Followers

Wednesday, June 15, 2011

Picnic Tepi Pantai Tanjung Leman.

Setelah almost sebulan tak balik Tenggaroh..........akhirnya, last weekend we'll balik Tenggaroh.....uish...rindu my mum...rindu ngan Aiman bam bam....

So, alang2 dah balik Tenggaroh tu kan...apa lagi...plan ler ngan my mum kita makan-makan tepi lauttttt......so, ahad tu, lepas masak-masak sumer....terus berdezzup ke Tanjung Leman.......lunch kat tepi pantai gitewwwwww.....


Minah kepoh nie ler yang paling happy....tak terima bila papa dia kata tak jadi pergi beach...kita balik kluang terus.....kemain lagi dia merajuk2 tarik  muncung 14 dia......


Tp bila tau papa dia auta dia.......sengih tak hengat hahhh


Sampai2 pun tengah cantik betul masa untuk makan tengahari....time tu around pukul 12 lebih gitewww ler...and kebetulan family my auntie pun berkelah gark kat sana...tp diaorang dah sampai awal...tak rancang pun...kebetulan...so, bergabung ler kami 2 family...

Menu lunch kami tengahari tu.....NASI PUTIH + AYAM GORENG + UDANG GORENG + KERABU MANGGA + AYAM MASAK MERAH + IKAN ASAM PEDAS + SAYUR GORENG + MEE GORENG...... ha ha ha ha....amacam.......meriah tak? ........tu belum tambah lagi ngan SOTO family auntie aku tu.........makan sampai kembung yerk sebelum kita main airrrrr


Budak nie mmg tak sabar2 dah nak mencemar dulu jejak kaki ke air.......aku paksa makan dulu.......bab2 mcam tu mmg kena paksa coz' dia dah terlebih excited. So, bila dah terlebih excited....dia lupa sumer perkara...tu yang kena berpaksa tu.............habis nasi sepinggan.......tak cakap banyak...ngan mama dia terjun laut........sorry erkkk....pic takde.......aku malas nak mengusung mr nikon tu ler plak......while aku ngan Batrice dok terjun laut.....laling hubby aku ngan my father and adik...pi lontar joran kat jetty......bagussss!


Tak berapa besttt arr mandi air laut nowaday......tak leh lelama....rasa cam gatal2 plak badan aku...so, sempat ler melayan Batrice barang sejam......tu pun naik bosan dah aku..........lepas puas Batrice berendam adn kutip2 pasir pantai tu.....aku kerah dia suruh naik mandi cuci badan plak..............

Huisshh........sekarang tandas/bilik air sumer dah baru....dah ada  a few gerai camtu..so, banyak ler bilik untuk mandi......tapi aku prefer yang dulu punya coz' dulu air kolah......even air paip gark di gunakan...tp dia tadah dalam kolah panjang....so....sepanjang2 kolah tu adalah bilik2 kecik untuk mandi...orang sebelah menyebelah boleh ngendap mengendap.....tp mmg puas mandi coz' air sejukkk ooo......walaupun buruk, tp puas...la nie, baru tapi rasa tak puas plak mandi.......dgn air pancur yang tak berapa nak memancurkan air nya...tp jadi ler kan...balik rumah leh cuci lagi badan tu...


Time nie mmg Batrice dah penat...mau tak penat...mandi laut mmg ler penat........tu yang melepek tu sambil makan jajan ...........syokkk ooo.....di hembus angin sepoi2 bahasa.....nie kalau terlelap, mmg harus payah nak buka mata nie.............masing2 dah terbaring.......sambil dok nunggu para suami2 pergi memancing...



Ha ha ha....si budak bambam nie....baru lepas cecah kaki kat air laut...melalak si Aiman.....yelah, baru masuk 6 bulan dah kena kerah  ngan mama long dia cecah kaki kat laut...geli2 jari kaki dia merasa.....tp time nie, dia dah mengantuk pun iya...tu yang mengaruk tu.....tak puas tido dlam kereta otw nak ke laut......

