Followers

Wednesday, April 25, 2012

Mersing Laguna.

cam biasalah.... cerita basi lagi...tapi tetap nak di kongsi bersama


model tak berbayar blog aku....sapa lagi nak aku tepek mukanya kalau bukan muka dak comel nie kan..
karang letak muka tuan rumah....ramai plak muntah darah...

Btw.....last 2 week...balik Tenggaroh.....coz' my mom buat kenduri arwah atuk and yasinan. Tp yang tu later2 aku citer yerk......otw balik tu, and kebetulan that day di Mersing ada Majlis Perasmian dan Pecah Tanah untuk Projek Mersing Laguna...so, apa lagi....kita singgah lerrr dulu.......tp tu sebenarnya bukan niat asal turun bandar Mersing...niat asal coz' nak gi sarapan...keluar dari rumah awal pagi.....tak sempat buat sarapan ...so, jauh sampai ke Mersing mencari makanan...last2 tak gi makan sarapan pun.....kuar toilet...terus menonong2 menuju ke Tapak Ekspo........benda kalau tak dirancang tu yang selalu jadi......bila dirancang2 selalu kelaut jer hasilnya...so, kita terjah ajerrrrrr

We'll sampai pun awal pagi lagi kot....dalam pukul 9 gitew....orang still tak ramai....ada ada booth yang tak buka lagi pun......cam booth dpn nie...act nie booth utk main game ok...best aku tengok....tp coz' tak buka lagi....kita lalu jer lah...


Festiva Mersing 2012 berlangsung di Dataran Pulau....from jeti Mersing hingga ler ke kawasan selepas dari Hotel Seri Malaysia......panjangggggg tu.......gigih tak gigih ler anak beranak menapak......

Projek Mersing Laguna yang bernilai RM22 billion dan di jangka siap pada tahun 2019. Projek Mersing Laguna nie akan dibangunkan oleh Radiant Starfish Bhd.. Majlis Pecah Tanah telah dirasmikan oleh Sultan Johor sendiri dan baginda yang akan monitor....jangan main-main arrrr......btw mana yang tak tahu, Mersing Laguna nie akan di bangunkan di atas tanah seluas 809 hektar tanah merangkumi 22 hotel, 4,000 villas and services apartment, resorts, marinas and several commercial center.....bestkan...untung ler orang-orang Mersing lepas nie.....esp mana yang ada tanah kat Mersing...boleh ler buat macam-macam projek homestay......


and yang paling bestt.......akan ada  Taman Tema......he he he..tak yah gi jauh-jauh...balik kampung pun leh singgah kat Taman Tema.


Btw............macam-macam yang ada sebenarnya....tp aku tak snap semua gambar....panas weeiiii.......
byk booth media macam Berita Harian, News, Aduan Rakyat and Harian Metro....gelanggang Supa Dupa pun ada......tp coz' pagi lagi...maka tak ramai lagi ler yang join....

Dalam byk2 booth...booth orang asli nie yang menarik minat we'll adalah booth Orang Asli.  En Laling Hubby kata......jabatan nie ler yang banyak beri rezeki buat kami...yelah, mostly project yang en Laling Hubby dapat dari JHEOA.....so, apa salahnya bagi supported kat diaorang..


Kemain khusyuk en Laling Hubby dengar penerangan pasal one of barangan kat sini


siap try lagi.....act dia macam skill nak kuarkan tali dari benda tu...ada step dia yang membolehkan tali tu keluar dari gelungan rotan tu....


Batrice pun terpaku tengok....nasib baik dia tak minta...


and booth yang paling banyak mendapat sambutan........booth makan free from KFC....ada 4 booth KFC...and masa we'll sampai tu...mmg dah ramai yang beratur dah even makanan belum diedarkan lagi......aku pandang en Laling Hubby...en Laling Hubby pandang aku....tak yah ler sama-sama beratur....tak larat...panas plak tu....kalau nak kita beli jer nanti....eceh!....ayat tak boleh blah erkkk


cukup time.....makanan diedar secara percuma...bayangkan berapa ramai....dengar2 nya almost 10K bungkusan KFC diedarkan secara percuma untuk pengunjung that day.  See....berbondang-bondang orang menjinjing beg plastik KFC....ada tu bukan takat 1 plastik...berplastik-plastik......


sampai kat hujung.....tengok2 booth KFC kat situ masih sibuk bagi KFC free....tp orang dah tak ramai.....so, apa lagi...en Laling Hubby pun menonong ler menuju...dpt ler 2 plastik KFC free...rezeki jgn di tolak...bukan takat KFC free jer......ada ice cream free jugak....

So...sambil2 tu...kita posing ngan motor pak polisi dulu...he he he...siap minta izin dulu.....awalnya nak bergambar ngan sisi jerr...tp pak polisi baik hati siap dukung Batrice dudukkan atas motor lagi....he he eh


uit bukan takat tu jerrr....
yang paling best...siap posing ngan kereta Sultan...tak dpt posing ngan Sultan...posing ngan kereta sultan pun jadilah yerk....


mama pun nak tumpang sekaki


tak habis...ngan kereta Polis Diraja pun nak bergambar gark...bukan selalu dapat nie..


ok dah...moh kita balik...anak dara dah penat.....nak minta dukung dah tu....mana tahan nak pusing lagi....tu pun paksa dia jalan garrkk...tak larat nak dukung budak berat 20kg tu dah..



tetiba dalam keramaian tu...ada plak yang panggil nama aku.....toleh kiri toleh kanan...ooo...jumpa kawan sekampung rupanya....


last but not least....act, masa memula sampai tu....aku ada ambil no utk face painting....tp coz' time tu ramai...malas nak menunggu....kita pusing dulu......nasib baik bila pusing balik nie...tak ramai dah...gamaknya time tu dah time makan.....Batrice last person yang abg tu lukiskan mukanya...sebelum diaorang break nak pergi lunch...


suka budak kecik nie kat muka ada rerama....ha ha ha...



posing last sebelum masuk kereta............panass ooo.....peluh dah berjurai2 dah time nie


masuk kereta baru teringat kelaparan.....coz' mmg tak breakfast...lunch pun tak lagi...ada 2 kotak KFC free kan...so, makan dalam kereta jer lah...

7 comments:

Neeza.Areef said...

dasat siap kepsi bg free jek..
makin famous la mersing pasnie kan

maszmadi said...

wah, lepas ni kalu balik kota lalu kuantan leh singgah laguna ni esp taman tema.. hehe tapi tunggu 2019 la kan...

atty's said...

cantiknya painting rerama kat muka batrice

norhidana said...

aduhla punya lama ko menghilangkan diri ek,ingtkan majuk ke apa... dh rindu dh aku nk bca bebel2 ko...

wah2... syok kan... mmg ada siap kuar tv kan psl festival mersing tuh... mcm2 ada... wah2 siap dpt free kfc lgyek, pasni mkin sibuk lah mersing tu,pelancong msti dh ramai lg...

tp banyak gmbar ko aku tak dpt tgk la... huhuhui

zh-ena said...

tak pernah jejak kaki ke mersing lg

Maya Mayana said...

boleh tahan berat batrice,esyhad lak baik2 16kg turun 15kg..Nabhannnya 14kg..

kita tgok awak dah slim sikit la...:)

CuTeMiUt78 said...

wah seronok gak tgk.. siap ada dpt kfc free tu..klu tak kita blh jumpa kat sana.. sebab masa tu diarahkan bertugas kat sana.. tapi ada hal lain tk dpt nak join