Followers

Wednesday, November 28, 2012

Langkawi Trip 2012 - 1st day

Unplan holiday
last minit kawan office offer ikut trip gi Langkawi coz' ada kosong katanya...
he he he....maka dapat ler kami cuti2 ke Langkawi
and yang bestnyer...seat ada lebih...maka leh ajak geng bahagian pentadbiran sorang lagi..he he he
yelah..yg lain uniform...sat lagi den terkulat2 plak dlm bas kan...

tripkali nie en Papa dapat ngikut and rela hati nak ikut...ha ha ha...harus ler bawa badang perkasa kan kalau gi Langkawi...kalau tak, sapa nak tolong hangkut hasil lontaran kat sana.....walaupun en badang perkasa saya comel jer...tp boleh lerrr.....

Bertolak from Simpang Renggam pukul 5 petang...naik bas jabatan....penuh 1 bas takde seat kosong pun....sakan orang2 PSR nak melontar kat Langkawi yerk....

Sampai ke Kuala Perlis dalam pukul 5 pagi giteww......solat subuh kat masjid sebelah jeti tu...then pukul 7 masuk ferry....keh keh keh keh...pakat masuk Langkawi semua tak mandi........



Last pergi Langkawi tahun 2009 rasanya...gi ngan kawan2 hubby...time tu Batrice pun kecik lagi...rambut still jarang2 ha ha ha ha.....this time dah ala2 anak dara.....rasanya Ferry kali nie besar sikit dari pergi dulu.....seat 3 row.... 3+4+3.....group we'll duduk 1 row semua....senang nak keluar secara berjemaah nanti dari Ferry.


fuh! ...nampak sangat mata ku yang rabak coz' tak cukup tido tu.....anak dara tu tak kira pukul berapa....tetap maintain senyum.....dia puas tido dalam bas cam tido kat rumah.....



sampai Langkawi dalam pukul 8.15 lebih kurang....
breakfast dulu kat kedai mamak cekik darah kat jetty langkawi tu......
huh! udah ler self services......makan amik sendiri...minum tuang sendiri.....tinggal tak angkat pinggan cawan gi sinki jer...harga mencekik darah...ambil mee goreng sepinggan + ayam masak merah seketul..hubby makan roti telur + 2 air teh = RM14 lebih......tensi jer mak..pepagi dah kena pancung kepala...

Lepas breakfast......ambil kereta....gerak ke hotel....
patut follow kereta ketua rombongan...tp biasalah , kami nie degil. Gerak sendiri konon2 tahu jalan...last2 sesat barat sampai dah nak sampai ke Pantai Cenang......resortnyer kat area Kuah jer pun....

Pukul 10 lebih sampai hotel...tak boleh nak check in lagi...coz' check in kul 12....termanggu ler memasing kat lobby........ngan ngantuknya.......sabar jer lah aku kan......tp tu biasalah kan......no hal lah.

Dapat masuk bilik.....terus cari toilet nak mandi...fuh legaaaaaaaaaaaa
en Papa dah selamat sambung tidur.....anak dara aku dah start aktif...mak dia lepas mandi pun ngantuk balik.....last2 mama papa tido, Batrice layan feel sorang2 ngadap tv....keh keh keh....kejut suruh buat susu dia pun, aku bangun sambil pejam mata.......ngantukk oooooooo

Dalam pukul 3 mcm tu baru ler keluar cari makan....dah freshhh....baru leh senyum
ahaks..


So, kat sana kami stay kat Twin Peak Resort - rate bilik dalam RM100 rasanya...
bilik ok....selesa......ala2 chalet giteww......ok lerr
kereta plak kami sewa kereta Mazda2......ha ha ha..tak nak kalah....sesekali nak gark drive keta bestkan....rate sewa sehari RM100. Condition kereta : tip top. Bersih and baru........


en Papa saya dok berangan nak bawa balik Ducati tu.....


Lunch 1st day tu kat Pak Ya Nasi Ayam...dah pusing habis keliling kat pekan kuah tu...tak tahu nak makan kat mana...yelah dah pukul 3 lebih.....mana ada gerai nasi campur buka lagi kan......nasi ayam pun nasi ayam lerrrrrr....


anak dara kelaparan.......fuh! tengok ABC kat atas nun rasa cam nak ABC tu lagi jerrr.....
ok ler kat sini.....boleh tahan cuma sos kicap utk ayam tu masin sangat.......yang lain ok....harga pun ok...and yang penting, portion ayam tu besar gark ler..


Lepas makan....we'll ke Underwater World Langkawi
Tiket masuk : Dewasa = RM28 kanak2 : RM18
dulu dah pernah masuk....tp time tu kan Batrice kecik lagi...so, kali nie dia dah besar ngan harapan dia akan enjoy.  Hurm..nan ada....biasa2 jer bagi dia.....tp dia syok tengok sea lion dok berguling2 dalam air....yang lain tu....ala2 biasa bagi dia...mama dia yang excited terlebih...







