Followers

Tuesday, November 1, 2011

Pusat Sains Negara

Supposed ahad tu.....after settle sumer perkara,
I means...maksu pulang jubah....then ambil gambar masa terima scroll....
we'll akan berpecah coz me ada perancangan lain.
My MIL, FIL and Maksu akan naik kereta Hanafi bergerak where ever dia orang nak singgah
dengar2 nak ke PD.....
and me and co plak pergi birthday bash Farhan & Emily..
but.....kita merancang...tuhan menentukan...
chewaaah......

Settle sumer dah almost pukul 2.30 pm...
fuh!....betul2 keluar dari UiTM pun dah almost 3 pm...then pergi Sek 2 lagi
utk lunch....bayangkan...jemputan pukul 4 pm...
mana sempat......
so, terpaksa cancelled plan ke birthday bash....apa kan daya....
hati nie memang meronta2 nak berkumpul ngan kawan2 yang ada....
lama sungguh tak jumpa....

Because...plan dah bertukar....
so, sumer pun tukar plan..
me memang dah berjanji dgn Batrice nak bawa dia tengok Dinasour...walaupun pun aku yakin sangat2 ler anak dara tu sure takut ngan Dinasour tu..

So...destinasi kita seterusnya ialah


PUSAT SAINS NEGARA

1st cuak gark takut pameran Dinosour tu dah habis...
siap called Zuera (jasfyra) lagi tanya....kat mana Pusat Sains Negara nie then tanya dia pasal pameran Dinasour tu....*** thank a lots Zuera.

Syukur, Zuera cakap pameran tu sampai bulan 12 nanti...
cehhhh!

We'll sampai sana dah pukul 4 pm......waktu lawatan hingga pukul 5 pm jer...
so, ada 1 jam jer nak ronda2 kat dalam tu
memandangkan masa terhad...tak jadi nak tengok pameran Dinasour tu..coz' pameran tu kat tingkat 2...
kata officer yang jaga kaunter tu.....takpe....kat tingkat bawah tu pun depa letak 2 ekor dinasour kalau sekadar nak tengok2...ok ler...jadi lah kan...dari takde

So, here the fees
kalau tak silap nie fees utk tengok pameran Dinasour kot..
coz' bayaran masuk ke Pusat Sains Negara tu cuma RM3 utk dewasa.




Masuk2 jer...kat area lobby tu ada kolam ikan..
then ikannya jenis jinak2...ko leh pegang2 ikan tu if terror...takde sapa nak marah
tetiba teringat kenangan main ikan kelah kat Sg. Tagal KK bulan 7 yang lepas...
tp kat sini, ikannya takde ler besar2 macam ikan kelah yang kat sana nun


Then....bila melangkah masuk jerrrr kat dalam nie...
Batrice ler yang paling excited...
ehhh bukan!...yang orang2 tua pun excited boleh tahan garkkk
so.....aku just lepas bebas dia nak pergi mana ikut suka...
tp still pantau ler...means...tak lari dari pandangan mata aku ...
anak mata aku nie tetap mengekor mana dia pergi..
but...aku biarkan dia explore apa yang ada kat situ.
sangat lerrr enjoyed.



Nie salah sekor Dinasour yang ada kat tingkat bawah......


en laling hubby excited try benda alah nie...
ala2 cam berada kat angkasa lepas...zero grafiviti gitewww


sila ler layan piccas2 yang ada erkk......muntah darah lerrr coz' almost 40 keping aku dok upload kat entry nie....


yang nie pun best......kita pusing roda tu...then mesin tu akan bekerja....
akan ada beberapa biji bola besi dok turun naik kat sini...then bergerak menghasilkan irama



yang nie cermin ajaib...mengekek2 kami
coz' bila korang berdiri di tengah2 antara 2 cermin tu....ko akan tengok diri ko seolah2 terapung2 ok....
beria2 MIL aku try...pastu mengekek2 ketawa...
adehhh! pecah perut sungguh


macam2 ada...
keretapi roda 4 segi...
bukan bulattt erkkkk


Berangan nak naik bulan...
tak dpt naik..feeling2 pakai baju angkasawan pun jadi lah yerkkk


transformer.......







