Followers

Tuesday, December 4, 2012

2nd Day - Trip to Langkawi

2nd day di Langkawi...kira full day lerr...dari pagi sampai kemalam
seawal pukul 8 dah siap2...cuaca pagi tu best...nasib baik tak hujan rintik2 coz' last day tu...
pagi seawal pukul 7.30 hujan lebat..nasib baik ler last day..kalau hari bershopping..nangis ooo

Before keluar breakfast...sempat ler posing2 dulu dpn bilik..




we'll bersarapan kat gerai yang sederet ngan hotel...sapa2 duduk kat Twin Peak nie...tahu kot....lepas simpang nak ke pasar basah..kat sebelah tu ada gerai makan.....macam-macam ada even hari masih awal lagi....udang, ayam, ikan, sotong sumer dah ada....murah and yang penting sedap.


1st destinasi.....ke Bukit Mat Cincang..nak naik Cable Car
so...before sampai tu..sempat singgah kat parking boat mewah nie
kira salah satu tempat berposing WAJIB kalau sampai Langkawi kan...
he he he..rugi sapa-sapa tak singgah sini utk berposing...
mak ambil kesempatan ler berposing...







apsal gambar basuh tangan pun masuk sini...he he he
tangan anak dara tu kena cat.....pagar2 kat tepi tu cat tak kering lagi
anak dara nie biasa ler...gelabah lebih kan...
terang2 dah ingatkan pun tetap tangan dia gatal nak pegang pagar tu..
nasib ler boleh hilang kan..


Wokeh....Cable Car Mat Chincang....
hari biasa pun....kus semangat umat manusia
beratur almost sejam gark ler....
tu hari2 biasa...bayangkan kalau hari cuti..mau 2 jam kot beratur...tp nasib baik ler line laju..kalau cam semut....mmg bisa buat angin kus -kus ler....
udah ler panasssss



anak dara nie takut....tu yang kemain kepit lengan mama dia..





From Cable Car...pergi makam mahsuri plak
dah banyak berubah.....now, masuk2 lepas bayar tiket tu terus bangunan...ada air cond...
siap didendangkan ngan music gamelan secara live
dah ada muzium mahsuri kat situ....





balik dari Makam MAhsuri terus ke Idaman Suri
sessi menghabiskan duit...meroyan memasing kat situ...
fuh!....nasib baik memikirkan camner nak bawa barang bebanyakkan..kalau tak fikir..harus lagi banyak aku shopping...
 

10 comments:

atty's said...

batrice takut ye..cantik seluar kaler merah

Daddy Ziyyad said...

Dah lama betul saya tak ke Langkawi...last pergi zaman takde lagi cable car tu! hahahaha

Nana said...

tobat rasa naik cable car
xnaik dah kot klw g langkawi hehee

Rasp said...

batrice nie memang best...
pandai posing...
suka i tengok her pics...
ikut pe'el mama dia lah tu pandai posing heheheheeh

dah lama i dok kepingin nak ke langkawi ni lagi sis...
nie tambah tengok your pics lagik lah tambah keinginan tu...

Lynn Hamzah said...

kak lynn x pernah naik lagi cable car tu...takut gayat jer...huhuhu...

Hirda Ibrahim said...

cable car tu semedang penuh umat manusia. aku hari tu dh naik. kira oklah tu. tak naik dah pasni if pi LGK. kikiki

oh batrice makin terserlah ayumu now.

Emy Omar said...

Akak pegi dulu Zana,cable car tu beratur mcm huruf S tu sejak dari depan kaunter kat bawah tu lagi ha..pitam rasa.Next visit x nak naik dah sebab bdk2 ni semua dah merasa naik atas tu

onniesham said...

huihh lamanya beratur nk naik cable car. mujur time aku pi dlu xyah beratur.. terus dpt naik je. brjalan musim cuti skolah mcm ni ler... rmai sgt org.

rindunya kt langkawi (rindu nk shopping cekelat ngan pinggan mangkuk)

onniesham said...

huihh lamanya beratur nk naik cable car. mujur time aku pi dlu xyah beratur.. terus dpt naik je. brjalan musim cuti skolah mcm ni ler... rmai sgt org.

rindunya kt langkawi (rindu nk shopping cekelat ngan pinggan mangkuk)

lieyalatif said...

best nye zana...dah lame aku tak ke langkawi nie...aku plan nak bawak mak abah aku gi...nak belanje naik flight katenyer heheheehe....

teruja lak tgk pic ko...lagi2 si batrice cute tu k emain lagi haaa hepi....

btw, cantik baju n tudung ko...i like!!