Followers

Monday, April 25, 2011

Busuk......

Morninggggggggg

uish.....dah masuk minggu terakhir bulan 4 yerk rupanya.....next week dah bulan 5.....dah almost 1/2 dari tahun 2011 kita jalani.....pejam celik pejam celik......bulan 6...adeh!...cepat sungguh masa berlalu kan....

Haiyaaaa.....pagi nie aku drive pergi office dengan perasaan sakit hati.........tak suka ok...dah ler busuk.....pastu mencemarkan alam lagi ......korang tahu aku meroyan pasal apa nie?

meh tengok...


lori angkat sampah....adeh..gini ler lebih kurang rupabentuknya...

Sepanjang2 aku mengekor belakang vontot lori tu...sepanjang-panjang tu jugak ler sampah berterbangan dari lori tu....plastiknya..kertas nya...mcm2 arrrrrr...........

sesuai ker lori camnie buat angkut sampah erk........bukan makin bersih alam sekitar....makin kotor coz' sampah2 berterbangan dari lori sampah nie........fuh! baunya jangan citer lerr...

kalau korang tak caya..mana2 yang selalu ulang alik jalan simpang renggam - kluang....tu, jalan renggam tu....bertaburan sampah-sampah kat jalan......bukan kerana sikap pengguna jalan raya yang buang sampah merata-rata tp kerana sampah-sampah yang di angkut dengan lori sampah nie....adeh!

bukan sepatutnya sampah-sampah tu di angkat dengan lori yang bertutup tu ker....untuk mengelakkan sampah berterbangan.  Tak faham betul aku tau!


6 comments:

Maya Mayana said...

laa...bukan lori SWM ke?...kena buat aduan ni...pagi2 dh meroyan ye..sabor ae geng..senyum2 selalu bagus utk kesihatan :)

eLYies said...

huhuhuhu...tak sesuai la lori cam gini..lagi penuhkan sampah di tengah jalan..huhuhuhuh

norhidana said...

ptt lah ko meroyan wei, mmg tak sesuai tul lah lori alam flora tuh...
pttnyer kn jenis lori yg cam tertutup tuh... so sampah tak la berterbangan...

apa da... sbr ek ...

Nana said...

astaga..mcm mana diorg bole pakai lori ni angkut sampah
abes la kuar air2 sampah tu meleleh2..
bese klw lori sampah gini hanya angkut bahan2 kering je
mcm sisa2 pokok ke dahan kering ke

rasp said...

isk isk isk...nie lori angkat sampah ke tabur sampah :)

sW33tdARLiNG said...

hahah aaritu ada tweet pasal kena follow belakang lori sampah sepanjang2 traffic yg tgh jem tuu... jem otak!!