Followers

Friday, April 27, 2012

Cuci Mata di Rengit

Rengit.....! sama tak kenal tempat nie...rasanya rata2  orang daerah sini kenal ngan tempat nie.....tempat cari barang-barang 2nd yg berkualit dan murah......

Cuti hari pertabalan Agong hari tu, berbondong ler anak -beranak ke sana...tak plan.....keluar breakfast...pastu tak tahu apa nak buat....en hubby kata jom gi Rengit...apa lagi..dah dia kata jom...JOM aku lagi ler besar....keh keh keh..


Tempat femes nie......macam-macam benda korang boleh cari...kat kepala aku dah set nak cari beg bowling 2nd....utk single ball jer pun.......tp kalau dah sampai sana....dari 1 barang..leh jadi berbarang-barang..nak-nak kalau $$$ penuh kat kocek kan..lagi ler...silap2 satu lori pun penuh.


aku tak tahu ler barang-barang nie diaorg dapat dari mana....tp dengar-dengar dari Singapore....tp serius..memang murah and kalau pandai pilih, belek-belek..memang boleh dapat barang yang macam baru dan berkualiti...serius! cuma kena tahan panas sikit ler...and kena SABAR banyak-banyak


dalam dok jalan-jalan tu...we'll jumpa kedai yang ada jual piano 2nd nie.....serius....murah jika nak dibandingkan dengan piano 2nd kat kedai muzik biasa tu.....berganda-ganda murahnya....tengah dok berkiran-kira nak belikan untuk Batrice since pengetua kelas music dia suggested suruh carikan 1 piano utk rumah ....nak bagi Batrice berlatih...harap berlatih kat music center seminggu sekali tak memadai...he he he..takpe.....benda nie dah masuk dalam budget...so, insya allah...w.e'll returned untuk belik piano nie...


pusing-pusing lagi.....hati ku udah terpaut pada 2 almari nie...huwaaa....giler sweet ko.....
tak caya.....sila jamu mata yerkkk
.
.
.
.
.
.



kan...cantikkan kan....sungguh sesuai kalau yang jenis decorasi rumah ala-ala English Style....tp kalau tak pun boleh gark beli....murah wei...yang atas nie tak sampai seribu pun


fuh..kalau dipasangkan dengan yang nie pun makin cun kan.....yang nie kalau 2 dpt harga rm1200...murah kan.....masih cantik macam baru lagi....tp imemandang kan en Laling Hubby aku tak berkenan pattern English Style ni.......pendam jer lah...padahal dalam hati dah mengeletek nak beli.....aduh!....sweett nya.....letak kat ruang makan..pastu meja makan beli set kaler putih...huwaaaaaaaaaaaa........nangis jap kalau nak dibayangkan...


tu idaman hati si emak....si anak pun jumpa gark idaman hati....apa orang panggil nie erkkk...? aku bukan tahu sangat....tp besar ler....if letak kat bilik Batrice pun ok gark.....muat bilik dia nie......dok pujuk en papa dia.......en papa kata..kita jalan dulu....aku tahu dah...dia tu kalau bab-bab benda macam nie memang liat sikit....tp aku pujuk arrr ....if Batrice dah boring nanti kan kita boleh jual balik......terus dia cam fikir-fikir.....patah balik en Papa setuju....tapi takde rezeki Batrice gamaknya.....dah ada orang situ-situ gark beli..

Korang tahu harga dia berapa? RM60 jer ko.....giler murah kan......tu yang aku terkilan...en Laling Hubby pun terkilan gark....kalau awal2 setuju...sure dah berlonjak2 anak dara tu kat rumah atas benda alah nie......bila dah jual kat orang lain......si Batrice for sure melalak....aku dah jalan jauh sikit...sekali tuan kedai tu panggil...dia offer kat aku RM120...fuh! double tu sekali dia nak mencekik...langsung aku kata tak payah....giler tadi harga RM60 sekali ko up terus jadi rm120 konon-konon nak pulangkan balik kat orang yang beli tu...takkan ler ko jual harga RM60..orang tu bayar ko RM100 yerk ...tak lojik langsung.....takde rezeki, lenkali kita turun lagi..mana tahu ada yang lain plak kan sayang..don't worry yerk.



