Followers

Friday, November 25, 2011

Model Muslimah : Kebaya Zarina Ayu Collection.

perghh
giler lebat hujan kat bawah sana
almost basah kuyup aku even pakai payung.....
ok....bukan nak citer pasal hujan pun benarnya
intro jerrrr tu.

Amacam...dah tengok pic model muslimah vs model moden tu..
amacam..ada talent tak? he he he...

Btw......aku ada hantar permohonan ke Zarina Ayu Collection untuk jadi model event hari Sabtu lepas...
hari jumaat plak aku cuti...so, bila kat rumah..mana ada komputer.....broadband tu ada...tp nak cucuk tang mana kan...nasib baik ler puan penganjur sms bagi tahu gambar Batrice terpilih......fuh! omak eee yang excited terlebih..tp before tu....aku ada gark lerrr....hint2 Batrice nak jadi model ke tidak..yelah, kot2 nanti jawapannya TIDAK.....mak excited terlebih pun tak guna...nasib baik dia pun sama-sama excited macam emaknya.....

So, petang Sabtu tu..pukul 4 lebih..we'll dah tercongok kat Galeri Zarina Ayu...kagum aku....rasa cam tak berkelip mata tengok baju-baju kebaya budak baya2 Batrice...cantik2 weiiii......nasib baik tak gaji lagi time tu kan...kalau tak, harus merembat gark....ha ha ha.....

Alahai.....sweet jer Ayu tu tau.....lembut jerr karektor dia.....terpesona gitew...ewah!
tp betul ler...Ibu Ratu tu.....memang nampak lembut...tp cepat mesra...

Then, ada sessi taklimat sikit....
Isi borang
pastu......ada latihan catwalk..
yelah...1st time gitewww...


keh keh keh...keras kejung memula si Batrice jalan
pastu laju plak tu....adeh!...tak terlawan ngan model2 yang lain yang dah ala2 pro gitewww
dpt 2-3 latihan.....Ayu suruh stop jap.....cari makan...sat lagi model2 kelaparan plak.....
nak pergi jejauh cam tak berbaloi..nasib baik kat area bawah2 tu ada orang jual nasi lemak
sedap plak tu.....


Lepas makan...
start latihan catwalk balik
nampak gayanya lepas makan..
ok sikit dah gaya jalan anak dara tu...ewah!


and Ayyunie pun time tu dah bangun tido
memula cam memalu....gamaknya mood tak mari lagi kan
lepas dari tu...siap main lari2 lompat2 lagi dalam galeri...
tp serius....geram ngan Ayyunie nie.....punya lah comel....pastu keletah plak tu..
Aleesya plak time nie takde
belum habis kelas music kata Ibu nya.


Jangan tak caya...
siap profesional Make Up artis giteww yang solekkan..
terpegun tengok hasilnya..
dah tak rupa Batrice dah..
cam awek Arab dah
Papa dia plak cakap awek dari Bali...


lain kan.......


after sumer dah siap
sessi photoshoot plak
ewah2.....kemain lagi memasing posing...
aku pun hampir2 tak percaya Batrice boleh posing..
yelah..selalu tu posing depan mama dia..
nie posing ngan photographer profesional giteww


Siap sumer....bertolak ke UTM Skudai
event kat sana
btw....Fashion show nie kira acara jemputan
Tabung Haji berkerjasama ngan NSTP


Ayu daftarkan para model.


Fuh..letih plak nak menaip
korang layan jer lah yerk pic2 yang ada
pepandai ler buat caption sendiri....
ha ha ha




Before acara start...sempat ler buat rehearsel atas pentas
yelah...tadi latihan kat Galeri jer
tak sama....kat pentas lain plak situasi nyer


yang nie memang tak perlu di pertikaikan lagi lerr
Aleesya memang sentiasa ala2 model
comel ok Aleesya nie tengok real....








ok...show time...
ha ha ha.....omaknya plak tersengih2 sorang kat bawah stage tengok anak bercatwalk....







we'll tak tunggu sampai habis acara
coz' time tu pun dah almost pukul 10 lebih dah...
jauh lagi perjalanan nak balik Kluang...

Tapi sebelum balik tu
Sempat jumpa kawan hubby....pergi makan dulu

Model time nie...
dah kepenatan...
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

atas meja makan pun boleh landing tidoooooo


btw.....a great experienced untuk Batrice
untuk confident level dia....before nie bukan tak pernah naik stage...tapi ramai2
but this time.....dia sorang2 and one by one..
takut gark kot tetiba dia nangis takut ker...or tak nak buat kan
tapi alhamdulillah....semua berjalan dengan lancar even step tu ada lari sikit..
he he he..bebudak kan..

and
Thanks a lots to Ayu a.k.a Ibu Damia's..
coz' bagi peluang nie kat Batrice...
and
again..a million thanks atas TOKEN tu..
really appreciate it..
cantik ok....

7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

lain btul rupe lepas dah mekap2
cam retiss ;)

ksian penat catwalk smpi tetido dibuatnye..
jgn lupa basuk mekap sblm tido k!
nnt rosak plak kulit muka tu, haha! :)

ibu damia said...

Dah keluar pun entry nya...hehe..
Alahai...siannya batrice..sampai tertido2 kat meja makan..
Ayu pun sama...balik jer malam tu terus cari makanan..weols makan kat dalam UTM tu jer senang..malas fikir2 nak makan2 kat mana..hehe

Btw thanks ZANA sebab sudi datang jauh2 ke JB utk join fashion show ni...appreciated it..kebetulan Batrice terpilih sebab juri semua berkenan ngan gaya dia pakai kebaya dan selendang siti tu..memang dah kena ngan tema fashion show tu..

Btw ayu copy link entry ni masuk blog ayu yer...hehe...tqvm..

Alamak, terlogin guna ID company pulak..haishhh..tak pe lah erkkk...

ibu damia said...

eh...boleh tukar rupanya ID login tu..hehe.

munna said...

alahai comel2 model cilik ni

maszmadi said...

salam kenal,

erm, pengalaman yg sangat2 berharga buat anak2 kan.. sweet jerk dorang bercatwalk..

norhidana said...

hehehe alahai comel banget si batrice... bile dh makeup mmg lain lah... sgt comel terserlah ngn makeup kt mata tuh....

mule2 malu2 pastu terus tunjuk taring heheheh
tp paling sian model yg kepenatan...sampai terbukak mulut tu tido hehehe...

atty's said...

comeynya batrice..
bagus , asah bakat batrice dari kecik..ada bakat tu..