Untuk dinner.....en Papa dah google tempat makan best....kita makan western plak.....
try kat EE Burger....memang terbaeeekkk lerr...
pusing berkali-kali...tak nampak2 gark si EE Burger tu......
last2 ntah pusing kali keberapa dah...time tu dah nekad...kot2 tak jumpa gark...memang redha jer lah makan kat mana-mana gerai yang berdekatan ngan kami....

Sekali....tu dia......baru nampak.....padahal tempat tu dah pusing dekat 3-4 kali gark...
camner leh tak nampak....dia nyorok...

EE Burger nie kat area kawasan gerai melayu.....
camner nak citer yerk...if dari Pekan Kuah...lepas traffic lite yang bernombor...belah kiri....
traffice lite yang depannya ada pokok besar....he he he...
ala...kawasan situ kalau malam memang meriah...dia ada dua kawasan....1st kawasan gerai melayu...depan sikit kawasan gerai cina....kalau jumpa restoran Pak Chat or Restoran koboi...hah! kat belakang situ ler...

Menu...macam2 ada....



oh! rantai nie aku buat kat dalam Under Water World tu..
RM17 jerrrr......comel kan.....


tu dia...CHICKEN Chop en Papa dah sampai


time makanan sampai..Batrice dah ketiduran....kepenatan....dah tak heran dah dia time nie...
kejut nak balik pun dah tak sedar.....berdukung ler masuk kereta.....
dah ler berat dah 22kg...pengsan papa kamu yang comel tu...



nie plak my order...nak order Lamb Chop dah habis
dapat Lamb Burger nie pun dah syukurrr
sedapppppp


yang nie plak...pn Nadia Rais punya......kemain tinggi burger dia kan..
special menu kat EE burger.
pun terbaeeekkkkk


Wattamat citer 1st day kat Langkawi
ingat nak settlekan dalam 1 entry jer...tp gambar banyak kemain
esok sambung lagi ler citer utk 2nd day yerk....
full day kami kat sana

12 comments:

Jasfyra said...

syoknya langkawi...terbayang2 area sana..cpt update hari ke2 plak :)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

bestnya pi langkawi. haritu akak pi sebab kursus, tak sesyok jalan dngan family.

kalau pi langkawi rata2 mesti makan EE burger ni kan.. kene cuba jugak la kalau sampai langkawi satu hari nanti

atty's said...

salam zana..
langkawi salah satu tmpt yg besh kalo gie.

kty insyallah january ni kalo takde apa aral..sampai lagi buat kali 3..

kty dulu penah gak stay kt twin peak tu,.

bilik semua okeh..tp masa tu kitaorg problem ngn aircond..tak sejuk..

yg lain2 memuaskan ati.

Daddy Ziyyad said...

saya dah dekat 6 tahun kot tak ke langkawi..

-naik kabel car tak?

- sedekah duit kat Hj Ismail group tak? ekekekekeke

beger bakar ke tu?

Lynn Hamzah said...

seronoknya ko zana dapat gie langkawi...akak dah lama x pergi langkawi dgn family...thn depan leh la pergi...

Anonymous said...

[url=http://www.chanel-newzealand.com]chanel nz[/url]
[url=http://www.supra-shoesnz.net]supra shoes[/url]
[url=http://www.supra-shoesnz.net]supra shoes[/url]
[url=http://www.supra-shoesnz.net]supra shoes[/url]
[url=http://www.chanel-newzealand.com]chanel nz[/url]
[url=http://www.chanel-newzealand.com]chanel nz[/url]
[url=http://oakleysunglasses-australia.org]oakley australia[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com]http://www.giubbotti-moncleroutlet.com[/url]
[url=http://www.nbajerseys-australia.net]jerseys[/url]

Nana said...

kt jeti kuah tu apa je yg tak mahai seme cekik darah

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhhh ke langkawi ko yeak cik puan zana...aku suke2....bestnye dpt soping pinggan mangkuk...aku skrang ni tgk mengumpul tefal...alangkah bestnye dpt gi langkawi oittt...

koooo beriya si batrice tdo kat meja makan tu...mmg penat betul hah tuh....comel jek....tapi batrice tak byk karenah seronok di bawak berjalan kan....

wey burger ko tu buat aku lapo...lagi2 lamb...mmg favy aku tuh!!

Cik Nurul Pinky said...

bestnya..ari tu nurul g balik hari je so tak best lah sebab banyak kawasan tak sempat dijajah hehehe

CuTeMiUt78 said...

wah bestnya g langkawi...

ALoNa CintamaniszLite said...

Hmm..kalo ke Langkawi mmg tak sah kalo memalam tak gi makan kat EE burger ni. Walaupun nama kedai mcm jual burger aje..tp kat situ pun ada jual makanan lain jugak. Kalo nk makan nasik leh oder nasik, kalo nk roti canai pun ada...(tapi tak tau ler skang...hhe..thun lepas ada lagi roti canai, ehe)

Sian tgk batrice tertido tunggu oder makan nk sampai...mmm

aizu's life said...

cam best je.. ank dara tu pn kemain lg posing :)
insyaallah kami akan ke langkawi, coti2 nesia bln 1 nnt.. makin x sabooo rasenye nk g