua2 suka mandi...takde nak gelabah ke apa bila kena air....relaks jerr...siap tadah2 badan lagi.......

Aku kering kan guna towel.....tak guna hairdryer pun...takde kat rumah nie...so, syok jer lah kena ulit ngan towel tu sampai bulu memasing kering......ikut turn...sementara nak tunggu turn memasing tu.......mulut kemain lagi kepoh....tak larat nak dengar......


Dah bersih ...dah wangi....baru ler boleh main dalam rumah.........ha haha.......part nie pun diaorg syok....suka jer nak keluar dari kandang tu.....nak main dlm rumah.......pastu suka gigit ibu jari aku...tensi jer.....kalau gigi tu tak tajam takpe lah gark...nie rasa cam nak tersepak jerrrr....tp nasib baik tak sepah.....berdosa oooo


tp bagus arrr si chiko and micko nie......kalau main dalam rumah tu...mendengar kata......dia main around hall jer...takde nak sampai ke dapur ke...ke dalam bilik ker......senang kerja aku...kecik2 korang dah mendengar kata........


Now, aku dok pening memikirkan mana nak tinggalkan si micko nan chiko nie nanti time we'll gi bercuti.....seminggu tu......!

4 comments:

NoRMa aZurA iSMaiL said...

comel nyer...geram tengok..da lama x pelihara kucing... comel :)

lieyalatif said...

Gebusnye zana....bersih ko jg dieorg hah....besar pahala ko....moga Allah beri ganjaran diatas kebaikan ko pelihare binatang kesygn nabi niii.....amin....

Lynn Hamzah said...

alahai comeynyer...

KSWSK said...

nenek wa kan marah kita org lau dia nmpak kita org amik gambo kucing..sbb dia kang kan kucing tu mati cepat...xtau apa logiknya...hahahahha