Followers

Tuesday, February 21, 2012

Monyet2 di Tanjung Emas, Muar

Uishh...lama tul nak cari idea utk bebelan entry nie..
but...idea tak datang2 gark...so korang layan kan jer lah yerk pic2 yang ada nie

Sapa duduk Muar sure tahu tempat nie kat mana kan?
Tanjung Emas.....salah 1 tempat menarik gark nie kalau ke Muar...byk aktiviti boleh buat kat sini especially bila bersama keluarga....salah satu nyer.....layan monyet liar nie.

Aku siap buat interview ngan Uncle nie...
every weekend memang dia akan datang sini bawa 1 balang kacang tanah


Kerjanya....bagi kat monyet2 tu makan
tp yang bebetul buat aku teruja coz' even monyet2 tu adalah monyet liar....tp mereka sangat jinak...
see...Batrice pun sampai berani duduk dekat2 ngan monyet nie tau...



Uncle tu pun bagi kacang tu kat monyet2 tu bukan main campak2 tau
tapi monyet2 tu siap ambil dari tangan lagi
aku try....mmg jinak lerrrr





Walaupun ada arahan dari YDP yang menyatakan  DI LARANG MEMBERI MAKANAN KEPADA MONYET...


tapi hakikatnya.


Ramai yang datang sini dengan tujuan nak memberi monyet2 nie semua makan...
kiranya sebagai 1 tarikan ke tempat sini....
he he he......
maybe kalau di fikir dari segi logik...YDP melarang bagi monyet2 nie makan untuk mengelakkan tempat nie kotor or maybe utk mengelakkan lebih banyak monyet berkeliaran kat sini.....

hik hik hik ....
tengah dok jalan2...sekali sekor monyet nie siap sekodeng baju MIL aku lagi...
naik pecah perut we'll ketawa...



dan lagi.....aku pun jadi mangsa
he he he...kemain tengah setting nak berposing berdua ngan Batrice berlatar belakangkan pokok2 tu kengkononnya..
tetiba aku rasa ada benda meraba2 kat belakang2 aku...
cisss....rupanya si gatal nie....


tu sebab aku kata monyet2 kat sini jinak2...
so far sepanjang aku kat situ takde nampak lagi ler dia nak mengeget2 orang kerr...kejar orang ker....
ada takde dia buat muka kesian minta makanan cam pic sekor kat bawah nie..


tengok muka pun tak sampai hati...

MIL & FIL aku siap pegang2 lagi


jom layan pic2 monyet nie...
saja asah bakat...ewahhh!




my photographer cilik pun sibuk asah bakat gark tu..

10 comments:

Neeza.Areef said...

aku penah pg situ..tp siyes aku x bani nk trn dekat2..duk dlm keta jek..dasar penakut kan..

Lily@MamaZaraZareef said...

ooo..jinak2 ker monyet kat sana..pernah singgah 2 tahun lepas ngan keluarga mentua..tp serius tkt sbb tgk diorang mcm banyak sgt..ingat garang..hehehe

nway, so cute lah sume monyet2 ni..paling suke gmbar monyet yg dukung anak die tuh..cumel..=p

norhidana said...

baiknyer uncle tuh siap bg monyet tu mkn kacang selalu2...
heheheh... dia nk minat ngn baju mil ko tuh... lawo katanyer kot hehehe...

kire jinak gk lah monyet2 tuh,kalu tak mau dh di ggt ke di kejor org kn..
tak tahan tul yg muke kesian tuh... baik je lak tu time ko amik gmbr dia... pandai enteprem

ieda said...

zanaaaaaaaa
lamanyaaaa x singgah sini huhuh
sebukk no akak nie dikk

dikk akak kalau balik kg selalu singgah sini dik
kami duk muar jugak .. anak2 cukup suke tmpt nie .. nak2 tgk monyet yg boleh dikatakan jinak kan
tapi still bahaya ..
ekekek lucu tgk MIL & FIL zana tuu .. seram jeee ;)

Jasfyra said...

comel muka ko ngan batrice time kena raba tu..haha

Mamamya said...

dah lama akak x pi tg.emas ni zana..dulu2 masa makcik akak dok muo ni ada lah sesekali pegi itu pun zaman sek ren dulu...mesti dah makin cantik kan...

iskhh...klu akak mmg x berani dekat lah..wlu pun monyet2 tu jinak..huhuuu penakut!

akiratoriza said...

boleh ajak adam g tgk monyet kat situ lh yek... slalu jmpa monyet kat jalan nak lek tgrh dari kota..

Maya Mayana said...

aku seram sebab monyet kat situ over...

tp ada baca monyet2 bndar ada HIV, kat Muar tu tk sure tp tkde keberanian la nk pegang2 gitu...


suka la monyet tu ari dpt raba ko sefamily yerk? haha...

tiba2 nmpak hemsem plak si gatal ni bila dibokehkan..hehe

ct rahani said...

nampak jinak monyet2 ni sumer.. suka tgk monyet yg muka sedih tuh.. sweets jer.. hehe..

sW33tdARLiNG said...

jangan ada yang suka ambil harta benda orang yg macam kat bali tu sudah.. tp walaupun jinak, kita tetaplah gerun kan...