Followers

Tuesday, February 14, 2012

Engagement Day untuk Maksu Tirah

Majlis Pertunangan my SIL on 5 Februari yang lepas
Majlis yang simple2 jerrrr...semua buat sendiri2....
almaklum, si dara tak bekerja lagi.....

So, that day...aku jadi mak andam terjun....he he he.....makin conteng2 ikut suka hati aku jer lah
and hasilnya....
boleh lah kan bagi yang takde ilmu persolekan secara khusus.....


Mini pelamin done by MIL
sumer pakai bahan2 yang memang sedia ada
just mix and match jer...
hasilnya mini pelamin yang sweet....


Majlis berlangsung petang lepas Zohor.
jemput pun jiran2 terdekat jerr
tp biasalah my MIL....even kecik2 and yang datang just jiran2 terdekat
tp meriahnya cam majlis besar2an.


both father
yang berkopiah putih tu my FIL and yang bersongkok hitam tu wak Bain aka ayah kandung my SIL...
yup....my SIL nie....memang sejak kecil MIL ambil jaga...bukan anak sapa2 pun
anak adik SIL...so tak kemana pun tumpahnya darah tu kan..


the crowded.....sebahagian tu adalah wakil dari pihak lelaki


the hantaran..
he he he..rupa2 both side bertemakan purple...
tak sangka ler plak...
bantai jer lah


and this is Bakal Pak Mertua


and yang tudung purple tu plak bakal Mak Mertua, Cik Mah


Citernya.....asalnya kami nie berjiran.....
rumah sebelah menyebelah jer ngan MIL aku...
then a few year ago family cik Mah pindah ke Taman Makmur coz' ada rezeki beli rumah sendiri
tu pun bukan ler jauh mana...taman sebelah jer pun
but tak sangka...jodoh tu tak kemanakan
pusing2 rupa2nya bekas jiran sebelah jerrr
cuma masa sekolah2 dulu bakal tunangan nyer tu tak sekolah kat Kluang
sekolah kat Pontian kalau tak silap...
and
berhubunga semula pun rasanya baru setahun yang lepas.
coz' FIL buat renovation rumah cik Mah..


Saat cincin nak disarungkan...


with both mum.....yang tudung hijau tu ler mak kandung SIL aku..yang sebelah tu baru ler my MIL


masak pun secara bergotong royong
ada lauk daging black peperrr (he he he....I yang masak tau..jangan memain), ayam masak merah, sayur masak lemak (sayur apa aku lupa daaaaa), sambal belacan (hasil tangan i jugakkkk...yang pedas kebaboommm tp bila makan tetap tak leh berhenti punya) and ikan kering....simple jer kan...


and ini plak kawan2 baik my SIL. sumer single mingle lagi


The ring......


Sah menjadi tunangan orang
insya allah...next year majlis kenduri kawen plak


and last but not least...
en Tunang (Hisyam).
kerja kat Sarawak.....so, memang jarang2 balik Semenanjung
gamaknya nanti kalau dah kawen...sure maksu pun di angkutnya balik Sarawak.

6 comments:

lieyalatif said...

ohooooo dah selamat menjadi tunangan org rupenye...alhamdulillah......bertambah le ahli keluarga taklame lagi kan zana....tu syok tu.....

ye koooo...gitu le kalo dok berjirang...mmg jiran2 jek la yg memeriankan majlis....yg rajin membantu pun jiran2.....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

eh, muka depa cam seiras la!
tahniah yer maksu!

pandai bidan terjun ni,
sweet aje kaler..
pasni blh dh nk terjun terus ke bidang solekan ni,
mmg berbakat!!!!

norhidana said...

muke ada ala2 mcm ko lah beb, ingt td adik ko... hehehhe

cantik makeup, bidan terjun pun tp bidan nyer terlatih yek heheheh...
biasalah kt kg kata kecik2 tp tgk siap ngn bangsal lg... huhui

Lily@MamaZaraZareef said...

oklah ni zana mekap..nmpak berseri2 sgt bakal pengantin..kaler kuning n purple tu naik sungguh..=)

atty's said...

sweet je muka makusu..

Dee said...

cun jugak na..kalau sis dekat..dee dh tadah mmuka utk this friday pya annual dinner..hahaha..