Followers

Tuesday, October 23, 2012

Citer Caca Marba

As Salam
fuh....penat vakum blog aku nie.....naik bersawang dah..berhabuk sakan...
ha ha ha......seminggu tak berupdate......
adeh!......

So..kali nie update citer caca marba yerk...

Sakan tengok tudung-tudung FNJ dengan brooch yang glamer2...brooch2 baru..
tapi harganya..fuh!...pejam-pejam mata tengok....
tengok kat group harga baru sumer pakat RM200 ke atas...
memang tak mampu ler.....hanya untuk sehelai tudung jer nak labur sampai RM200 gitew....
maka...gigih beli brooch FNJ..he he he..meh kita upgrade tudung2 FNJ lama itu...



my soffiya....brooch juntai...beli ngan Kak Lang WarnaCeria...
so...aku upgrade ke brooch baru FNJ...ntah apa nama brooch nie...
hentam saja ler labu...
hasilnya....taraaaaa......cam baru gitewwwww


last week gark lerr.....operasi cabut gigi
hari selasa petang ambil 1/2 day....bawa Batrice gi cabut gigi...
2nd gigi susu dia yang nak dicabut..coz' gigi kekal dah kemain panjang tumbuh...lagi lama dibiarkan nanti
takut tak cantik plak susunan gigi kekal dia...

tak sampai 5 minit....siap cabut...
tak payah bius pun....padahal gigi tu tak goyang lagi...
terror tul ler budak kecik nie...relaks jer dia.....


esok paginya...(rabu) turned mama dia plak
tengok anak kemain berani.....maka aku pinjam keberanian Batrice tu masuk jumpa doc gigi
punya ler dup dap dup dap...tunggu giliran.....doc tu plak cam tetahu jer aku nie gementar...siap buat lelambat lagi kerja dia...ceh!...dah rasa cam nak terkencing dah..

1st masuk.....doc just inject bagi kebas dulu...pastu keluar balik...
tunggu dalam 5 minit.....nama kena panggil balik..
fuh!.....makin hebat debaran di hati...ha ha ha...
bius dah jalan......baru ler operasi mencabut gigi geraham aku...
adeh!!!!!!
serikkk wei....sakit giler.....coz' gigi tu tak goyang lagi...kukuh utuh kat landasan dia
cuma disebabkan sebelum nie.....gusi aku dah bengkak..maka gigi tu kena gark cabut...
gigi geraham tu...tak rosak...cuba kedudukan dia tumbuh tu tak sepatutnya......maka kedudukan tu dah agak terkeluar dari landasan....he he he...sungguh tak tertib ok gigi mak tumbuh...

bayangkan ler...Doc yang cabut tu...kemain lagi dia tarik ke kiri...tarik ke kanan...pastu putar2 lagi gigi tu nak kasi dia renggang dari kedudukan dia.....
pastu dari...duduk.....boleh berdiri lagi nak tarik gigi tu bagi tercabut...
fuh!...aku pejam mata tak nak tengok....adeh!....dalam mulut nie..mmg rasa penuh ngan darah jerrr
tercabut jerrrr gigi tu...fuh! rasa legaaaa sangat....
nurse siap lap lagi darah kat pipi and bawah bibir aku...bayangkan lerr...betapa byknyer darah keluar...hu hu hu hu...

meleleh gark ler air mata menahan sakit walaupun dah kena biuss.....
nie ler pengalaman 1st time cabut gigi.....cabut cara paksaan....
tobat dah tak nak cabut gigi lagi...nak2 gigi geraham....

Doc bagi MC sehari je pun...ngan 4 biji panadol....
4 biji tu....settle dlm masa sehari jer pun.....


seminggu ler lepas cabut aku tak leh nak makan benda keras2...hari2 dok makan bubur...
tak pun roti cicah milo.........

nie pun still menanggung sakit lagi coz' gigi sebelah gigi yang di cabut hari tu...cam goyang...
maybe terlanggar kot masa proses nak mencabut hari tu....
nak kunyah makanan pun kena setting bebetul...silap setting...dia punya sakit...rasa cam nak tamparrr orang jerrrr....hu hu hu...



hari Sabtu......petang tak tahu nak gi mana....en Laling hubby ada kerja..
maka dua beranak buat kerja ke UO.....bawa Batrice main-main kat FunFun land...
bayar RM8....hah!..main ler puas2 dalam tu selama sejam...


macam-macam ada...IPAD pun ada gark dlm tu.....
bilik movie....
drawing room....
semua ada ler....
so..memana mak bapak yang nak gi shopping kat UO tu....leh tinggalkan anak kat sini....sejam - RM8....kalau 2 - 3 jam aku tak sure plak package dia camner....


dah penat main......bawa dah kecik tu makan KFC plak...mak pandang jer lah..
nak mengunyah tak boleh kan...


tu jer lah citer sepanjang blog bersawang nie
maaf lah yerk....


2-3 hari lagi nak raya haji plakk

 

7 comments:

norhidana said...

alah sian nengok muke kwn aku ngn mata berair pas kene cabut gg... tgk si batrice sengih je kene cbt gg hehehe...

Lynn Hamzah said...

paling ngeri bila nak jumpa doc gigi...huhuhuh...x sanggup zana oooiii...

sW33tdARLiNG said...

citer sakit gigi yang paling tak boleh tahan.. huhuhu

lieyalatif said...

pandai ko jahit zana...cantik plak bile dah tukar2....kan? nampak mcm baru.....betul koo beli kan reseller mampus cekik darah....

dah tanggal dah gigi anak dare tu yeak....bagus batrice berani ...tak takut pun kene cabut gigi....korang berjemaah plak yeak cabut gigi....

Lily@MamaZaraZareef said...

adoiiii..cabut gigi geraham mmg sakit giler kannnnnn..dh pernah experience jugak dah..wuwuwu

nway, lawa tudung..kira pmeinat setia fareeda jugak lah ni snggup beli brooch semata..hihi

Sidratul Muntaha said...

tobat nak cabut gigi lagi..
cukup sudah..cukup smpai disini saja..
ahahhaa

rohayu osman said...

salam kenal.. already follow. jgn lupe follow me back.. adeh.. macam sakit je kan ! dulu kecik2 time last cabut gigi.. nie dah tua nie terase takut jugak nk cabut..