Followers

Thursday, July 21, 2011

Sabah Trip : Day - Sunday Market & Signal Hill

sambung our trip to Sabah lagi yerk...tak habis2....byk naaaa...iklan tergempar...keh keh kehe

So, di Kundasang...we'll stay @ Homestay jer pun......jadi ler.....hotel sumer dah full.....nak duduk kat Pine Resort, Celyn or yang seangkatan dgn nya...faham2 jer lah kalau weekend tu kan...harganya mencekek darah....we'll jenis mmg takkan keluar RM bebanyak utk hotel semata....



Untuk homestay nie...kami ambil 2 bilik....so 1 bilik = RM65. Total utk 2 bilik..attached bilik yerk....1 bilik air = RM130.  And yang best....dari tingkap bilik kami tu...jelas kelihatan puncak Gunung Kinabalu.......pepagi bukak mata, buka tingkap...nah!....tersergam puncak Gunung Kinabalu.

Homestay nie terletak di bawah Pine Resort Hotel jer...so.....belakang kami adalah Pine Resort Hotel.  Tak dapat duduk situ pun...tak pelha...janji dpt nampak pemandangan Mt. Kinabalu tu. Lagipun utk semalam jer pun.....


Esoknya around pukul 10 gitewww...check out....ikut aku nak check out awal lagi coz' nak kejarkan Sunday Market...tp bila dah ramai2...pepaham jer lah...

B4 gerak ke bandar Kota Kinabalu...sempat ler shopping kat sini...MIL beria2 shopping sayur2 bawa balik ke johor......fuh! aku tengok pun dah pening...nie camne nak bawa naik flight nie...cukup ke tak kg nyer...adeh!.


and....lepas shopping...kita isi perut plak yerk...ingat tak entry aku last year makan kat sini....hu hu hu ..again....kali nie punya trip pun makan kat sini gark....tp nasib baik kali nie dah upgrade sikit rasa makanan kat sini....sedap and boleh di terima tekak aku time tu...



Bulat kan Batrice.....cukup seminggu kat sana.....menimbun badan anak dara nie....makan jer kerjanya......makanan aku, makanan dia..makanan dia, makanan dia....pukul 10 lebih nie dia dah bantai makan nasi berlaukkan ayam goreng ngan sayur petola goreng ngan telur.....nasi aku...tp dia yang jadi tukang makan.


Around 12 lebih camtu...sampai Bandar Kota Kinabalu. Terus on GPS nak cari letaknya Sunday Market...hu hu hu hu.....time nie sebenarnya dah lepas habis ronda Suinday Market...kepenatan coz' menapak...yang perempuan2 jer turun ke Sunday Market tu....hubby and FIL aku sedap dok duduk kat sini..


budak merajuk....sibuk suruh beli air kat seberang jalan......tak terlayan coz' mama dia pancit dah time nie.


Masa tiba kat Sunday Market nie...ramai dah peniaga sedang kemas2 barang...yelah..Sunday Market nie sampai kul 1 pm jer.....tp sempat gark ler aku shopping sikit2.....dpt beli set keronsang krystal (1 papan ada 16 set) dengan harga RM18......murah giler kan....jadi ler ole2 utk bebudak office.


Tp yang paling menarik kat sini ....orang yg jual2 binatang nie....adeh! geram jer aku tengok kucing nie...


hamster pun ada......gebu2 ko...Batrice tak takut pun nak pegang...mak ko yang geli geleman nak pegang.


anak2 turtle...sumpah!..nie kalau boleh bawa naik flight nie...mmg aku belikan utk Batrice...comel ok!



and......dah habis ronda Sunday Market tu...kami pusing2 gark area situ cari hotel budget utk last day nie......nak duduk Promenade, takde kosong plak tu.....adeh! silap plan ler plak.....


last2 kami stay kat Hotel Century...ambil 1 bilik jer...ada 3 katil...so...ok ler kan....RM145/nite. Murah ok....
Century Hotel nie terletak kat belakang Hotel King Park kalau tak silap aku....cuma pemandangan tu tak menarik ler...bilik besarrrr....Batrice boleh main guling-guling, lari2 kat dlm bilik.........


Lepas check in.......letak barang.....rehat2 kejap.....keluar balik.  Laling hubby aku sibuk nak pergi Signal Hill nie..port nak tengok pemandangan Bandar Kota Kinabalu....

Signal Hill nie terletak kat atas bukit.....clue nak ke sini, cari ler Padang Istana......kalau tak silap ler nama padang nyer.....berhadapan ngan jalan Sunday Market...naik bukit......



Pemandangan bandar KK dari Signal Hill............nampak ler Suria Sabah tu...

mmg syok ler layan pemandangan kat sini..nak2 time nie plak, matahari nak terbenam....tp tak berapa cun pemandangan matahari terbenam dari sini.....nak tengok matahari terbenam......sure cari pantai kan....lagi cun pemandangan mega merah tu..







So, cepat2 turun dari Signal Hill tu...nak kejarkan mentari merah dari berlabuh....last2 parking kat tepi pantai......pantai apa erk.....lupa plak coz' tak nampak sign board dia....




So, tu jer lah aktiviti kami utk hari ke-5................after posing and snap pic sunset...terus makan kat  area berdekatan situ gark....aduh! lupa lagi...makin teruk penyakit lupa aku nie...tp tempat sama last year kami pergi........



4 comments:

Maya Mayana said...

tembam la pipi batrice,jeles tengok...anak2 aku je slim nk bg mkan ape pn tk tahu...turtle tu cari kat semenanjung aje bah,fening naik flight nanti :P

ALoNa CintamaniszLite said...

mmg puas hati jer ikut program cuti2 ke KK korang ni, zana...
Byk tempat orang lain gi KK tapi tak sampai situ...ko gi..huhu..bagus2..

Kucing kat sunday market tu harga dia brp?? comey2 je kan..tp tu la..camne nak bawak balik semenanjung?? Bkn leh naik flight ngan kita skali, hehe..

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

x sabarnya nak p sana gak..hehehe tp masa aku singkat jer.. zana, mmg batrice nampak seri lain la..pasai dia berisi kot...gebu je aku tgk dia... bila la cik annur nak jd cam batrice ni?

rasp said...

sronok bila anak suka makan tau...
sedap je bila gomol2 tu....
baca ur trip nie membuatku rasa cam nak repeat pegiiii je tau!