Followers

Wednesday, June 15, 2011

Cute Things

Cute tak my new babies nie? he he he he ....



Sian both si comel nie......btw..both my new babies nie asalnya kat my office.....ibunya still ada...mmg niat nak bela tp aku tunggu sampai dia putus susu ngan ibunya....tp takde rezeki.....ada pegawai dah kuarkan arahan suruh buang2 ini si comel...coz' ibunya letak merata-rata sampai kan kat depan pintu bilik 2nd boss...he he he....tak elok ler plakkan....puas dok pindah kan balik kat bawah tangga...tetap gark si ibu mengusung anak tu duduk kat tempat tu..al-maklum.....bilik tu beraircond...syok ler depa 3 beranak port kat situ...



Berbalik pada citer......bila dengar nak di buang tu....aku tak sampai hati ler plak...and mmg dah berniat nak bela kan...tp niat asal bukan ler kedua2 nya sekali...nak ambil sekor jer pun yang jantan tu...opss lupa plak...btw...sepasang ok my new babies nie.....jantan and betina.....so, dah gitew..nak tinggalkan sekor2 semata...tak sampai hati...nak bawa si ibunya sekali ...alahai.......tak kuasa aku.....so, keputusannya...dua2 aku hangkut bawa balik....dari di buang kecik2 gitewww kan...biar ler aku jaga...even niat di hati nak bela sekor jer pun buat main2 kat rumah........takpe lah.......nanti dah besar...pepandai ler aku handle biar tak beranak yang betina tu....



Gigih tak gigih ler aku nak membesar2kan dua2 ekor tu...balik2 kerja tu...ngan dua ekor tu duduk dalam kotak kejap senyap kejap menjerit..singgah kat kedai pet shop  cari nursing bottle and susu utk kitten......nasib baik murah....


Sampai2 rumah tu.....letak dulu apa yang patut, terus buatkan susu utk babies dua ekor nie...sian dok menginyau2 kelaparan sepenjang perjalanan tu...


Dah kenyang........dah boleh bergurau...dah boleh bermain.....
Btw....bila bela kucing nie sebenarnya satu terapi ok.....kadang2 bila boring ker...bila hati sakit ker...bila merajuk ker...bila tengah kusut ker...tengok keletah kucing....layan diaorg main...mmg boleh hilang semua masalah.........serius......!

And now...presenting our lil babies........

Chiciko - a gurl..........cam biasalah kan...bab2 nama nie mmg kerja si Batrice......

Chicimo - a boy.....memula tu nak letak nama Melo...tp Batrice kata tu kan nama air milo...tak boleh...so, letak nama Chicimo......sat lagi ntah apa plak bertukar nama dia nie....

So, this one ler yang aku plan nak bela masa awal2 tu...bulu dia lebih cerah sikit berbanding Chiciko...and bulat sikit..tu pasal terus jatuh chenta ngan dia.....



Then...dah puas main...perut dah kenyang....start ler depa berat mataaaaaaa..


hah amik ....tengok tu..kemain lagi syok depa tido tindih menindih antara satu sama lain.........buat sementara nie duduk dalam kotak nie dulu yerk........later2 baru leh pindah tempat lain.

Gitew ler citernya..............orang paling happy kat rumah nie ...for sure ler Batrice.......dia kan pencinta kucing cam mama dia........tp aku tak bagi dia pegang2 sangat ler si tomey dua ekor tu....dia kan ada asthma.....pegang sikit2 jer...pastu suruh dia basuh tangan cepat2.......ai sedar anak ai tu semput.......tp ai tak sampai hati nak biarkan babies dua ekor tu kena buang.....moga2 Allah balas niat baik ai nie dengan memberikan kesihatan yang baik buat Batrice.....amin.


3 comments:

Lelord said...

comelnya...tp lela x suka kucing

Citarasa Rinduan said...

mmg comel..

harap2 batrice ikut kata mama zana...
nanti kalau ada apa2 masalah.. mama yang susah hati

zan........
pandainya kamu bela...

kak ayu sangat2 tak reti dik oiii

norhidana said...

nsb la ko amik n bela ek kucing2 tu... comel2 gitu kalu di buang ntah jd apa ntah ek...

dh la gebu, warna mata dia tu lawo... alahai kalu aku duk umah bsr skit mmg tingin bela kucing ni... sbb dr kecik2 mmg ada kucing kt umah tu... mmg kalu tgk telatah2 diaornag main tu blh ilangkan duke lara kite...