Followers

Thursday, January 12, 2012

Bakal Junior Masterchef a.k.a Tukang Sibuk

yeeee.......cuti minggu lepas berjaya untuk memerapkan diri kat rumah
Keluar pun hanya untuk beli bahan mentah untuk masak..
since en laling hubby busy siapkan projek dia.......coz' dateline adalah sehingga raya cina...maka no plan ke mana-mana...
lagipun dah letih badan nie...tiap2 minggu ada jer plan mengejut.....
tu yang merehatkan badan sepuas2nya kat rumah

Dah tak keluar tu kan...maka kena lah masakkan...kalau tak harus kebulur orang2 yang kat rumah tu...esp budak kecik sorang nie..

Dari start keluar pergi Econ Save dah bising2 kat aku kata nak tolong aku masak nanti...
suka hati ko ler nak........

Aku sibuk potong ayam potong bawang potong sayur....aku campak kat dia 2 batang kacang panjang...haaaa...buat ler apa yang ko nak buat...janji diam.

See...gigih anak dara aku siang sayur kengkononnya.....


korang tak geram ke tengok jari bulat2 dia tu...tiap2 hari jadi mangsa gigit aku....


dia nak tolong lebih2...aku malas nak layan
sibuk nak join aku mengacau lauk kat atas kuali panas...
baik tak yah.....potong jer lah sayur tu jadi apa pun tak kisah


Beria2 kan...
agak2 kalau di asah bakat nie...leh lawan Junior Masterchef tak?
keh keh keh keh

Serius...aku kagum giler ngan bebudak yang masuk Junior Masterchef tu..
aku pun tak reti nak masak macam tu.....
nie presentation memasing dah ala2 hotel 5 star giteww..
kagummmm mak tau!

10 comments:

Lynn Hamzah said...

wah rajinya dia...kalau diasah tentu boleh la zana...hehehehe...

rasp said...

insyaAllah kalo diasah boleh kot...
i pun kagum tengok the Juniors memasak...
tapi sis, seriau plak tengok batrice pegang pisau tu :)

Neeza.Areef said...

best dah kagum tk jr masterchef tu..cpt pick up diorg tuh

alalalal..pkai pisau btl2 ke tuu...hati2 batrice

lieyalatif said...

alahai cayang aunty ni ...kemain lagi sibuk nak tlg kat dapur yeak....pandai tu pegang pisau.....

aku pun same laa zana, selalu anak dare aku nak mengaco....selalu aku bagi bawang putih jek suruh dieorg kopek hahaahah......

sW33tdARLiNG said...

teruskan kerajenan anda yaaa, batrice... kalau mama sakit, awak ganti mama masak yaa

KSWSK said...

lau nak asah bakat bebudak msk, kita ni kena buang jejauh perasaan seriau takut bebudak tu terpotong jari time bt upacara potong memotong

wanie said...

rajin si batrice tolong mama masak ye...pandai dia potong kacang tu

si irfan pun suka bab masak2..mmg rajin dia tolong kat dapur..irfan suka main masak2 ngan adik dia..

CuTeMiUt78 said...

wah kemain rajin tlg ibu dia memasak.. bagus2... semoga kerajinan tu hingga ke beso.. insyallah

norhidana said...

anak dara msti lah minat nk tlg mak nyer msk kan hehehe... tp aku seriau nengok batrice pegang pisau tu... ooooouuuu..seram cik oi

aku pun tabik tul ngn bdk junior masterchef australia tuh,kadang nengok kalah bdk masterchef melesia ko... ish sedangkn sekolah rendah sume tu umurnyer...

MAYA said...

wahhh..rajin..hehe

suka tgk body batrice yg bambam.. sedap je.. anak aku kurus gilerrrrrrrrrrrr.. zana bg batrice mkn ape ek?? :)