Followers

Monday, October 1, 2012

Short Trip : Port Dickson

Bertolak dari Kluang hari Sabtu Ahad dah balik semula
ke PD coz' adik ipar Zana dpt outing keluar dari PUSASDA...so, my MIL ajak ler jumpa dia kat sana...
adik ipar Zana pun dapat keluar tu hari Ahad...so, hari Sabtu we'll lepak2 jer kat dalam bilik hotel..

Check in kat Tiara Beach Resort...harga mahal tapi rasa tak berbaloi ngan condition hotel tersebut...nasib baik ler ada water park untuk bebudak mandi...terubat ler sikit....

Kami ambil bilik Family Suite harga RM428 include b/fast utk 4 orang dan past ke Waterpark untuk 6 orang....1st day tu cuma guna 2 pas jerrr......pembaziran kan.....2nd day tu baru ler guna 5 pas....1 pas x guna coz' FIL tak turun......pagi ahad tu dapat ler adik ipar Zana berendam dalam 2 jam gitew coz' ambil dia pun dah lewat...pukul 10 lebih baru sampai hotel balik.....Zana n Co tak ikut ambil dia kat PUSASDA..maka Batrice memang puas main air ler hari ahad tu

Pemandangan from our room......cun kan..nasib baik ambil waterpark view...kalau ambil country view....mengadap ler semak samun yang ada tu.......nie tengok pemandangan cun macam nie...terubat sikit hati nie.......


nie review ikhlas Zana as customer yerk....

1) Bilik ranking tu boleh ler bagi 5/10....selesa memang selesa..cuma tahap kebersihan, keselamatan dan penyelenggaraan sangat poor....

see...dinding yang kat tingkat hall....cat terkopek2 macam nie pun pihak pengurusan tak ambil tindakan utk cat balik semula.....


kami ambil Apartment 2 bedroom....master bedroom.....comel jer pun...katil selesa....cuma kebersihan sangat ler tidak selesa...see....dinding bilik pun ada gark yang terkopak tu....habuk jangan cerita ler....at least...even bilik tak berapa nak cantik...tahap kebersihan tu di jaga...kira customer puas hati ler jugak...


master bedroom punya toilet.....ada 2 toilet...1 lagi kat luar......sama jer pun keadaannya...
sinki tu kedudukan adalah senget yerk....ntah bila-bila masa jer boleh roboh kalau salah caranya....
tekanan air slow...sampaikan nak mandi tu terpaksa melutut lerrr...gara2 shower keluar air menitik2 jer kekdahnya...padahal dah pusing habis dah tu.....tu belum lagi..pemegang shower tu patah......tak leh nak gantung shower tu..penat ler laki bini nak adjusted kedudukan shower tu nak kasi air tu kena kat badan...


the hall....so- so jerr...sesuai ler kot....kalau nak bersofa lembut bagai..nak berkarpet bagai......tak sesuai coz' lepas main2 air kat bawah..lencun2 naik bilik...


2nd room.....2 double single bed.....


nasib baik lerrr....MIL siap masak bagai sebelum pergi tu....
so.....lepas masuk bilik campak barang apaa yang ada....terus memasing duduk kat meja...buka  tepin...siap nasi pun still dalam periuk lagi.....senyap memasing menikmati makanan yang di bawa.....ha ha ha......


so..rank boleh bagi dlm 5/10 jerrr

 

3 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

alahai siannya zana dpt bilik camtu. akak haritu book bilik murah jugak. untuk standard room je tau.. Rm250 kalau tak silap. tp masa check in depa tukar jadi family room .. (tak tau kenapa)ada 1 katil queen, 2 katil single, bilik jadi luas .. dapat 6 wrisband (patutnya 4 je la kan).. alhamdulillah berlebih la plak.. tp masa tu kak mimi bawak bibik so mmg jimat sangat.. bilik pun ok tak banyak kerosakan.. tp kak mimi tak amik breakfast la.. bawak stok makanan je untuk breakfast..

~aYu~ said...

sy penah gi sini amik 2 bilik. dapat tingkat tinggi pulak tu. mmg dinding kotor sana sini. swimming pool mmg best. tp, rasanya dah taknak ke sini lagi kot. cukupla sekali.

Rasp said...

mmg frust lah sis kalo kita bayar agak mahal rege bilik tu...
tup tup bilik kurang memuaskan....
sib baik view dia ohsem....
kalo dak mau bertambah sakit hatinya...