Followers

Friday, June 24, 2011

Hari Bapa

tak lambat lagi kan...........ha ha ha ha...no celebration..no tiup lilin ke apa..no hadiah2 ke apa...yang penting...xtvt 1 keluarga........

So, ahad tu...xtvt kami1 keluarga ialah pergi memancing kat kolam..........amik ko...hitam legam anak dara aku ngikut memancing sama..............


yek yek ooo jer....sanggup nenek dia pi cari batang kayu nak jadikan pancing dia......nie gamaknya, kena request ngan papa dia belikan joran sebatang khas utk dia.....

Atuk duduk kat kerusi....dia pun sibuk gark nak duduk at kerusi..nie sebelum kejadian...ok ler ngan baju lengan panjang ngan seluar 3/4 dia tu......sesuai ler kan pakai utk memancing...


Lepas jer tragedi ada budak terjun kolam....terus pakai baju gaun belang2...adeh!..tak sesuai langsung...tp nak buat camner....seluar dia basah coz' terjun dlm kolam......tp bila di fikir2kan.....kelakar pun ada..nasib ler tepi2 tu air tak dlm lagi kan......kalau buatnya duduk kat area2 pondok2 tu..mmg tenggelam ler terus kalau jatuh......nak gelak tak sampai hati...tp kelakar ok.....

Tanah yang dia pacak kerusi nak duduk tu kan curam...so, anak dara nie duduk hujung2.......memula maksu dia ada ler support dari belakang...sekali maksu dia lepas tangan ke apa...terus menjunam masuk dlm kolam...aku tak terkata apa tengok dia terjun kolam tu......

He he he...lepas tu kalau tanya sapa jatuh kolam terus merajuk....keh keh keh ...tak nak terima kenyataan sungguh.

We'll gi memancing kat kolam di Pontian....3 jam RM40......so, dari pukul 11 lebih sampai ke pukul 2 lebih duduk melangguk kat sana...udah ler panas.........tp nasib baik ler angin dari laut2 dekat2 area situ bertiup sepoi2 bahasa....tu kalau bentang tikar...harus aku lelap tepi kolam tu.

That day, FIL aku ada rezeki.....beh kurang setengah jam campak umpan...terus ikan makan......besar gark ikan nya...ikan jenahak.....



ada uncle sorang tu...kemain byk lagi ikan dia dapat.........5 ekor dlm masa 3 jam..........berbaloi2 sungguh..uncle tu cakap...kalau pepagi ikan cepat sikit dpt pancing...coz' baru lepas masuk kan dlm kolam...betul gark......kalau yang lelain se awal 8 pagi dah terconggok kat situ......harus ler depa yang kaut semua ikan yang ada tu......yang lambat nie...tinggal ler sisa2 jer....tu pun ikan gamaknya dah kenyang makan umpan lain dahhh...


Ada maksu layan dia....hidup ler dia...tak kira panas tak kira apa..............


kemain beria2 dia dok nak lempar umpan dia.....he he eh he...amacam! ada gaya tak?


Tu dia........nie ler ikan yang FIL berjaya mancing..........ikan JENAHAK. Jadi ler kan dari takde.......


So, tu jer lah citer hari Bapa kami.......tak celebrate just habiskan masa bersama family jer.
Ingat nak makan2 kat Kukup tp awal sangat kami sampai...kedai seafood melayu plak tak nampak bayang...seafood cina banyak ler......pastu cari Mandela Seafood....jumpa....fuh! jauh rupanya Mandela Seafood nie dari jalan besar...nak kena masuk kawasan kampung, siap lalu kebun kelapa sawit lagi.........tp again, coz' kami tiba around pukul 4...so, kedai tak buka lagi.

Last2 makan kat area bandar Pontian jer....kat tepi2 pantai tu....
\

3 comments:

Nana said...

wah beznye g mancing
ni la aktiviti yg lom penah ktrog wat sama2

ZanaNordin said...

Nana - try ler nanti...bila amrul balik, ajak dia gi mancing kat kolam ker....sure dia seronok tu

Tira Akashah said...

kak ana.,pas niey kite g sebelom subuh pasti dpt ikan lgi bnyak..hehe