Followers

Tuesday, June 28, 2011

Panjang Lagi Umur Aku

Alhamdulillah.......Allah masih beri kesempatan untuk aku terus bernafas di muka bumiNYA nie.

Semalam otw balik dari office.....dah masuk simpang ke taman perumahan aku pun....tetiba aku boleh terlelap....sedar2 kereta aku dah naik atas divider jalan......aku pun cam tersedar dlm keadaan blur2..nasib baik ler aku tak panic pi tekan minyak terus...kalau tak....ntah ler....

Tak teruk ....tp tayar belakang kereta pecah.

Btw.....since dari jalan Renggam lagi aku dok tahan mata nie......mmg ngantuk sangat2 semalam.....entah bila aku terlelap pun aku tak sedar.....ntah bila aku masuk simpang perumahan tu pun aku tak sedar...sedangkan kat situ ada traffic light....syukur ler tak jadi apa2 kat aku semalam........

Almost 4 tahun dah aku ulang alik dari Kluang - Simpang Renggam. Memang penat sangat2 badan nie.....perjalanan ambil masa dlm 30 minit......bila ler dpt tukar area Kluang kan...dekat sikit.....

17 comments:

MrS. F!zA said...

mak aih..mujur tkde apa2.. buleh tahan gak smpai tayar cabut.kita dlu pnh gak cmtu..member bwk sedar2 naik ats divider jln..terburai tayar.

sW33tdARLiNG said...

syukur alhamdulillah takde apa2 yang berlaku... lainkali kalau dah ngantuk sangat, berenti laa dulu...

kita rasa 30minit tu tak lama, tapi kalau dah nak terlelap, 2 saat pun bahaya! nasib baik tak lelap kat jalan besar

nieda said...

nasi baik takde apa2..hati2 k drive carefully

ZanaNordin said...

Fiza - tu lah..alhamdulillah....
dik..takde ler tayar tercabut dik..cuma pecah jer..

ZanaNordin said...

amy - syukur sangat2 amy...tulah....aku ingat time tu nak cepat sampai rumah jer nak tido...rupa2nya mmg ngantuk dah tak boleh nak tahan2...tu terlelap tu

ZanaNordin said...

nieda - tu lah..nasib baik ler tak apa...

atty's said...

nextime hati2 ye zana

ummi anum said...

Ya!Allah..nasib baik tak apa2..memang bahaya kalau ngantuk ni...lain kali hati2 ya..

ieda said...

ya tuhannn zana .. meremang bulu roma akak baca .. huhuhu sib baik x jadi ape2 dik huhuhhu ... lain kali dikkk basuh muka seblm memulakan perjalana @ zana bekal lah gula2 hack ke aper2 lah utk dikunyah supaya zana x ngantuk yanggg huhuh

norhidana said...

astagfirullah halazim... ko nih tau
nsblah takde apa2 jd kt ko, nsb lah cume naik atas divider je wei..
aku pun kadang2 pnh gk camtu, mcm khayal je sdr2 dh sampai umah...
ko lenkali kalu ngantuk ke apa cuci muke dulu wei.... bahaya kalu jd lg...

Dilla Ady said...

mak aih...bahayenye kak..sib baik tak pape..

mmg ngantuk kan bile drive jauh2 ni..dilla kekadang nk terlelap jugak, tapi kujegil-jegilkan bijik mata ini..huhu

akiratoriza said...

hati-hati beb! next time bwk la gula-gula ke chewing gum ke jajan ke tok makan2 bila terasa ngantuk. xpun lau rasa ngantuk benti jap tepi jalan. bahaya tau lau jadi cenggitu lagi.

Irtiyah said...

Salam

Alhamdulillah selamat. Perjalanan jauh memang memenatkan. Cari alternatif la buat sementara waktu kalau masih x dapat tukar. Mungkin perlukan waktu tidur yg cukup pada waktu malam ke.. atau suplement yg sihat dan sesuai agar sentiasa segar.

Semoga x berlaku lagi la. Risau pulak.

auwcak said...

bahaya ko ni zana. syukur tak de apa-apa jadi kat ko..next time hehati kayy

NoRMa aZurA iSMaiL said...

seb baek xpepe...nie yg duk risau...bila drve ngantuk..mmg slalu terdengar org akan terlelap sambil drve..

KSWSK said...

wa pun ulang alik g keje dlm 30 min..bangi ke sri hartamas

.::Lynn::. said...

lepas ni kena hati2...