Giant piano...
ko pijak then dia akan keluar bunyi...
pepandai ler main ikut irama yang korang rasa kroang pandai..


nie sekor lagi Dinasour yang ada
yang nie best sikit coz' dia bergerak2..
mulut buka2
ada sikit gerun ler ngan yang nei...
muka ganas plak tu.


kengkonon jadi anak nelayan..
nanti arr...tunggu mama ko pencen...papa nak dok angkut duduk mersing..
kita jadi nelayan plak erkkk


ooohhh! anak dinasour..
nasib baik comellll erkkkk
tp muka terpaksa coz' kena paksa pose kat telur tuuuu


helppp......ha ha ha ha
drama Queen...


sempat ke nak dating kalau Dinasour dah buka mulut besar2 macam nie kat belakang
lupakannnn jerrrr lah


besttttttttt
coz' byk cermin kat sini...
sila cuba masuk rumah cermin
tak pening korang dalam nie
memang terror ler....


we'll memang guna semaksima mungkin masa kat dalam nie
dah keluar annoucement suruh keluar
baru ler we'll keluar...tu pun sempat lagi cilok sana cilok sini..
rasa tak puas....insya allah, next time nak pergi lagi...
kali nie pergi awal2...baru puas jalan2 kat dalam nie


then......kat bawah tu ada mcm taman.....
we'll saja jer ikut jalan nie masa balik....
coz' kat bawah sana ada benda bestttt.....
tengok...kemain laju anak dara tu turun...


apap2 pun....posing dulu yerkkkk



sila layan aku yang dah biol....
he he he




motive? suka benar ambil gambar bini dia dari belakang erkkkkk
tu diaaaa......nampak tak apa yang best kat bawah nunnnnnn
biru jerrrrrrrrr
menggeletis ler anak dara aku


tak sempat apa dah....
tengok2 dia dah berbogel kat dalam pool tu..
dah lerrr spender belang2 merah kelabu...
kelassss ko Batrice.!




Bayar RM3....macam2 boleh main
berbaloi sungguh.....



tak menahan aku tengok piccc nie...
munggil jer vontot tu dok menyelit camtu erkkk....geram jerrr aku tengok


kemain lagi berendam ..
tak hengat apa .......
bukan kami jer......ramai sebenarnya...
tp apa motive nak ambil gambar orang lain kan
ambil gambar2 anak sendiri dan yang sewaktu dengan nya udah lah kan...
lebih afdhal.



so.....kesimpulannya... dah ala2 citer percutian ke KL plak yerk.. 
padahal...hantar maksu ke Konvo jer pun..
orang kata....alang2 menyelam...apa salahnya minum air sekali yerk tak...
tp jangan amalkan kalau menyelam kat pool macam nie erkkk
tak di jamin apa isi kandungan pool tu selain air...
kalau nak amalkan...kat laut ke sungai ker...ok lerrrrrrr
he he he he he


pukul 6.30 baru gerak dari Pusat Sains Negara nie
kemana?
IKEA lerrr.......
alang2 dah sampai.....lenjan sampai ke titisan yang terakhir...

5 comments:

Citarasa Rinduan said...

zana...

mmg banyak kelainan kat pusat sains lah..
sungguh berbeza.....

i like...

perhatikan zana dulu dan skrang tak ada beza.. slimmm jer..

dik, kak tunggu entry ikea ya..

Neeza.Areef said...

cam menarik je..x penah smpai lg

amboi batrice..seksiii..hehehhe

Jasfyra said...

akhirnya...sampia gak kt PSN.bestkan zana..mmg rasa cm nk p lg.ko kena p awal lps ni.nnti ada sudut sains.mcm2 dia ajar.ko p gak ikea ek?yela dah dekat sgt kan.rasanya time ko ke ikea tu aku dah balik.kalo x,leh kita berjumpa-jumpaan kan..

Sidratul Muntaha said...

ko nih
apesal tak plan betl2?
boleh jumpa tau!
mencik arr..
pstt:
batrice tinggal sepender jer?
hihi..
mmg gila main air!

mummysyafie said...

wah..nor ternampak LV. jeng..jeng..jeng..