Followers

Thursday, December 27, 2012

Short Trip : PD (Tamat Latihan Maksu)

Bulan 12.....dari awal sampai ler ke penghujungnya...jalan2 jer kerjanya..
he he he....unplanned punya.....

Alhamdulillah...setelah 6 bulan ...maksu (adik ipar) selamat Tamat Latihan Perajurit Muda
So...16/12 lepas majlis tamat latihannya...maka berduyun2 ler anak beranak meraikan maksu yang telah tamat latihan.

15/12 ....gerak ke PD....MIL, FIL, tunang Maksu and Mak Sal gerak dari Kluang pepagi hari....we'll gerak lambat sikit....tengahari baru gerak...dah settlekan kerja rumah yang ada..coz' balik tu nanti join trip to Alor Setar plak...mana baju tak berbasuh..kena basuh dulu...rumah kena kemas dulu....takde ler sakit kepala nak tinggalkan rumah nanti.

Gini ler keadaan kat dlm kereta...segala mak nenek kasut kalau boleh nak isi....
tu kasut sarung standby utk xtvt yang memerlukan berjalan banyak...he he he...


Baru start perjalanan...hujan lebat turun....masuk highway pun kejap terang kejap mendung, kejap hujan...


Berhenti makan kat RnR Ayer Keroh......mmg rajin berhenti sini kalau arah ke KL, PD....coz' nak makan mozza burger A&W cuma sayang hari tu mesin float rosak...hu hu hu


Singgah jap kat Al Ikhsan....cuci mata....
anak dara dah berkenan ngan kasut pink kaler tu plak....adeh!...nak belikan tak dpt green lite dari en Papa plak.....puas ler merayu...tp kalau dah kata en Papa NO..maka NO ler maknanya...
sorry yerk sayang...next time..


From RnR Ayer Keroh...aku take over drive...en Papa nak membuta.....ha ha ha....kemain duduk belakang siap landing cam atas katil.....
Aku nak drive pun tak concentrate coz' anak dara asyik ler membebel....tanya tu tanya nie..udah ler hujan rintik2...ha ha ha...

Konon stay Corus...rupa2nya tempat lain......
pegawai adik ipar yang uruskan utk sewa bilik/apartment...so, berserah jer lah......
Dapat sewa 2 apartment  : 1 bilik and 2 bilik kat sini....aku pun tak sure apa nama tempat nie....
ikutkan ok...cuma kalau tengok dari luar....bangunan dia agak scary sikit ....coz' tak terjaga....lumut sana sini...cam bangunan kena tinggal......hu hu hu hu.....
tak kisah ler....duduk pun maksu yang bayar...so, kita terima ngan redha......
bilik walaupun tak terjaga....tp tetap bersih...kira ok ler tu...
aircond, tv, water heater semua cukup...siap ada dapur lagi boleh masak....


Sampai2 tengok FIL jer yang ada kat bilik..MIL , tunang maksu and Mak Sal dok pusing PD jalan2...ok ler tu kan.....
apa lagi.....sessi bersantap .....MIL bawa macam2...nasi ayam udang rambutan jambu semua ada...
tinggal makan kasi perabis jer ...
hik hik hik


alhamdulillah.....ramai gark dpt kumpul...
adik beradik hubby sumer dapat datang....cuma Pak Ngah jer balik Muar malam tu tak tunggu majlis esok.....
dapat ler Batrice lepaskan rindu kat Yaya....tu pun memasing berat hati nak lepaskan....nak buat camner
nanti ada rezeki kumpul lagi ...ye tak..


cousin dari KL pun ada turun...
makcik dari JB pun kebetulan hantar cousin belajar kat Poli PD pun ada join sekali.
maka...meriah ler malam kami hari tu...

Pemandangan dari apartment tingkat 12 kami...ewah.!...


....utk citer Tamat Latihan. Kita sambung esok plak yerk
hik hik hik

3 comments:

Jasfyra said...

unplanned pun best..asal dpt jln2 kn zana.hehe.apartmnet mana ni eh?

norhidana miswan said...

selalu yg unplannes la yg best, kn?
biasalah perempuan kan, kalu takde spare kst dlm kete mmg tak sah heheheh

lieyalatif said...

kagum aku maksu batrice minat askar zana..tahniah maksu ...semoga berjaya dlm kerjaya....

tu sonok kalo mak2 ikut sekali ni zana..bab mkn settle semua hahaahaha...kite tinggal nak santap jek kan...best2...mcm mak aku la nie....