Takpe Man, next trip kita cuba lagi kkk.......

Wooohoooo...........budak bam bam nie...dah pandai pegang botol sendiri lorrr

he he he...tu jer lah citer weekend kami merangkap citer cuti sekolah untuk Batrice......so, bila naik sekolah...sure teacher dia tanya time cuti pergi mana kan....adalah citer untuk dia tu nanti...pandai ler dia goreng  teacher dia tu nanti.

15 comments:

~izan~ said...

bijak batrice,tahu je papanya main2 je nak balik kluang yer hehe... bdk2 dgn air mmg tak dpt nk dipisahkan..selagi tak suruh naik,selagi tu la main air.. =)

hanees said...

bilik air yg kt tgh2 tu kan kak, dulu family sy yg punye...takde org nk jage, abah jual...xtau spe yg jage skang..rindu gak ngn tg.leman, dh lame tak jenguk...

ZanaNordin said...

izan - kan izan..bebudak ngan air mmg tak dpt di pisahkan...selagi tak di kerah naik, selagi tu ler dia berendam.....

ZanaNordin said...

hanees - ye ke dik...sekarang nie bilik mandi tu dah di robohkan coz' dah naik bangunan2/gerai2 baru...tp tu lah..akak prefer bilik mandi lama...puas mandi, puas main air

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

sonoknya mkn tepi pantai... menu pun sodap!

haha setuju...pandai2 la anak kite goreng nanti..km plak ke desa waterpark ... cuti sekolah x p mana2 just tgk wayang ngan p mandi... km semua hangus... haha aku siap ngelupas muka ni ha..

norhidana said...

seronoknyer wei duk berpicnik tp pantai... sesekali kn ngn angin sepoi2 bahasa pastu ramai geng lak... alahai best tul

menu2 ko pun blh tahan menyelerakan... alahai...
sronok tul si batrice tu ek... suke bebeno dia... hehehhe

MrS. F!zA said...

amboi mama ni siap ukur lg muncung anak..muncung 14 eh..ekeke

budak2 kalo suka pasir msti suka jgk nk ke pantai kan..tmbah2 yg lg suka mandi laut.

ZanaNordin said...

Sue - jadi ler kan..at least ada ler citer dia nak goreng teacher dia....

aku siap2 pakaikan batrice sunblock 1 badan ko...

ZanaNordin said...

Dan - syok dana...makan ramai2, rebut2....he he he...berulang2 makan memasing...lepas mandi, makan, lepas mandi makan...gitew jer lah..pastu terbongkang coz' mata ngantuk kena tiup angin sepoi2 bahasa gitewww

ZanaNordin said...

Fiza - he hehe..perumpaan jer tu dik..takkan ler akak nak gi ambil tali tape ukur muncung anak tu kan....

yup betul....mana2 bebudak yg suka pasir....sure suka mandi laut...mana anak2 yg geli ngan pasir..jgn harap ler dia suka mandi laut...

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... teruskan berbloging.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Mamamya said...

bestnya makan2 tepi laut kan.....santai jerk...

akak pun sempat ke tg.leman cuti sekolah yg lepas....dah byk perubahan sejak ada felda residence kan...tp tu lah bab tempat mandi tu...masa akak pegi org punya lah ramai....jadinya tempat mandi/tandas penuh dgn pasir....s'pttnya dia org ada buat tempat basuh kaki kat luar tu sblm masuk ke dalam tempat mandi..jadi x lah kotor kan...klu pasir dah byk2 gitu lama2 blh sumbat salur air....

mujurlah aritu kami mmg x mandi pun...tp anak2 lah nak m'buang air...t'paksa b'saing dgn org2 yg nak bilas mandi....

KSWSK said...

piknik ramai2 mmg siok..

Nana said...

wah sonoknye..
dah lama tak g piknik ni

*∽ IZAN ∽* said...

wah best gak tg leman ni yekk.. kter selalu gi mandi ke tg balau jekk uhuhuh