Followers

Thursday, November 1, 2012

Echa, Aiman & Nurin

apa nak jadi ler mama Batrice nie yerk
makin berkurun nak tunggu dia update blog.....
mood asyik ke laut jer nak menulis sekarang nie....

takpe..kasi panas dulu....

Meh citer pasal anak sedara i yang dua orang nie....
anak adik lelaki zana...

si Abang dah nak masuk 2 tahun bulan 12 nie genap ler Abg Maman 2 tahun....tp cerdik yang amat....
badan makin bulatt......takpe..mak long suka coz' sedap nak gomol-gomol...
Kesayangan "kak Jijah" dia even dia selalu buli kak echa.....ha ha ha....mentang2 dia sorang boy kan......
kak echa pun redha jerr demi adik maman tersayang.


Bab bergambar....dah boleh sama level ngan kak echa
pantang sua phone nak ambil gambar dia...laju jer dia posing
pastu sibuk kedek2 datang balik kat kita sebab dia sibuk nak tengok gambar dia.....
kaki posing gark....haih!......bakat sapa ler tu kan....

suka bila dgr dia ajuk ckp "Nada-nada Cinta"..
kita cakap "nada-nada...." laju jer dia sambung cakap "cinta"
comel ok...rasa cam nak geget2 jer mulut dia tu...

bab mengeja plak...
kita eja...dia bunyikan....
contoh
kita sebut
'A' ..aaa 'YAM'..yam.....laju dia bunyikan AYAM
tu sebab ckp Abg Maman nie cerdik...
byk gark ler word yang dia dah boleh bunyikan bila kita eja
"NENEK""ATUK""UMI""ABAH""ABANG""ADIK"
bunyi tak pelat plak tu.....cuma bunyi tu comel arr coz' dia sebut laju-laju....
lenkali balik tenggaroh nak rakam ler Abg Maman mengeja...


yang nie plak adik Nurin....baru 2 bulan lebih.....
1st balik masa raya hari tu....halus jerrr....
sekali mak long dia balik  raya haji hari tu...kus semangat....
bulat kemain...makin comel...rambut makin lebat.....makin tinggi....kalau pangku tu kaki dia mmg dah terjulur2....tak padan ngan baru 2 bulan.....berat dah 6kg lebih.......
nak pegang pun best jer...nak gomol2 lagi lerr......terbaikkk betul adik Nurin nie...


antara buah hati pengarang jantung zana
bab sayang adik....kak echa memang pemenang......pastu nanti bila dia bosan main sorang-sorang kat rumah
start ler dia bebel "naper ler echa takde adik beradik"...sentap mak ko dengar kan...
xde rezeki lgi ler sayang......
kesian kan anak dara tu....tapi nak buat camner....rezeki takde lagi....
takpelah...kita tumpang kasih ngan adik maman and nurin dulu yerk...


 

2 comments:

Lynn Hamzah said...

huhuhuhu...sedih dgr batrice ckp mcm tu...kak lynn doakan ada rezeki ko nak dapat baby yer zana...

Azueriena Norash said...

alahaiii...ciann yerrr eicha nak adikk...nak wat camner kann xder rezeki lagi...samalah ngan k.azue...ader sorg jerk nureen tuu buat penemannn....alhamdulillah...ader jugak penyambung warisan kiter kann zana...