Disebabkan tak dapat barang pujaan hati dia...sepanjang perjalanan anak dara nie monyok...cakap pun tak nak...last2 tertido.....tp aku tak kisah sangat......sebab Batrice nie jenis tak simpan dalam....time tu jer dia merajuk....nanti2 dia ok ler....

Apa yang kami beli kat sana...ha haha..pusingnya beria-ia......dari belakang sampai ke depan..menongkah arus........tapi..nie jer pun yang kami beli.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

TABLE LAMP



Berkenan coz' body dia tu matching ngan set sofa kami...
murah pun murah...RM35 jerr.....berbaloi-baloi....kalau dapat sepasang lagi cun kan....

Bukti Batrice bermuram durja kejap jerrrr
.
.
.
.
.
.
.
Balik rumah terus happy senyum sampai ke telinga.


gud gurl kan anak emak!

 

10 comments:

Citarasa Rinduan said...

ala batrice,nnati papa datang bila2.. baru papa beli ya., janji batrice jgn nakal2.. hehehe

Zana, kak suka tgk almari tu.. cunnnn, yelah bila en suami tak suka.. takkan nak beli gak....

kita ikut selera dia ya

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

mmg murah tu zana....
org jual dlm fb stail gitu gak mostly 150 ke atas..
mmg terkilan weh kalo sy pun..

batrice mmg good gurl,
dh leh senyum tu... heheh, pandai mama pujuk!

Neeza.Areef said...

rasanya sejak diorg duduk kt kdai baru tu harga dah berubah gak..x mcm dulu..xpasal2 dia double up kan rege menda alah tuh

anak aku pun cam batrice x simpan dlm hati..aku realize gitu gak..budak2 eh x reti simpan dendam..;)

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye tmpt ni!

Mamamya said...

kita org panggil tempat ni 'kuala' brg2nya mmg dg dari singapore..klu pandai tawar mmg dapat murah zana...2 org adik akak masa kawin set bilik tido dia ayah beli kat sini..kayu nyatoh yg berat mcm batu tu tau!! 1 set dapat RM500 jerk!! tp balik umah kene la polish sikit varnish semula bagi nampak baru... :) cuma akak suggest klu nak cari brg kat sini beli lah perabot2 saje..jgn beli tilam/bantal/cadar @ langsir2 ker sbb nenek akak kata kita x tau pemilik asal tu melayu/cina/india/mat saleh... maklumlah brg dr s'pore kan...

wanie said...

wanie pun pernah ke rengit ni...macam2 ade...tapi kena pandai pilih la kan

norhidana said...

kalu aku pun comfirm rambang mata huhuhuhi... mmg lawo lah almari tu wei... heheheh nsb lah laki ko tak minat ek...

batrice mmg gud girl... takpe... nnti mintak yg lain kt papa yek

Lily@MamaZaraZareef said...

Mestilah kenal rengit..kampungku yg tercinta tu..hik2x..btw, kite sendiri dh lameee sgt x gi kuala ni. Last pegi dulu still kedai2 buruk lg. Now dh kedai br rupenye..:-P

rasp said...

iskkkkk tingin sangat nak ke rengit nie sis....
bagus lah batrice....
senang dipujuk...
tak simpan lama sedihnya tu...
leh geng dgn sapphire nie...
kejap je majuknya...
kkdg tak sampai 5 minit dah leh dipujuk hehehehehe...
tapi cer jadi kat kita kan sis...
hahahaha mau berjam2 lamanya....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kena sediakan duit banyak2 pg sini nie hehe