Followers

Friday, December 14, 2012

Cuti Sekolah = Kenduri Kawen

cam biasa ler...kalau dah kata cuti sekolah
start ler majlis kahwen kan... sama cam keluarga belah my mum gark ler...
2 orang sepupu aku naik pelamin. dah sampai seru katanya...

1st - Nor a.k.a Nor Fadilla....anak pak long belah my mum...
sebaya ngan Zana....Selamat Pengantin Baru..
Majlis on 25/11/2012......


dapat orang Ganu kita......alhamulillah.....selesai sudah.....


tema merah putih...gojes kan......untung kawen sekarang camnie ler....pelamin macam-macam pattern...baju mcm2 design...tu belum lagi souvenier, bunga telur, kad jemputan.....sediakan ongkosnyer ajerrr...


cam biasa gark....time2 kenduri nie ler sepupu sepapat, anak sedara makcik pakcik berkumpul...meriah sangat-sangat

anak-anak kemain happy dpt main kat pelamin sementara pengantin tak sampai lagi......si Dannay anak sepupu yang duduk Kulai siap tawaf atas pelamin masa pengantin pompuan dah stand by nak tunggu pengantin lelaki masuk....keh keh keh.....kakak Batrice, aiman and ayyunie plak standby kat tangga nak collect tol...orang johor ler katanyerrr


sepupu sepapat makcik pakcik yang lain berkumpul kat luar.....borak2...gelak2.....
ha haha....lepas pengantin settle makan berdamai..turn kitaorg plak settlekan lauk pauk pengantin yang tak habis........


menyelit jap....bergambar ngan Balqish a.k.a Kajol..naper KAJOL? kena tanya atuk dia...den tak tahu naper....ha ha ha....anak dara tu tengah mencari akal...memacam dia buat...tu yang geram tu...


2nd - Ika a.k.a anak pak ngah....dapat orang sekampung.......dekat jer pun
Selamat Pengantin Baru Ika n Iwan...
Tema : Putih hitam....udah ler si Ika nie putih cam jepun...pakai hitam lagi lerr...menyerlah terserlah...




anak mak gegerl time ni....siap pakai gown bagai......requested nak buat munge2 kat mata......lantak ler...layan kan jer lah.....
nie masa bebaru sampai...lepas makan..muka ada senyum
tp lepas tu tragedi terjadi...huwaaa....


lepas makan, aku ke dapur tolong my mum and makcik2 buat preparation utk makan berdamai pengantin....anak dara nie plak requested nak apam polka dot....2nd round aku gi ambilkan kat balai....kali ke-3 rupa2 dia gi sendiri ambil kat balai...on the way tu....ntah kaki tersadung batu kot....jatuh kat tanah berbatu....hamik ko...!...meraung ler apa lagi....lutut kiri kanan dah berdarah.......

Adeh!..mak cam nak nangis sekali tengok kaki anakanda berdarah camtu...
cari minyak gamat tak jumpa...biasaler kan bila dah ramai2 camtu...ntah mana dia menyorok.....called en papa, nasib baik en papa kat rumah mak tok...suruh datang bawa minyak gamat.....lepas sapu minyak gamat, Batrice tertido......sian oooo anakanda......

tp lepas tu......lupa dah luka kat kaki dia......


geng2 sepupu lelaki......ntah apa ler korang gossipkan yerk...


cam biasa ler....kat mana2 majlis pun..makcik-makcik aku memang paling havoc........



rombongan pengantin lelaki dah sampai...siap sedia ler memasing kat port nak minta tol...
tol kena lebih-lebih sikit coz' pengantin lelaki sekampung kan.......save duit minyak...jadi tol kena lebih sikit...
amik ko...setiap tmpat ada tol....jenuh wakil pengantin lelaki nak tawar menawar...



dari hari elok cerak sampai ler hujan rerenyai turun...pengantin lelaki stuk kat luar lagi.....jap aku kira ada berapa tol yang kena...1, 2, 3, 4, 5..last sekali tol besar atas pelamin utk mak andam...fuh!


interframe buah hati daku tiga orang nie.....penyeri kalau balik kampung berkumpul beramai2...


with my mum......slim kan...dulu2 my mum pun badan cam Zana gark...tp since 3-4 tahun nie.....my mum dah slim.....agaknya dah tua2 nie selera makan dah makin bekurang kot...nak2 tinggal berdua jer ngan ayah......

ada cam muka my mum tak? takde kan..coz' Zana ikut ayah.....tinggi besar...huwaaaaaaa


nie plak time sessi pembahagian kek yang tak habis di potong dek pengantin....habis dibahagi2kan...tak baik membazirkan...kek 3 tingkat....yang di potong setingkat...so, lagi setingkat sedekah kat sedara mara..


last but not least....bergambar ngan pengantin....paayah tul nak ada gambar sendiri ngan pengantin kan..




to both Nor & Ika

SELAMAT PENGANTIN BARU from along sekeluarga
moga kekal hingga anak cuci dan akhir hayat.

 

3 comments:

Daddy Ziyyad said...

hahahahaha...5-6 tol plaza kena lalu!

Bulan September nanti penuh wad bersalin...:)

norhidana miswan said...

musim cuti sekolah ni lah paling penat n paling seronok... lg2 kalu ramai sedara yg bt keje kawin time cuti sekolah... tawaf jelah kejenyer...

mak ko kecik je ek, cam mak aku... aku nih mmg tak ikut mak pak aku... diaorang kurus2 aku je debaba ahak2

aizu's life said...

tahniah pd pengantin.. tp thn ni kebanyakan wed member2, rmai yg merah :)

sis, blh email sy no supir angga x.. tQ