Followers

Monday, May 16, 2011

PB or Treadmill yerk!


Tengok orang lain cantik-cantik...badan cutting ala model....dari gemuk leh jadi kurus.....teringin gark aku.  Tapi bila memikirkan harganya tu.....adeh!....fikir 44x pun rasa cam...fuh! tak mampu.....melainkan bayar ansuran....eceh....! still berangan2 aku nie.

Btw....almost terbeli dah before pergi Bandung dulu. Tp ntah camne time tu.....kabar2 angin yang tak menjadi...so, aku cancel ambil dengan my BFF......dlm pada tu......hati nie dok bolak balik gark lagi  nak beli ke tak nak ke tak.....

Makin hari tengok testimoni dari pengguna.....promosi dari pengedar.....fuh!....tak tertahan rasanya hati nie.....and almost nekad before raya aku nak gark beli PB nie.....nak tengok hasilnya mana tahu leh kurus cam dulu and yang penting....ada testimoni dari pengguna lepas pakai PB boleh mengandung...almaklum ler.....aku memang tertunggu2 rezeki yang 1 tu...tp sampai ke sudah nie ler....tak sampai2 lagi rezeki tu...takpe...kita tunggu dan terus menunggu sambil berusaha keras dan berserah padaNYA k.

But.........bila tadi jejalan kat blog kengkawan yang lain. Aku jumpa link about citer pasal PB nie......Adeh! punah harapan aku..........

Nak tahu citer lanjut pasal PB nie boleh ler melancong ke blog Aidid nie yerk.  Walaupun bahasa yang di gunakan tu....ada agak tak lunak di baca....tp apa yang di sampaikan beserta bukti dan fakta......So lepas nie.........tepuk dada, tanya selera. 

*** takpelah....kita kumpul duit beli mesin treadmill jer lah kalau camtu.......kurus secara sihat yerk!



8 comments:

Yu'xan Lee said...

A'aa betul tue lebih baik duit tue guna beli tredmill tau.. cam zura beli rasanya dlm bulan 12 2010 aritu, mmg rasa tak selesa sgt...Skrg lnsg tak pakai dah, simpan dlm lemari jek..., rasa nyesal beli, huhuh...

ZanaNordin said...

Zura - baru lagi if bulan 12 last year...naper tak pakai.....bukan ke selesa dgr citernya pakai PB tu.....tp bila di fikirk2 kan balik....nak kurus bukan senang...yang penting sebenarnya senamaan kan...

ibuayahdamia said...

treadmill lagfi bagus...yg penting konsisten..

Yu'xan Lee said...

Ntah zura mmg tak selesa tetambah ada anak kecik plak kan, bygkan la badan di himpit2 nak bernafas pon susah mmg stress la...
Takder nyer kurus pon, yg pentg kena usaha sendiri jgk, huhuhu....Part yg plg tak best kalo ada certain2 baju cam yg ketat2 mmg tak sesuai la pakai PB tue sbb shape mmg jadi lain mcm ja tetambah benjol 2 button kat belakang tue...

Mama Zharfan said...

me pun sama mcm zana--hampir2 terbeli--nasib baik tak beli :)
kalau teringin sgt nak pakai corset, byk jer yg harga seratus lebih gitu--tak pyhlah wasting money kat MLM scam ni :) semua org pun nak kurus--tp rasanya tak de short cut melainkan jaga mkn+exercise :)

ieda said...

yezza dikkk .. kurus secara sihat tuu yg penting .. kalau pakai PB nie ermmm entahlah so far akak banyak dgr preview yg ok je .. x tahulah ada yg x eloknya uhuu

cek puas2 tau ..

An Aspiring Writer said...

halu tuan rumah,

saya tertarik dengan tajuk entry puan kali ni..pb or treadmill? fyi, saya dealer pb and saya juga believer treadmill. mintak permission untuk share experience saya kat sini ya tuan rumah :)

sebelum saya jadi dealer pb, saya semangat pegi gim untuk kuruskan badan. saya ingat lagi 3 bulan berturut2, lepas kerja saya spend 2jam kat gim- satu jam kardio and satu jam lagi buat weight training or stretching. mmg saya mabuk exercise waktu tu, best sgt dapat naikkan stamina, and target kardio meningkat dari hari ke hari. i feel better, less moody and apa jua masalah kat tempat keje hilang, diganti dengan rasa feel good lepas a good exercise.

saya jugak jaga makan, portion saya kurangkan, kurangkan yang jahat2 tu- minyak, lemak, dll- pendek kata, pemakanan yg sihat lah. saya optimis- dengan semua benda yg saya amalkan ni, mesti saya akan lose weight.

hakikatnya saya tak lose weight pun. 3 bulan hardcore exercise, jaga makan, weight saya masuk maintenance mode shj. kesimpulannya- semangat kena kuat nak lose weight yg signifikan, and 3 months is obviously not enough for my body to do wonders.

saya dan suami pun berangan jugak nak beli treadmill reebok yg 6k tu. ada personal trainer program dalam tu, so bagus utk amatur yg tak de background training. tapi saya tak nak swipe credit card, and nak burn cash sekali go mmg tak la melainkan mmg ada money to burn. :)

so berbalik pada topik tuan rumah, kalau saya lah, i'd go for both! PB AND treadmill- why not?! now i am currently pregnant, but once i hit the gym once more, ill definitely hit the gym with the PB on!

p/s: sorry komen pjg pulak hihi

Ciklinn said...

pada besan.... aku ada dua2.... pada aku elok kau kuruskan badan dulu dgn treadmill.... pastu kasi mantap dgn PB.. sbb sayang nak beli PB saiz besar.... then sepjg aku guna PB.. dia tidak menguruskan pun melainkan ko diet dan PB bantu utk shape bdn tu.....