Followers

Monday, February 20, 2012

Little Girl in Family

Niat di hati nak ker Pesta Layang2...
tapi tetiba MIL ajak pergi tengok baby baru plak
hu hu hu hu....

Yup...nie ler ahli baru keluarga Pak Ali and Mak Kiah
lahir hari pagi jumaat lepas
anak ke 3 buat adik hubby aku.....ha ha ha
3 dah...cepat betul korang kan......abg long n kak long gark ler keretapi tak bergerak2 lagi nie...
apa kes!

Btw....isu pasal baby
sometimes rasa sangat rimas bila jumpa ngan ahli keluarga sanak saudara then soalan yg sama di ajukan

"uish...sihatnya..ngandung ker?"
"bila lagi echa nak dapat kawan?"
"takde apa2 lagi ker?"

menyampah ok...dari aku nak senyum tetiba rasa nak tarik muka
tp tulah...kena gark ler buat2 manis muka coz' hormatkan ahli keluarga kan
ikutkan hati aku nie kan....kalau boleh tiap2 tahun nak beranak...biar anak ramai
tp tulah lah....nak melahirkan zuriat bukan ler semudah buat kuih..
buat kuih pun kengkadang tak menjadi.
ini kan plak nak membuat anak..ye tak...

so, sila ler faham2 sendiri yer
if ada ada lerr...nampak ler nanti aku memboyot bawak perut
if tak nampak tu....faham2 udah lerr

So...stop pasal benda yang merimaskan tu
let citer2 pasal budak comel nie

He he he..nama belum ada lagi..
tp coz' lahir hari jumaat...maka, Mama Long dia telah menggelarkan dia Siti Jumaat....keh keh keh
makan hati ler mama ko kan budak comel....nanti dah ada nama, jangan lupa bagi tau yerk..kalau tak....sampai ke besar aku gelar ko Siti Jumaat gark...zalim tak....nasib baik comel kan


Supposed due on 6th February......tp budak nie agaknya syok duduk dalam perut mama dia lelama kan..
17 Februari baru dia keluar......
dari citernya...senang sungguh nak keluarkan budak nie....
rezeki memasing yerk tak..


Si tembam nie....berat masa lahir kurang 500g 4kg ok
normal plak tu....
lahir hari baik....JUMAAT
waktu pagi ...orang kata sejuk kannn
then bulan yang baik...RABIULAWAL
harap2 anak dara nie membesar sebagai anak yang sentiasa memudahkan mama & papa dia.


Ewah2.....cer tengok!...baru umur 3 hari...tp size dah mcm 2 bulan
nak kendong pun senang...
kerjanya tidoooo jerrrrr......baby ada kuning sikit...ikut adik ipar aku dah cecah 10 bacaan kuning dia
hope lepas nie makin ok...minum susu bebanyak yerk baby gurl.


Kak echa..kemain lagi.....dia pun excited mcm dia yang dpt adik
tp tu lah...ayat sayu dari dia

"yaya dah ada adik beradik 2 orang, Echa takde pun adik beradik"

ok..nanti mama belikan kat pasar.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

last but not least
ciri-ciri kakak mithali..

8 comments:

lieyalatif said...

comey tgk batrice beriya menyuap tu hahahaah..dengan2 die ternganga....

biase la tu zana...mulut org mmg susah nak tutup...tahan telinga ngan hati jek la yeak...insyaallah akan ade rezeki tuk ko sekeluarga....

fuh, boleh tahan gak berat baby tu kan...kalo aku yg meneran tu mau tersangkut ha ha ha....dayyan yg 3.3 tu kemain payah aku nak push he he he....comey gile, geram tgk jari jemari ngan lengan mungel die tu....

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

ermmm mulut org, kalau sesekali dpt menjawab syokkan zana ;) ahahahaha lepas geram!

hehe batrice suap adik..dia yg nganga sama...

atty's said...

kan main lagi bambam baby, Syiok tengok

insyallah ada rezeki nanti zana,.dulikkan je apa org kata

onniesham said...

biasa la mulut org..x abis2 soklan dia. blom kawin tnya bila nk kawin. dah kawin tnya bila nk beranak. dah beranak tnya plak bila nk menambah. bila beranak je..kata jgk bila nk berehat asik beranak je... camtula... sabar ye zana.

btw..comei sgguh siti jumaat ko tu. sihattt.. wah almost 4kg tp senang nk lahirkan?? rezeki masing2 kan

rasp said...

kemain dia suapkan sampai dia pun ternganga skali...dgn clip flower dia tu...mmg pandai melawa lah dia nie...suka i tgk...

dulikkan apa org kata sis...mmg kkdg bosan kan...ada rezki tu ada lah nanti, insyAllah....

and baby tu sis, kuz semangat...gerammmmm jer tengok..mmg syiok gomol nie :)

norhidana said...

biasa lah tu beb, mlt org mmg pyh skit... lum kawin tnya bile nk kawin,udah kawin tnya bile nk dpt anak, udah ada 1 tanya bile nk tambah 2, udah ada 2 tanya bile nk tambah lg... pyh kite kalu lyn kn sgt wei...

geram tul lah aku nengok si besar debab tuh... siti jumaat yg bambam
kalu ngn aiyan tu mmg kalah la anak aku hehehe...

batrice mmg dh ada ciri2 kakak penyayang tu

akiratoriza said...

semangat tol baby yek pdhal baru 3 ari.. erm aku pun dh alami aper yg ko alami.. yelah adam dh masuk 4 taun so lau jumpa sedara mara asyik soklan yg sm jek ditanya mcm soklan yg ko tulis tu.. aku senyum jelah.

Salina@IbuAqil said...

Betul tu sis..
Soalan2 yg buta kita hilang mood..
Sebab soalan2 tu mudah diutarakan..
Tp ia bukan mudah seperti yg dipersoalkan drang kn..
Itu semua rezeki Allah..
Dia saja yg tahu..